veilig geld lenen

Hoe wordt een rentetarief voor een lening vastgesteld?

Een geldverstrekker bepaald zelf het rentetarief. De overheid heeft een maximum vastgesteld waar alle verstrekkers zij aan moeten houden. Verschillende factoren hebben invloed op de hoogte van de rente.

Marktrente

De marktrente is de actuele rente die op dit moment geldt. Met de gemiddelde rente van vergelijkbare leningen en kredieten komt deze marktrente overeen.

Hoogte van de lening

Een hoger leenbedrag heeft vaak een lager rente percentage dan een lage lening. De rente voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet ligt gemiddeld tussen de 5 en 12%. Een creditcardschuld is een voorbeeld van een lening met een korte looptijd. Deze leningen hebben in de meeste gevallen een hogere rente sommige met een maximale rente van 15%. Wanneer je dit soort dure kredieten hebt is het misschien verstandig om deze over te sluiten naar goedkopere lening.

Persoonlijk risicoprofiel

Een geld verstrekker wilt graag bij een aanvraag zoveel mogelijk weten. Inkomen, werksituatie woonsituatie, leeftijd en andere kredieten. Met deze gegevens maakt hij een risicoprofiel. Op basis van dit profiel wordt je aanvraag beoordeeld. Hoe hoger het risico, hoe hoger de rente.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel
Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!