geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Restschuld

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Restschuld

Staat uw woning “onder water”? Maar wilt u nu toch eens een keer iets anders? Dan kan u te maken krijgen met een restschuld. Er zijn op dit moment veel Nederlanders die te maken hebben met een restschuld op de eigen woning. Vervelend genoeg. Wat zijn de mogelijkheden met een restschuld? Waar kunt u zich het best melden? En welke stappen kunt u het best doorlopen? De meest verstandig te volgen route, is eenvoudig te bewandelen.

restschuldWat te doen bij een restschuld?

Eigenlijk is het best eenvoudig. Als u niet wilt verhuizen of iets dergelijks, is het ook niet persé nodig om iets te doen. Er is een restschuld, maar zolang u de hypotheek gewoon nog maandelijks kunt betalen is er niets aan de hand. Anders is dit als u een woning heeft met een restschuld en u wilt toch iets anders, bijvoorbeeld een andere woning aankopen, of verhuizen naar een huurwoning. Laten we met de laatste situatie beginnen. Als u wilt verhuizen naar een huurwoning doet u er verstandig aan om vooraf in te schatten wat de restschuld zal zijn. Probeer u hierbij niet “rijk te rekenen” en ga uit van een worst case scenario. Het bedrag dat er dan overblijft. U kunt dan bij een aantal banken een lening aanvragen om na te gaan of u de restschuld als lening kunt afsluiten. Als dit het geval is, heeft u een oplossing. Lukt dit niet? Neem dan in ieder geval contact op met de bank waar u op dit moment de hypotheeklening heeft lopen, voordat u besluit tot verkoop. Van koopwoning naar koopwoning met een restschuld kan lastiger zijn. Hierbij is eigenlijk het beste advies om eerst contact op te nemen met uw huidige hypotheekverstrekker. Deze zal als eerste de mogelijkheden goed met u door kunnen nemen. Dit is ook al de bank die nu al aan het financieren is zonder dat het onderpand volledig dekkend is. Hier heeft u dus over het algemeen de meeste kans om het rond te kunnen gaan maken.

Welke vorm van geld lenen voor de restschuld

Om na te gaan wat u wel en niet mag verrekenen met de fiscus raden wij u een bezoek aan op de website van de belastingdienst. Als het u na het lezen van de gegevens niet helemaal duidelijk is, is het aan te raden om een belastingadviseur in de arm te nemen. Het kan immers om grote bedragen gaan, en is belangrijk genoeg. Op de website van de belastingdienst heeft u kunnen lezen dat u de restschuld in 120 maanden (10 jaar) moet aflossen. De beste manier om dit te doen is in de vorm van een persoonlijke lening. Deze heeft immers de voorwaarden die de belastingdienst stelt om rente voor de hypotheek fiscaal aftrekbaar te maken. Een vast aflosschema. Bij een doorlopend krediet is dit niet het geval.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!