veilig geld lenen

Wat is een persoonlijke lening?

Bij een persoonlijke lening ontvang je het gehele leenbedrag in een keer op je rekening. Deze manier van lenen is natuurlijk makkelijk als je precies weet hoeveel geld je nodig hebt voor je leendoel. Bij het aanschaffen van een auto, caravan of dure geluidinstallatie weet je precies hoeveel het kost en hoeveel je ervoor moet lenen. Bij de meeste kredietverstrekkers is het minimale leenbedrag €5000 tot maximaal €75.000 Er zijn enkele verstrekkers waar je al vanaf €2500 terecht kunt. Bij een persoonlijke lening betaal je een vaste rente over de gehele looptijd en wordt ook de looptijd direct bepaald en vastgezet. Je weet precies hoeveel je per maand moet betalen. Dit is de zekerheid van en persoonlijke lening. Een persoonlijke lening is niet flexibel. Eerder (boetevrij) aflossen kan vaak niet. Lening.com biedt ook persoonlijke leningen aan waarbij dit wel mogelijk is. Het is bij een persoonlijke lening niet mogelijk om het ingeloste bedrag weer op te nemen. Heb je opnieuw geld nodig dan kan je er natuurlijk voor kiezen om een nieuwe lening aan te vragen of de oude lening over te sluiten en te verhogen.

Hoe werkt een persoonlijke lening?

Wanneer je een persoonlijke lening afsluit ontvang je direct het gehele bedrag op je bankrekening. Je betaalt dit bedrag terug in termijnen. Het rente percentage en de looptijd zijn vooraf vastgelegd en je betaald de gehele periode een vast termijnbedrag. Eerder aflossen van de lening is vaak niet mogelijk. Er zijn verstrekkers die dit wel toelaten, je betaalt dan meestal wel een boete hiervoor. In een leenovereenkomst worden de looptijd, rentetarief en betalingstermijn vastgelegd. De looptijd wordt meestal in maanden aangeduid. Je kan kiezen voor minimaal 1 jaar (12 maanden) tot maximaal 15 jaar (180 maanden) en alle jaren er tussen. Het krediet wordt meestal via een annuïtair schema afgelost. Dit is een vast termijnbedrag die bestaat uit rente en aflossing in een. Het is bij een persoonlijke lening niet mogelijk om het terugbetaalde bedrag weer op te nemen. Iedere aanbieder heeft zijn eigen tarieven voor persoonlijke leningen, het is daarom belangrijk om de tarieven en voorwaarden goed met elkaar te vergelijken. Verstandig is het ook om de looptijd van de lening korter of gelijk te laten lopen met de economische levensduur van het leendoel. Anders ben je nog aan het betalen aan iets wat niets meer waard is.

Voordelen persoonlijke lening

Het leenbedrag wordt in zijn geheel overgemaakt op jouw bankrekening

Looptijd is vooraf afgesproken en bekend

Rente staat vast voor de gehele periode, geen onverwachte veranderingen tijdens de looptijd.

Vast termijnbedrag. Hierdoor meer zekerheid over gehele periode

Wanneer lening gebruikt wordt voor verbouwing/verbetering van de eigen woning is de rente meestal aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

Nadelen persoonlijke lening

De zekerheid van een vaste termijn en rente die een persoonlijke lening biedt kan soms nadelig zijn. In dit geval kan je beter kiezen voor doorlopend krediet

Bij de meeste verstrekkers is tussentijds aflossen niet mogelijk, wanneer dit wel kan is dit vaak tegen een extra vergoeding.

Het is niet mogelijk om bij een persoonlijke lening tussentijds het terugbetaalde bedrag weer op te nemen.

Meestal is er een hogere rentetarief bij een persoonlijke lening dan bij een doorlopend krediet.

Rente persoonlijke lening

Het verschil tussen een goedkope en een dure lening zit hem in de rente die je betaald. Rentetarief en looptijd bepalen de prijs van de lening. Het rentetarief is ook afhankelijk van de grootte van de lening. Vaak is het dat als je meer leent je een lagere rente ontvangt. Een kortere looptijd kan ook zorgen voor een lagere rente. De percentages die de verschillende verstrekkers rekenen voor een persoonlijke lening liggen tussen de 5 en 12% De tarieven voor een doorlopend krediet liggen vaak hoger dan een persoonlijke lening. Jou persoonlijke situatie en wensen zijn zeer belangrijk bij het bepalen welk krediet en dus rentetarief voor jou gelden. Denk dus goed na over de looptijd en hoeveel je wilt lenen. Gebruik hiervoor onze maximaal te lenen tool. Wil je de lening gebruiken voor het verbouwen of aankopen van je eigen woning dan is de rente van een persoonlijke lening in de meeste gevallen aftrekbaar voor de inkomsten belasting. In tegenstelling tot de rente van een doorlopend krediet. Deze is niet aftrekbaar omdat je bij doorlopend krediet niet voldoet aan de regel dat je volgens een vast aflosschema aflost.

Berekenen van de looptijd

Bij het afsluiten van een persoonlijke lening moet je aangeven in hoeveel maanden je terug wilt betalen. Er kan gekozen worden voor minimaal 12 maanden (1 jaar) tot maximaal 180 maanden (15 jaar). Een kortere looptijd zorgt voor hogere maandlast maar voor een lagere rente. Doordat je in de meeste gevallen niet extra (boetevrij) kunt aflossen is een persoonlijke lening niet flexibel. Mocht je extra geld overhouden en zou je graag je extra willen inlossen dan kost dit geld bij een verstrekker waarbij je niet eerder (boetevrij) mag aflossen. Deze boete zorgt ervoor dat het bedrag dat je extra betaalt aan de lening hoger uitkomt. Bij een lening waarbij je wel (boetevrij) mag inlossen verkort dit de looptijd. Het is wel aan te raden om de looptijd van de lening zo te kiezen dat deze korter of gelijk is aan de levensduur van je lening doel

Persoonlijke leningen vergelijken

Via onze website van lening.com kan je heel gemakkelijk persoonlijke leningen van de verschillende aanbieders vergelijken. Hierbij worden de rentetarieven en de voorwaarden van de verschillende leningen vergeleken. Je moet voor een aanvraag een aantal gegevens invullen, aan de hand van deze gegevens vergelijken wij de verschillende aanbieders en berekenen wij hoeveel je maximaal kunt lenen. Het ontbreken van gegevens kan zorgen voor een vertraging of zelfs niet het niet uitbrengen van een aanbod. Na de berekening laten wij de verschillende verstrekkers zien met de bijpassende tarieven en voorwaarden. Via ons kan je dan de gewenste lening aanvragen. De verstrekker zal dan beoordelen of je aanvraag gehonoreerd wordt.

Welke gegevens hebben we nodig voor een aanvraag?

Voor een lening aanvraag hebben we maar enkele gegevens nodig. Als eerste willen we weten hoeveel geld je wilt lenen. Wat is het leendoel en wat is je geboortedatum. Dan willen we graag je inkomen en dienstverband weten en je woonsituatie. Tenslotte willen we graag weten hoelang je de looptijd wilt vaststellen. Wij bekijken dan al deze informatie en maken voor jou een overzicht van de leningen die aansluiten bij jou wensen en persoonlijke situatie. Hierbij laten we ook direct weten hoeveel de maandelijkse lasten worden die je moet gaan betalen. Soms kan het zijn dat er helaas geen leningen zijn die passen bij jouw situatie, je treft dan ook geen aanbod aan.
Bekijk je voordeel
Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!