We informeren je op deze pagina uitgebreid over de ICS Mastercard, een Creditcard waarmee je wereldwijd kan betalen. ICS is een Nederlandse uitgever van onder meer MasterCard.

De afkorting ICS betekent voluit International Card Services. Dit bedrijf verstrekt diverse Creditcards van buitenlandse maatschappijen. Naast de verstrekking daarvan doet ICS ook de transacties en de administratieve afhandeling. Op de website van ICS kan je terecht over informatie van alle Creditcards en lees je o.a. welke kosten zijn verbonden aan het gebruik daarvan.

Over MasterCard

MasterCard is één van de meest geaccepteerde Creditcards wereldwijd. Zo kan je op meer dan 35 miljoen punten betalen met deze kaart. Betalen met MasterCard is zeer veilig, aangezien je altijd een eigen wachtwoord gebruikt voor de betalingen. Zowel online als offline. Met deze Creditcard kan je bestedingen doen en pas achteraf betalen. Je kunt zelf bepalen op welke wijze je terugbetaalt: Iedere maand je rekeningen betalen of gespreid. Je weet altijd precies wat je uitgaven zijn geweest aangezien je hier online inzicht in hebt. Overal waar je ook maar bent. Betalen met ICS MasterCard is zeer veilig. Je kunt altijd transacties terug laten draaien, mocht je bijvoorbeeld een bestelling niet ontvangen.

Waarom kiezen voor MasterCard en niet voor een andere Creditcard?

MasterCard wordt wereldwijd bijna even vaak geaccepteerd als betaalmiddel als Visa. Daarin zitten dus niet veel verschillen. Wel is MasterCard iets goedkoper in gebruik, wat een klein voordeel kan zijn. Maar ook dit verschil is niet groot. Ook wat de service betreft (terugbetalingen, verzekeringen) zijn er weinig verschillen. Je kiest voor ICS Visa wanneer je de zekerheid wilt hebben dat je overal kan betalen. Met MasterCard heb je deze zekerheid ook, al wordt deze kaart net iets minder vaak geaccepteerd.

De voordelen van ICS MasterCard

  • Je hebt de zekerheid dat deze kaart vrijwel overal ter wereld op transactiepunten wordt geaccepteerd
  • Je kan met deze Creditcard een gespreide betaling aanvragen, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld American Express
  • Pintransacties kan je doen bij betaalautomaten waarop het logo van MasterCard staat
  • Online betalen bij veel webwinkels is mogelijk, ook op buitenlandse webshops

De nadelen van Creditcards

MasterCard zelf is een goed betaalmiddel en doet zeker niet onder voor andere Creditcards. Toch is het betalen met Creditcards in zijn algemeen altijd een risico, aangezien deze wat fraudegevoeliger zijn dan bijvoorbeeld bankpassen. Echter zitten in de meeste MasterCards nu een chip waardoor deze wat veiligheid betreft de gewone bankpas bijna evenaren. Betalen met Creditcards is wel redelijk prijzig, vooral wanneer je kiest voor gespreide betaling. Je betaalt dan veel rente. Maak je vaker gebruik van koop op afbetaling? Dan raden we je aan om gewoon een doorlopend krediet af te sluiten.

Alle ICS MasterCards:

Er zijn zeer veel verschillende MasterCards. Zo heb je zogenoemde Prepaid MasterCards, die je kan aanvragen indien je een BKR-codering hebt of weinig inkomen. Sinds kort kan je ook gebruik maken van Virtuele MasterCards. Je krijgt geen pas maar kan uitgaven doen via je smartphone of tablet. De meest uitgebreide ICS Mastercard Creditcard zijn de Gold-Mastercards. Je kan met deze kaarten meer geld opnemen en besteden maar de kaarten zijn wel iets duurder in gebruik. Voor alle soorten kaarten raden we je aan om op onze website te kijken.