Leningen vergelijken

Voordat u een lening wilt gaan afsluiten is het natuurlijk van belang om na te gaan welke soorten leningen er zijn, en wat ze inhouden. Om u hierbij te helpen zullen wij als eerste een aantal verschillende vormen van geld lenen voor u benoemen. U kunt dan zelf eenvoudig nazien wat voor u belangrijk is. En waar u rekening mee wenst te houden.
Daarnaast zullen wij u uiteraard nog vertellen waar u nog op moet letten bij het leningen vergelijken. Leningen vergelijken is namelijk meer dan een aantal aanvragen doen bij verschillende banken. Om leningen goed met elkaar te vergelijken moet u de offertes natuurlijk ook goed kunnen lezen. Weten waar u op moet letten als u een offerte binnenkrijgt. En de hoofdlijnen van de offerte kunnen scheiden van de (ook belangrijke) bijzaken in de offerte. Leningen vergelijken begint in ieder geval natuurlijk wel altijd met het aanvragen van meerdere offertes.

Leningen vergelijken? Wat zijn uw wensen?

Voordat u kunt beginnen met leningen vergelijken kan het handig zijn om eerst eens te kijken naar wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot het geld lenen. Wat wilt u gaan doen met de lening? Hoe snel wilt u de lening weer terugbetalen? En wat mag de lening u maximaal per maand gaan kosten. Allemaal zaken waar u vooraf over na zou kunnen denken als u een lening wilt gaan aanvragen. Wilt u een doorlopend krediet afsluiten? Of wilt u liever een persoonlijke lening afsluiten? Om hier een goed oordeel over te kunnen vellen moet u natuurlijk weten wat de verschillen zijn tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet.
Als u op de hoogte bent van de verschillen kunt u daarna offertes voor de leningen gaan aanvragen. Zowel offertes voor persoonlijke leningen als doorlopend kredieten kunt u tegenwoordig eenvoudig met elkaar vergelijken. Dit kunt u doen door gebruik te maken van het ESIC formulier. Het formulier geeft in duidelijk taal aan wat de totale kosten voor de nieuwe lening zijn. Door deze met elkaar te vergelijken ziet u in ieder geval wat u in totaliteit aan de lening moet terugbetalen. Dit kan u flink helpen om een goed overzicht te krijgen bij de vergelijking.
Het ESIC formulier is met betrekking tot de totale kosten echter niet bruikbaar als u vervroegd gaat inlossen. Er kan dan geen berekening gemaakt worden in standaard termen volgens het ESIC formulier. Dit geldt overigens ook als u bij het doorlopend krediet weer opnames uit uw krediet gaat doen.