Let op! Geld lenen kost geld

Wat is een creditcard

Een creditcard ofwel kredietkaart is er in verschillende varianten. En met heel veel verschillende mogelijkheden. Een creditcard is feitelijk niet meer dan een rekening die u opent bij een creditcardmaatschappij, waarbij u via uw creditcard nummer en beveiligingscode, betalingen kunt doen. De creditcard is de meest geaccepteerde betaalmanier op het internet. Zo kunt u met uw creditcards over nagenoeg de hele wereld aankopen doen. Bij de meeste webshops zijn de creditcards geaccepteerd.

Een prettige bijkomstigheid bij een creditcards is dat het geld niet direct van uw rekening wordt geïncasseerd. Meestal vind de incasso bij de creditcard pas eind van de maand plaats. U creëert met een creditcard als het ware een soort van uitgestelde betaling. De terugbetaling van uw creditcard kan in termijnen, of u kunt de creditcard een per maand volledig laten verrekenen. Bij de te betaling in termijnen mag de creditcard verstrekker kosten bij u in rekening brengen (rente). U krijgt dan dus een lening bij de creditcardmaatschappij. Voordat u gaat beginnen aan een creditcard afsluiten, raden wij u aan om onderstaande eerst nog even door te lezen.

Creditcard afsluiten in Nederland:

Prepaid Creditcard afsluiten in Nederland:


Bijenkorf Card

De Bijenkorf Card is een van de meest aantrekkelijke creditcards van Nederland en is er speciaal voor onze Privilege Members. Bij iedere aankoop met de Bijenkorf Card spaart u punten. Deze punten kunt u inwisselen voor shoptegoed.Visa World Card Gold

Een Visa World Card Gold is het ideale betaalmiddel online en op vakantie. En door Verified by Visa is online afrekenen met deze creditcard extra veilig. Daarnaast heeft u betalingsbescherming als een aankoop niet geleverd wordt en kunt u 24 uur per dag, 7 dagen een beroep doen op de speciale Special Servicedesk Gold. Meer informatie over de Visa World Card Gold

Visa World Card Business


MasterCard Black Oneindige privileges

Met MasterCard Black kiest u voor de meest exclusieve MasterCard. Bijzondere privileges en persoonlijke assistentie op ongeëvenaard niveau. Waar ter wereld u ook bent, het team van MasterCard Black staat altijd voor u klaar. Meer informatie over de MasterCard Black

Wat zijn de voordelen van een creditcard

Een aantal van de voordelen hebben wij al voor u genoemd. Om het voor u overzichtelijk te maken zullen we de voordelen van de creditcard ook even voor u op een rij zetten.

  • U kunt wereldwijd aankopen doen of betalingen doen
  • Aankopen zijn veelal verzekerd
  • Mogelijkheid tot gespreide betalingen
  • Betaling achteraf

Wat kost een creditcard

De kosten voor een credit card zijn per aanbieder verschillend. Omdat er zo ontzettend veel mogelijkheden zijn met een creditcard is het ook lastig om een vergelijk te maken tussen de verschillende aanbieders. Waar u in ieder geval op zou moeten letten is.

  • Hoogte van de rente
  • Vaste kaartkosten
  • Kosten bij geldopnames/per betaling

Dit zijn namelijk voor een groot deel de bepalende kosten als het gaat om de kosten die bij een creditcard komen kijken.
Wel moet u natuurlijk ook altijd de voordelen van de kaart tegen de kosten op laten wegen. Als u het de kosten niet waard vind is het uiteraard raadzaam om geen creditcard af te sluiten.

Waar kan ik een creditcard aanvragen?

Creditcards zijn te verkrijgen bij de divers creditcardmaatschappijen, maar veelal ook bij uw eigen bank, waar u op dit moment u betaalrekening heeft lopen. In sommige gevallen kan uw “huisbank” de kaart ook weer koppelen aan uw betaalrekening. Het voordeel van een credit card bij uw eigen bank is dat u online meestal eenvoudig en snel een goed overzicht heeft in de uitstaande betalingen van uw credit card.