veilig geld lenen

Soorten leningen

Welke leningen zijn er?

Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!
3.5% rente

lage maandlasten

financieren

de beste financieringen

veilig en anoniem

9.5

gemiddelde klantwaardering

Welke soorten leningen

De meest voorkomende leensoorten zijn de persoonlijke lening, het doorlopend krediet en rood staan bij de bank. Daarnaast is een populaire manier van lenen nog altijd met de creditcard. Hieronder beschrijven we deze vormen van lenen, ook wel consumptieve kredieten genoemd, in het kort voor jou.

De persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening krijgt de aanvrager het leenbedrag in een keer op de rekening gestort. Vooraf weet je precies wat de looptijd is van de lening, hoeveel rente je moet betalen en dus automatisch wat je maandelijkse vaste aflossing is. Bij dit consumptief krediet is het niet mogelijk om boetevrij versneld af te lossen. Met andere woorden: Je moet je aan de looptijd van de lening houden. De persoonlijke lening wordt veelal gebruikt voor bestedingen die een vaste afschrijving kennen. Dit soort leningen kan je tegenwoordig ook online afsluiten bij diverse banken.

Het doorlopend krediet

Het doorlopend krediet, wat is dit voor leenvorm? Eigenlijk zegt de naam het al: Je beschikt doorlopend over een bepaald geldbedrag. Dit geld is continu weer opneembaar wanneer het is afgelost. Stel je vraagt 50.000 euro aan. Dan betaal je pas rente over het bedrag dat je daarvan opneemt. Heb je eenmaal weer een gedeelte terugbetaald? Dan is dit bedrag direct weer opneembaar. Er is dus geen vaste looptijd vastgesteld, je kan eindeloos opnemen en terugbetalen. Het nadeel van deze leningen is dat je meestal veel rente betaalt over het bedrag dat je hebt opgenomen.

Rood stand

Bijna 8 op de 10 Nederlanders schijnt wel eens in het rood te staan bij de bank. Dit is ook een vorm van lenen. Rood staan biedt de mogelijkheid om een bepaalde periode tijdelijk te kunnen overbruggen. Bij de meeste banken mag je tot 1000 euro in het rood staan en moet je minimaal eens in de 3 maanden een positief saldo hebben. Roodstand is een dure vorm van lenen. Sta je vaak en gedurende een lange periode rood? Overweeg dan om een klein doorlopend krediet af te sluiten bij een bank. Dan ben je veel goedkoper uit.
Creditcard

Met een creditkaart kan je aankopen doen, ook online, terwijl je niet op dat moment over het geld beschikt. Je kan met deze kaarten vrijwel overal betalen, ook in het buitenland. Achteraf krijg je pas de rekening. Betaal je deze snel? Dan betaal je ook vrij weinig rente. Vraag je echter een gespreide betaling aan dan ben je wel duur uit. Met creditcards kan je ook pinbetalingen doen. Je betaalt dan per pintransactie. Bij de meeste creditcard maatschappijen betaal je daarnaast een vast bedrag per jaar voor de kaart.

Restschuld FInanciering

Lening verstrekkers

Geld lenen met Lening.com

Een Nederlands bedrijf, gevestigd in Nederland met Nederlandse medewerkers. Wij zijn er voor jou voor de beste leningen.

Restschuld FInanciering
Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!