Persoonlijke lening oversluiten

persoonlijke lening oversluiten? Bij het oversluiten van uw persoonlijke lening komt veel meer kijken dan bij het oversluiten van een doorlopend krediet. Er zijn een aantal verschillen tussen deze vormen van geld lenen. De ene lening is in dit geval zeker de andere niet. Bij een persoonlijke lening moet u aandacht hebben voor een aantal zaken, en deze worden u helaas bij het afsluiten van de persoonlijke lening lang niet altijd verteld. Zorgt u er dan ook voor dat u goed voorbereid aan het werk gaat. Een persoonlijke lening oversluiten begint namelijk met een gedegen voorbereiding. Bij deze voorbereiding is het in ieder geval zaak om goed na te gaan wat u in totaliteit nog aan uw huidige lening moet betalen. Dit is eigenlijk de basis om na te gaan of uw lening oversluiten voor u voordeliger is, of dat het toch een betere optie zou kunnen zijn om de huidige lening, ondanks bijvoorbeeld de hogere rente, toch maar door te laten lopen.

Persoonlijke lening in Nederland:

Persoonlijke lening in België:

 

Persoonlijke lening oversluiten? Neem contact op met uw bank!

Wilt u uw persoonlijke lening oversluiten. Neem dan in ieder geval contact op met de huidige verstrekker van uw persoonlijke lening. U kunt bij hen namelijk direct navragen hoeveel u nog exact moet inlossen. En wat de eventuele boete is, indien u uw lening voortijdig gaat inlossen. Er zijn tegenwoordig steeds meer aanbieders die geen boete hanteren bij een persoonlijke lening die voortijdig wordt ingelost. Maar in het verleden was dit wel anders. Het is dan ook het meest eenvoudig om de inlos vergoeding gewoon op te vragen bij de bank waar u uw persoonlijke lening heeft lopen.

Vergelijk de kosten van uw oude en de nieuwe persoonlijke lening op totale kosten

Als u een aantal aanbieders heeft geselecteerd, en diverse leningen bent gaan vergelijken, dan kunt u de offertes met elkaar vergelijken. Als u weet hoe lang u nog aan uw huidige persoonlijke lening moet betalen. Dan kunt u eenvoudig uitrekenen wat u in totaliteit nog moet terugbetalen. Als u deze zelfde berekening maakt voor de nieuwe persoonlijke lening, dan weet u of een persoonlijke lening oversluiten voor u zin heeft. Over het algemeen zult u zien dat de nieuwe persoonlijke lening, ook als deze een veel lagere rente heeft, lang niet altijd voordeliger is. Een persoonlijke lening oversluiten zal dus niet altijd voordeel opleveren.