geld lenen kost geld

Verbouwing financieren

Kies zelf je verbouwingsfinanciering

Vergelijk alle verbouwingsfinancieringen
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!
Rentes zojuist bijgewerkt op vrijdag 26 november!
3.5% rente

lage maandlasten

Verbouwing financieren financieren

de beste verbouwing financieren

veilig en anoniem

9.5

gemiddelde klantwaardering

Verbouwing financieren

Een verbouwing financieren kan op verschillende manieren. Allereerst kun je de kosten voor de verbouwing uit eigen zak betalen. Bij een kleine verbouwing is dit vaak geen probleem, bij grote aanpassingen mogelijk wel. Heb je niet genoeg geld om uw woning onder handen te nemen? Geen probleem, want je kunt een verbouwing financieren. Zo kun je bijvoorbeeld een (tweede) hypotheek afsluiten. Je kunt een verbouwing ook financieren met een persoonlijke lening. Hierdoor is het nagenoeg altijd mogelijk om een woning aan te passen naar jouw wensen en eisen.

Restschuld FInanciering
Financieringsverstrekkers
een score van 9.5 op basis van 123 ervaringen
Financiering voor verbouwing ervaringen

Meer klanten gingen al voor om de restschuld te kunnen financieren met onze gratis vergelijktool!

5/5

Overzichtelijk en duidelijk Overzichtelijk en duidelijk. Nu het gesprek afwachten en dan kan ik meer zeggen. Dus nu als goed en dat is een mooi begin.

– Mike

5/5

Overzichtelijk en duidelijk Overzichtelijk en duidelijk. Nu het gesprek afwachten en dan kan ik meer zeggen. Dus nu als goed en dat is een mooi begin.

– Mike

5/5

Overzichtelijk en duidelijk Overzichtelijk en duidelijk. Nu het gesprek afwachten en dan kan ik meer zeggen. Dus nu als goed en dat is een mooi begin.

– Mike

Hoe geld lenen voor verbouwing financieren financiering?

Door het invullen van de gewenste hoogte van de financiering, en de daarbij behorende vragen, krijgt je een overzicht van de verschillende aanbieders. Wanneer je een keuze hebt  gemaakt voor een verstrekker ga je het vervolg in door het invullen van de gegevens.

Overgestapt

 “Fantastisch snel geholpen”

 • Dhr A uit Amsterdam
 • Dhr R uit Reuver
 • Dhr Y uit ’s-Hertogenbosch
 • Mvr E uit Groningen
 • Mvr K uit Oostdijk
 • Mvr M uit Oirschot
 • Mvr Q uit Amsterdam
 • Je verbouwing financieren

  Een verbouwing kost behoorlijk wat geld. Heb je niet genoeg geld op jouw rekening staan om de verbouwing zelf te financieren? Dan betekent dit niet direct dat de verbouwing niet door kan gaan. Nee, want je kunt namelijk een hypotheek aanvragen om een verbouwing te financieren. Op deze manier kun je jouw woning toch verbouwen. 


  Wil je een hypotheek aanvragen om jouw woning onder handen te nemen? Dan kun jij je hiervoor richten tot verschillende partijen. Je kunt een hypotheek afsluiten bij een bank, maar ook bij een online kredietverstrekker. Sluit nooit lukraak een hypotheek voor een verbouwing af, maar vergelijk de verschillende kredietverstrekkers eerst goed met elkaar. 

  Wil je aanpassingen doen aan jouw woning, maar kost dit meer geld dan je zelf op jouw rekening hebt staan? Dan kun je een hypotheek afsluiten. Je kunt een verbouwing echter ook financieren met overwaarde. We spreken van overwaarde wanneer jouw woning momenteel meer waard is dan de hypotheek die er nog op zit. 

   

   

  Wanneer je de verbouwing wilt betalen met overwaarde, moet je deze extra waarde wel eerst vrijmaken. Dit doe je door jouw hypotheek te verhogen. Op deze manier komt er namelijk geld vrij voor de verbouwing. Je kunt ook een tweede hypotheek afsluiten. Een kredietverstrekker controleert wel eerst of financieren met overwaarde in jouw situatie haalbaar is. 

   

  Heb jij een woning op het oog waar nog behoorlijk wat aan moet gebeuren? Dan kun je ervoor kiezen om de verbouwing met jouw eigen vermogen te betalen. indien er veel aan het huis moet gebeuren, heb je hier mogelijk niet genoeg geld voor. Laat je hier niet door tegenhouden, want het financieren van de verbouwing bij aankoop is ook mogelijk.

   

   

  Je kunt namelijk rekening houden met de kosten voor de verbouwing wanneer je een hypotheek aanvraagt. Zo kun je meer geld lenen dan de waarde van de woning die je wilt kopen. Met het resterende bedrag kun je dan de verbouwing financieren. Hierdoor kun je het huis toch volledig aan jouw wensen aanpassen. 

   

  Overweegt je om jouw woning te verbouwen? Dan moet je weten dat dit behoorlijk wat voeten in de aarde heeft. Allereerst is het veel werk, maar het kost ook behoorlijk wat geld. Heb je veel eigen vermogen? Dan betaal je de verbouwing waarschijnlijk uit eigen zak. Helaas heeft niet iedereen voldoende geld om de verbouwing te bekostigen. 

