geld lenen kost geld

Rentestanden

Wat zijn de actuele renstestanden

Bereken hier de actuele rentestanden
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!
Rentes zojuist bijgewerkt op vrijdag 17 september!
3.5% rente

lage maandlasten

Rentestanden financieren

de beste rentestanden financieringen

veilig en anoniem

9.5

gemiddelde klantwaardering

Actuele rentestanden

Ga je geld lenen? Kijk dan altijd naar de meest actuele rentestanden. Het is namelijk een misvatting dat de rente voor iedere lening even hoog is. Indien je lukraak een lening afsluit zonder naar de stand van de rente te kijken, betaal je waarschijnlijk onnodig veel voor het lenen van geld. Maak daarom altijd een vergelijking voordat je de knoop doorhakt. Het kan ook interessant zijn om naar het rentepercentage te kijken wanneer je reeds een lening hebt lopen. Je kunt een lening namelijk oversluiten naar een kredietverstrekker met een lagere rente. Je betaalt in dat geval weliswaar een boete, maar mogelijk bespaar je wel veel meer geld dankzij de lage stand van de rente. Kortom: rentepercentages vergelijken is altijd verstandig. 

 

Restschuld FInanciering
Rentestanden van kredietverstrekkers
een score van 9.5 op basis van 123 ervaringen
Hoe werkt een lening en welke rente

Door het invullen van de gewenste hoogte van de financiering, en de daarbij behorende vragen, krijgt je een overzicht van de verschillende aanbieders. Wanneer je een keuze hebt  gemaakt voor een verstrekker ga je het vervolg in door het invullen van de gegevens.

Net overgestapt

 “Fijn geholpen”

 • Dhr A uit Amsterdam
 • Dhr R uit Reuver
 • Dhr Y uit ’s-Hertogenbosch
 • Mvr E uit Groningen
 • Mvr K uit Oostdijk
 • Mvr M uit Oirschot
 • Mvr Q uit Amsterdam
 • De rentestanden

  Wanneer je een hypotheek afsluit voor een nieuwe woning, krijg je te maken met rente. Sommige mensen denken dat de rente overal hetzelfde is, maar dat is een misvatting. Er zit namelijk behoorlijk wat verschil in rentestanden. Het kan maar zo zijn dat er een paar procent verschil in zit. Sluit daarom nooit een hypotheek af zonder een vergelijking te maken. Dankzij een vergelijking weet je binnen de kortste keren wat in jouw situatie de hypotheek is met de meest gunstige rente.

  Ook bij een persoonlijke lening krijg je te maken met rente. Wanneer je zo’n lening afsluit, staat de rente voor de gehele looptijd van de lening vast. Het is overigens niet zo dat voor iedere persoonlijke lening dezelfde rente gehanteerd wordt. Nee, want de rentestand is afhankelijk van een aantal factoren. Zo wordt de rente bijvoorbeeld lager wanneer je meer geld leent. Naast het te lenen bedrag speelt ook de looptijd van de lening mee bij de hoogte van de rente. 

  Bij sommige leningen staat de rente vast. Je betaalt in dat geval altijd hetzelfde rentepercentage gedurende de looptijd van de lening. De hoogte van de rente kan van maand tot maand verschillen. Dit is namelijk afhankelijk van de rentestanden. Wanneer deze omhoog schieten, wordt geld lenen logischerwijs ook duurder. Daalt de stand van de rente juist? Dan wordt het aantrekkelijker om te lenen. Een lening afsluiten kost jou dan namelijk minder geld. 

  De rentestanden in Nederland fluctueren nogal. Hierdoor betaal je de ene keer veel rente voor een lening en de andere keer aanzienlijk minder. De rentes zijn de afgelopen jaren flink gedaald, waardoor er sprake was van historische rentestanden. De rente blijft niet altijd maar dalen. Binnen een paar jaar kan het maar zo zijn dat we er weer compleet anders voor staan. Mogelijk wordt er dan wel een historische hoge rente bereikt. Zo grillig kan de stand van de rente zijn. 

  Vragen over de rentestand

  Meer weten over geld lenen? Wij proberen al je vragen te beantwoorden.

  Veel mensen zijn benieuwd naar de actuele rentestand voordat zij een lening afsluiten. Aan de hand van de stand van de rente weet je namelijk of een lening jou in verhouding veel of weinig geld kost. Bij een hoge rente is geld lenen namelijk duurder dan bij een lage rente. Het is onmogelijk om de actuele rentestand aan te geven. De stand van de rente fluctueert namelijk. Wanneer je wilt achterhalen wat de meest actuele rentestand is, raden wij jou aan onze vergelijkingstool te gebruiken. Je ziet zo direct de hoogte van de rente bij de verschillende kredietverstrekkers. Hierdoor slaag jij erin om de lening met de goedkoopste rentestand af te sluiten. 

  Wanneer je geld leent, krijg je te maken met de rentestand. Deze stand staat nooit vast, maar fluctueert. Het ene moment kan er sprake zijn van een lage rente, maar een paar maand later kan deze ineens fors hoger staan. Nu vraag jij je ongetwijfeld af hoe het kan dat de rente op zo’n korte termijn zoveel kan verschillen. Dit komt omdat er naar verschillende factoren wordt gekeken om de hoogte van de rente te bepalen. De inkoopprijs van geld, risico-opslag, kosten opslag of bankkosten en winstopslag spelen allemaal mee. Aangezien deze onderdelen afzonderlijk kunnen stijgen of dalen, staat de rentestand ook nooit vast. Maak daarom altijd een vergelijking wanneer je geld wilt lenen voor de aankoop van een huis, auto of voor een verbouwing. 

  Huidige rentestanden

  Ben je benieuwd naar de huidige rentestanden? Dan ben je bij Lening.com aan het juiste adres. Wij houden de stand van de rente namelijk constant in de gaten. Hierdoor weet je precies of het op dit moment interessant is om een lening af te sluiten of dat het verstandig is om nog even te wachten. Je ontdekt op onze site namelijk of de kosten voor geld lenen op dit moment goedkoop of juist duur zijn. 

  Voordat je een lening afsluit, is het altijd verstandig naar de actuele rentestand te kijken. Deze staat namelijk niet vast, maar fluctueert. Bij veel leningen wordt de rente desondanks wel vastgezet voor een bepaalde periode. Hierdoor weet je precies wat de lening jou gaat kosten. Stijgingen en dalingen van de rentestand hebben in dat geval geen invloed op jouw lening. 

  Indien de huidige rentestand laag ligt, is het verstandig om een lening voor een langere tijd vast te zetten. Je bent dan immers verzekerd van een lage rente gedurende de looptijd van jouw lening. Is de rentestand inmiddels een stuk lager dan toen jij een lening afsloot? Dan kun je voor overstappen of herfinancieren kiezen. Je betaalt in dat geval een boete, maar mogelijk bespaar je wel aanzienlijk meer door de lagere rente bij een nieuwe lening.