Opname krediet

Een opname krediet is een van de vele varianten van het doorlopend krediet. Een opname krediet wordt zelden gesloten, maar is op zich wel een bijzondere vorm van het doorlopend krediet. Of een opname krediet voor u geschikt is? Dat gaan wij graag voor u na. Wij nemen uitgebreid de tijd om de diverse leningen met u door te nemen. Als het krediet voor u een goede optie is zullen wij deze leenvorm uiteraard met u bespreken.

Opname krediet aanvragen

Als u van mening bent dat het krediet een goede optie voor u is kunt u hieronder direct uw voordelige en verantwoorde lening aanvragen.

Wat is een Opname Krediet

Zoals al aangegeven is het een vorm van een doorlopend krediet. Bij deze vorm mag u te allen tijde boetevrij inlossen. En u kunt weer opnemen tot aan uw kredietlimiet. En daar zit bij deze kredietvorm ook gelijk het bijzondere in. Bij een opname krediet betaald u een percentage (1%, 1,5% of 2%) van het hoogst opgenomen saldo. U kredietlimiet is dus variabel. Dat maakt deze kredietvorm ook best bijzonder. De maandtermijn kan dus gedurende de looptijd van de lening wijzigen.

Wanneer een Opname Krediet

opname krediet lening aanvragenDeze vorm van geld lenen is buitengewoon geschikt wanneer u vooraf al weet dat u eerst een klein bedrag nodig heeft, en pas later de restant van uw krediet. En niet teveel wilt betalen, als er nog maar een beperkt saldo is.

Om het nog duidelijker voor u te maken geven wij u graag een voorbeeld. Stel u heeft op termijn een bedrag nodig van 25.000,-, maar in eerste instantie heeft u maar  5.000,- nodig en u neemt een opname krediet van 2% (maandtermijn is dan 1% van het hoogst opgenomen saldo). Omdat 5.000,- uw hoogst opgenomen saldo is, gaat u dan 100,- per maand betalen. Pas als u de gehele  25.000,- heeft opgenomen gaat u 500,- betalen. Zoals u aan het voorbeeld kunt zien is het dus een behoorlijk flexibel krediet.

Voordelen van een Opname Krediet

Om u een goed inzicht te geven de voordelen op een rij:

  • Variabele maandtermijn
  • Boetevrij inlossen
  • Opnames doen tot aan het kredietlimiet

Nadelen van een Opname Krediet

En helaas zijn er natuurlijk ook altijd nadelen:

  • Maandtermijn daalt niet bij het doen van inlossingen
  • Risico op het blijven doen van heropnamen