Minilening oversluiten

Heeft u een minilening, en wilt u deze lening oversluiten? Dan kan dat een goede keuze zijn. Een minilening oversluiten kan namelijk een prima oplossing zijn om u geld te gaan besparen. Een minilening is namelijk een bijzonder dure vorm van geld lenen. Het nadeel van een minilening oversluiten is echter dat de meeste kosten al gemaakt zijn. Deze kosten worden namelijk al in rekening gebracht als u de minilening gaat afsluiten. Tijdens het traject van het afsluiten van de minilening worden de kosten namelijk al bij u in rekening gebracht. En deze moet u dan ook direct voldoen. Maar dat is voor u, als u een minilening wilt oversluiten natuurlijk geen nieuws. Deze kosten krijgt u niet terug als u besluit om de minilening over te sluiten. Een minilening oversluiten voorkomt dus geen extra kosten voor het afsluiten van de lening. Wel kan het de kosten voorkomen voor het te late terugbetalen.

Minilening oversluiten Nederland

Minilening oversluiten België

Minilening oversluiten naar een doorlopend krediet

Een minilening oversluiten naar een doorlopend krediet kan een goede optie zijn. Een doorlopend krediet is namelijk een zeer flexibele lening. Wel moet u er rekening mee houden dat het oversluiten van een minilening door de meeste banken niet gedaan wordt. Belangrijkste reden hiervoor is dat zij het product minilening geen warm hart toedragen. Naar de mening van de banken is de minilening bedoeld voor personen die in het reguliere circuit geen lening kunnen krijgen. En voor mensen die echt in grote financiële nood zitten. Hierdoor zijn banken niet snel geneigd deze leningen over te nemen. Voor banken betekent dit namelijk een verhoogd risico. U gaat weliswaar goedkoper geld lenen, maar naar het idee van de banken blijft het risico groot omdat u het financieel niet op een rij heeft.

Minilening voorkomen

Omdat de minilening een enorme dure manier van snel geld lenen is, is het daarom veel beter om te voorkomen dat u een minilening moet gaan afsluiten. Dit kunt u in veel gevallen doen door uw financiele huishouding op orde te brengen. Een belangrijk onderdeel hiervan is het financiele huishoudboekje. Als u inzicht heeft in waar uw geld naartoe gaat, is de kans veel groot dat u andere, en wellicht betere beslissingen neemt als u uw uitgaven moet gaan doen. Dit kan u de extra financiële ruimte geven die u nodig heeft. Een huishoudboekje van het Nibud kan u hier goed bij helpen.