veilig geld lenen

Welke rente soorten zijn er?

Geld lenen is voor jou geen dagelijkse bezigheid. Je wilt graag de beste lening voor jezelf afsluiten. Maar waar moet je rekening mee houden? Moet ik de rente vast nemen of variabel? Is het verstandig om dezelfde rente voor iedereen (Flat-rate) te kiezen of een rente naar risico (Risk-rate)? Allemaal keuzes die jij moet maken. Lening.com helpt je met deze keuze.

Variabele rente

Een variabele rente is een rente die tijdens de looptijd van overeenkomst kan dalen en stijgen. Bij een doorlopend krediet behoort een variabele rente. Je kan vooraf dus niet berekenen wat de totale kosten zijn over de gehele looptijd van het krediet.

Vaste rente

Bij een overeenkomst met een vaste rente veranderd de rente tijdens de gehele looptijd niet. Bij de start van lening is een rente percentage afgesproken. Dit percentage blijft de hele periode gelijk. Al stijgt of daalt de marktrente, jouw rentetarief veranderd niet. De gehele looptijd blijf jij hetzelfde betalen. Bij een vaste rente bestaat uit gelijke rente en rente naar risico.

Gelijke rente voor iedereen of naar risico?

Rente bestaat uit 2 delen. De marktrente en een opslag. Is de opslag voor iedereen gelijk, ongeacht het risico dat de verstrekker loopt, dan noemt men dit gelijke rente voor iedereen.

Wordt er individueel per aanvrager gekeken naar het risico dat er wordt gelopen dan heet is dit rente naar risico. Hoe hoger het risico hoe hoger de rente.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel
Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!