Rente overzicht met Lening.com

Wij snappen dat je graag een duidelijk overzicht wilt hebben van alle rentes die beschikbaar zijn voor consumptieve kredieten. Daarom hebben we deze pagina gemaakt.

 

BankLeenbedragRenteMaandelijks
Bank€ 5.0004.1%€ 51Lening aanvragen
Bank€ 10.0004.1%€ 102Lening aanvragen
Bank€ 20.0004.1%€ 203Lening aanvragen
Bank€ 30.0004.1%€ 305Lening aanvragen
Bank€ 40.0004.1%€ 407Lening aanvragen
Bank€ 50.0004.1%€ 509Lening aanvragen

Wat is Rente?

Rente zijn de kosten van het gebruik van andermans geld. Als je geld leent, betaal je rente. Als je geld leent, verdien je rente.

Er zijn verschillende manieren om rente te berekenen en sommige methoden zijn gunstiger voor geldschieters. De beslissing om rente te betalen hangt af van wat u ervoor terugkrijgt, en de beslissing om rente te verdienen hangt af van de alternatieve opties die beschikbaar zijn om uw geld te beleggen.

Rente voorbeelden?

Rente wordt berekend als een percentage van een lening (of deposito) saldo, periodiek betaald aan de kredietverstrekker met het voorrecht hun geld te gebruiken. Het bedrag wordt meestal vermeld als een jaarlijks tarief, maar rente kan worden berekend voor perioden die langer of korter zijn dan een jaar.

Note: Rente is extra geld dat moet worden terugbetaald – naast het oorspronkelijke leensaldo of de aanbetaling. Om het anders te zeggen, overweeg de vraag: wat is er nodig om geld te lenen? Het antwoord: meer geld.

Bij lenen: om geld te lenen, moet u terugbetalen wat u leent. Bovendien moet u, om de kredietgever te compenseren voor het risico van kredietverlening aan u (en hun onvermogen om het geld ergens anders te gebruiken terwijl u het gebruikt), meer terugbetalen dan u heeft geleend .

Bij uitlenen: Als u over extra geld beschikt, kunt u dit zelf uitlenen of het geld op een spaarrekening storten (de bank in feite uitlenen of het geld beleggen). In ruil daarvoor verwacht u rente te verdienen. Als je niets gaat verdienen, kom je misschien in de verleiding om het geld in plaats daarvan uit te geven, want wachten heeft weinig voordelen (behalve sparen voor toekomstige uitgaven).

Hoeveel betaalt of verdient u aan rente? Het hangt af van:

  • Het rente percentage
  • Het bedrag van de lening
  • Hoe lang duurt het om terug te betalen
  • Een hoger tarief of een lening op langere termijn leidt ertoe dat de lener meer betaalt.

Voorbeeld: een rentepercentage van vijf procent per jaar en een saldo van $ 100 resulteert in rentelasten van $ 5 per jaar, ervan uitgaande dat u enkelvoudige rente gebruikt . Gebruik de Google Spreadsheets- spreadsheet met dit voorbeeld om de berekening te zien . Wijzig de drie hierboven genoemde factoren om te zien hoe de rentekosten veranderen.

De meeste banken en creditcarduitgevers gebruiken geen enkelvoudige rente. In plaats daarvan worden renteverbindingen samengesteld, wat resulteert in rentebedragen die sneller groeien (zie hieronder).

Rente betalen

Als u geld leent, moet u over het algemeen rente betalen. Maar dat is misschien niet voor de hand liggend – er is niet altijd een regelitemtransactie of een afzonderlijke factuur voor rentekosten.

Termijnschuld: met leningen zoals standaard woning-, auto- en studieleningen, worden de rentekosten in uw maandelijkse betaling verwerkt . Elke maand gaat een deel van uw betaling naar het verminderen van uw schuld, maar een ander deel is uw rentekosten. Met die leningen betaalt u uw schuld af over een bepaalde periode (bijvoorbeeld een hypotheek van 15 jaar of een autolening van 5 jaar). Lees over de afschrijving van leningen om te begrijpen hoe deze leningen werken .

Doorlopende schuld: andere leningen zijn doorlopende leningen, wat betekent dat u maand na maand meer kunt lenen en periodieke betalingen op de schuld kunt doen. Met creditcards kunt u bijvoorbeeld herhaaldelijk uitgeven zolang u onder uw kredietlimiet blijft. Renteberekeningen variëren, maar het is niet zo moeilijk om erachter te komen hoe rente in rekening wordt gebracht en hoe uw betalingen werken .

Bijkomende kosten: Leningen worden vaak genoteerd met een jaarlijks percentage (APR). Dit nummer geeft aan hoeveel u per jaar betaalt en omvat mogelijk extra kosten bovenop de rentelasten. Uw zuivere rentekosten zijn het rentetarief (niet de APR). Bij sommige leningen betaalt u sluitingskosten of financieringskosten, wat technisch gezien geen rentekosten zijn die voortvloeien uit het bedrag van uw lening en uw rentepercentage. Het zou handig zijn om het verschil tussen een rente en een APR te achterhalen .Ter vergelijking is een APR meestal een beter hulpmiddel.