Op deze pagina meer informatie over ICS Visa. Visa is ‘s werelds meest gebruikte creditcard. Maar eerst meer informatie over ICS. Want wat is ICS en welk doel dient de combinatie met Visa Creditcard?

Wat is ICS?

ICS staat voor International Card Services. ICS is een Nederlandse Creditcard verstrekker en geeft kaarten zoals Visa en MasterCard uit. ICS zorgt voor de administratieve afhandeling van de transacties. Daarbij verstrekt ICS duidelijke informatie over alle soorten ICS kaarten en geeft het inzicht in de kosten en de rentes. Heb je eenmaal een ICS Visa Creditcard aangevraagd bij de website van ICS, dan kun je alles via “Mijn ICS” regelen.

Samengevat:

 • ICS verzorgt de uitgave van Visa Creditcard
 • Daarnaast verzorgt het de afhandeling van transacties
 • Via de website van ICS kan je persoonlijke gegevens inzien

Waarom kan je een ICS Visa creditcard niet via het bedrijf zelf aanvragen?

Een goede vraag waar ook een duidelijk antwoord op is. Visa kan je niet aanvragen bij het Amerikaanse bedrijf zelf. Zij verstrekken hun kaarten alleen indirect aan klanten. Het Nederlandse bedrijf ICS brengt, naast de verstrekking van Creditcard van andere maatschappijen, ook kaarten uit die in eigen beheer zijn. Daarnaast werkt het samen met o.a. de Bijenkorf en andere grote winkelketens. Het bedrijf heeft meerdere bevoegdheden en beschikt zo onder andere over een Nederlandse bankvergunning en een vergunning bij de AFM. Nu eindelijk meer informatie over ‘s werelds meest gebruikte en populairste Creditcard: Visa.

Meer over Visa Creditcard

Visa Creditcard wordt wereldwijd het meest gebruikt. Je kan deze kaart, zoals we hierboven al schreven, bestellen via ICS. Dit is de International Card Services en is een Nederlandse instelling waarbij je buitenlandse Creditcards kan aanvragen. Wat is Visa? Dit is een Amerikaans betalingsbedrijf dat zich in de loop der jaren heeft ontwikkelt tot ‘s werelds grootste specialist in elektronische betalingen. Er zijn verschillende kaarten van Visa waarover ook jij kan beschikken. Naast de Visa Creditcard kan je ook de Visa Debit Card of Prepaid Card bestellen. Alle kaarten zijn over de gehele wereld te gebruiken, zowel online als in fysieke winkels en tevens kan je er pinbetalingen mee doen.

Wat kan je met een ICS Visa Creditcard?

Niet alleen met de Creditcard van Visa maar ook met de meeste andere Crditcards, heb je in feite de beschikking over een doorlopend krediet. Je kunt namelijk wereldwijd aankopen doen, zowel online als ter plekke, en pas laten betalen. Je kan ervoor kiezen om de betaling in termijnen te doen (gespreide betaling), zodat je niet in één keer een groot bedrag hoeft te betalen. Zoals we al schreven maak je eigen gebruik van een doorlopend krediet, je geeft namelijk geld uit dat je niet hebt. Daarom betaal je rente over het bedrag dat openstaat. Tevens betaal je voor de Visa Card een vast bedrag voor het gebruik.

Wat zijn de voordelen van Visa?

Waarom zou je kiezen voor een ICS kaart van Visa? Hieronder informeren we je over de grootste voordelen:

 1. Visa is ‘s werelds bekendste Creditcard en deze wordt dan ook het meest geaccepteerd. Vooral voor in het buitenland is het verstandig een dergelijke kaart aan te vragen, aangezien de Nederlandse bankpas niet overal wordt geaccepteerd.
 2. Je kan altijd gebruik maken van de mogelijkheid om gespreid terug te betalen. Dit is met bepaalde andere Creditcards niet mogelijk.
 3. Op geldautomaten waarop het Visa logo staat, kan je geld pinnen met de Visa Creditcard.
 4. Online kan je vrijwel altijd betalen met de kaarten, ook bij webwinkels in het buitenland. Een groot voordeel!
 5. Meer kan op het terugontvangen van geld indien je een product niet ontvangt dan bij andere elektronische betaaldiensten zoals PayPal of iDeal.

Zijn er ook nadelen?

 1. Je betaalt veel rente als je kiest voor gespreide terugbetaling. Maak je vaker gebruik van terugbetalen in termijnen? Overweeg dan om een klein doorlopend krediet af te sluiten. Dit is vele malen goedkoper dan kopen op afbetaling met een Visa Creditcard.
 2. Pintransacties bij een geldautomaat is een kostbare aangelegenheid. Per pintransactie betaal je een vast bedrag.
 3. Net zoals met alle andere Creditcards kan je met de Visa Card ook te maken krijgen met onterechte, frauduleuze betalingen. Bekijk daarom altijd (op het eind van de maand bijvoorbeeld) je afrekeningen.