aflossingsvrije lening

Op zoek naar een aflossingsvrije lening? Bij een lening zonder aflossing betaald u alleen de rente op uw lening, geen aflossing. Dit heeft voor en nadelen. Deze vormen van geld lenen zijn dan ook niet voor iedereen geschikt. Als u toch een aflossingsvrije lening wenst, hoe regelt u dit dan? Waar kunt u de lening aanvragen? En wat zijn de voorwaarden van een aflossingsvrije lening. Wij geven u een zo volledig mogelijk beeld van de mogelijkheden (en onmogelijkheden) van een aflossingsvrije lening.

Aflossingsvrije lening aanvragen

Een aflossingsvrije lening aanvragen werkt niet anders dan het aanvragen van een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. U vult het aanvraagformulier in voor uw lening en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
aflossingsvrije lening

Voorwaarden voor de aflossingsvrije lening

Naast het gegeven dat er bijna geen banken meer zijn die deze vorm van geld lenen aanbieden, zijn er aan deze vorm van geld lenen ook nog eens extra voorwaarden gesteld. Er zijn twee voorwaarden waar u aan moet voldoen.

  1. U moet in het bezit zijn van een koopwoning
  2. De WOZ waarde moet hoger zijn dan de hypothecaire inschrijving

De lening kan alleen als WOZ krediet verstrekt worden, zonder koopwoning kunt u tegenwoordig dan ook geen aflossingsvrij krediet meer verkrijgen.
Als aanvullende voorwaarde is er ook nog gesteld dat alleen het bedrag van de overwaarde in deze leenvorm verstrekt mag worden. Het is dus zeker niet eenvoudig om nog een lening op deze manier akkoord te krijgen bij de banken.

Voordelen van de lening

De lening in deze vorm heeft één groot voordeel. Uw maandtermijn is namelijk ontzettend laag omdat u enkel en alleen de rente betaald. Een lagere maandtermijn kunt u dan ook niet krijgen. Daarnaast is de aflossingsvrije lening ook een vorm van het doorlopend krediet. U heeft dus alle voordelen van de flexibiliteit van het doorlopend krediet en mag boetevrij inlossen wanneer u wilt, en zoveel als u wilt!

Nadelen van de lening

Naast voordelen zijn er natuurlijk ook nadelen, het grootste nadeel is dat u enkel en alleen rente betaald. Dit is voordelig in uw maandtermijn, maar zeer nadelig als het gaat om het inlossen van de lening. Omdat u de lening niet aflost blijft u maar rente betalen. Uiteindelijk kan deze vorm van lenen dan ook een dure vorm van lenen gaan worden. Een lening met aflossing kan dan ook voordeliger zijn.