Sparen is geld niet gebruiken. Sparen is geld opzij leggen om het later te kunnen gebruiken. Dat kan je oude dag zijn, die mooie bloedrode sportauto, die vakantie, en al die andere doelen waarvoor je geld opzij wilt leggen. Misschien heb je zelfs het geld gewoon over, en nu niet nodig.

Wat is er nu leuker dan geld uitgeven… Alleen om geld uit te kunnen geven moet er normaal gesproken één van twee dingen eerst gebeuren. Of je moet geld lenen, en dat kost geld. Of je moet eerst Sparen, waarvoor je bovendien nog rente krijgt ook.
NIBC Direct Sparen:

Nationale Nederlanden Sparen:


Er zijn diverse methoden waarmee je enerzijds kunt Sparen, en waar je geld anderzijds ook nog een meer wordt of groeit. Maar er zit nogal wat verschil tussen de verschillende methoden. Niet alleen is de rente, het rendement anders. Ook het risico dat je loopt, of juist niet, is nogal verschillend.
We proberen je hier niet te vertellen welke spaarmethode nu de allerbeste is, of welke methode het meeste opbrengt. Dat kunnen we ook niet. Het hangt namelijk af van jouw persoonlijke voorkeur, hoe veel rendement je wilt, en hoeveel of hoe weinig risico je wilt lopen bij het Sparen.
Daarbij is bovendien nog belangrijk of je op de beurs wilt beleggen of bij een bank je geld wilt onderbrengen.