   

   

  Ontbreekt het jou aan de financiële middelen om jouw woning onder handen te nemen? Dan kun je een verbouwing financiering middels een lening. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om jouw huidige hypotheek te verhogen. Kijk ook of financieren met overwaarde mogelijk is. Daarnaast kun je een tweede hypotheek afsluiten voor een verbouwing. 

  Kleine aanpassingen aan een woning kunnen de meeste Nederlanders met eigen geld financieren. Indien het een grote verbouwing betreft, wordt het een ander verhaal. Zo beschik je zelf mogelijk niet over voldoende geld om een uitbouw te realiseren of jouw woning van top tot teen te strippen. Dit hoeft ook niet, want je kunt een verbouwing financieren. 

   

   

  Om een grote verbouwing te financieren, heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt jouw huidige hypotheek verhogen of een tweede hypotheek afsluiten. Een persoonlijke lening kan jou ook helpen een grote verbouwing te financieren. Bekijk altijd eerst hoeveel geld je nodig hebt. Zodoende voorkom je namelijk dat je onnodig veel geld leent voor de verbouwing. 

   

  Vragen over financieren van een verbouwing

  Meer weten over geld lenen? Wij proberen al je vragen te beantwoorden.

  Een verbouwing financieren kan op verschillende manieren. Allereerst kun je aanpassingen aan jouw woning uit eigen zak betalen. Dit is de meest voordelige manier. Je sluit namelijk geen lening af, waardoor je geen rente betaalt. Een verbouwing financieren met spaargeld is interessant wanneer je meer dan 30.846 euro spaargeld per persoon hebt. Je betaalt namelijk belasting over alles boven dit bedrag. 


  Lang niet iedereen beschikt over voldoende spaargeld om een verbouwing te financieren. Geldt dit ook voor jou? Dan betekent dit niet dat je de verbouwplannen uit moet stellen. Nee, want je kunt ook geld lenen voor een verbouwing. Zo kun je bijvoorbeeld jouw huidige hypotheek uitbreiden. Gezien de hoge kosten is dit alleen interessant wanneer je meer dan 25.000 euro kwijt bent aan de verbouwing. Indien je een nieuwe woning koopt en deze wilt verbouwen, kun je de verbouwkosten hier direct in meenemen.


  Tot slot kun je een verbouwing financieren met behulp van een persoonlijke lening. Zo’n lening heeft een kortere looptijd dan een hypotheek, maar je betaalt wel een hogere rente. Indien je een persoonlijke lening gebruikt voor de verbetering van jouw eigen woning, dan is de rente aftrekbaar. 

  Indien je een koopwoning op het oog hebt waar nog veel aan verbouwd moet worden, kun je een verbouwing meefinancieren. Dit wil zeggen dat je de kosten voor de verbouwing meeneemt in de hypotheek die je afsluit voor de aankoop van het huis. In dat geval dien je jouw hypotheek voor een hoger bedrag in te schrijven dan je daadwerkelijk leent. Met het resterende bedrag kun je vervolgens de verbouwing financieren. Dit is interessant omdat je geen extra kosten maakt voor de verbouwing. Je hoeft jouw hypotheek namelijk niet te verhogen, want het bedrag voor de verbouwing is al opgenomen in de hypotheek die je hebt afgesloten voor aankoop van het huis.

   

  Verbouwen met Lening.com

  Heb je niet genoeg eigen vermogen om een verbouwing uit eigen zak te betalen? Dan kun je een verbouwing financieren via Lening.com. Via deze website kun jij veilig krediet afsluiten om een verbouwing te financieren.

   

  Om de lening te vinden die bij jou past, vul je allereerst het gewenste leenbedrag in. Daarnaast selecteer je het leendoel en geef je jouw geboortedatum en burgerlijke staat door. Op basis van deze gegevens maken wij een vergelijking tussen de verschillende leningen waarmee je een verbouwing kunt financieren. De resultaten krijg je binnen een paar tellen.

  De kredietverstrekkers die wij meenemen in onze vergelijking zijn stuk voor stuk betrouwbaar. Hierdoor weet je zeker dat je bij ons veilig krediet af kunt sluiten om jouw verbouwing te financieren.

  Het gebeurt geregeld dat mensen een verbouwing financieren met een lening die na afsluiten toch niet zo voordelig blijkt als gedacht. Dit wil jij natuurlijk voorkomen. Lening.com helpt jou graag een handje bij het vinden van de beste lening voor jouw verbouwing. 

  Financier jij jouw verbouwing met een lening via Lening.com? Dan houd je altijd controle over jouw lening. Wij zijn namelijk transparant over de voorwaarden van leningen. Zo zie je bij ons bijvoorbeeld direct hoeveel je kunt lenen, wat de looptijd van de lening is, hoe hoog de rente ligt en hoeveel je maandelijks aflost. Hierdoor kom jij nooit voor verrassingen te staan wanneer je een verbouwing financiert via Lening.com. 

   

  Restschuld FInanciering

  Verbouwing financiering

  Wil jij jouw huidige woning verbouwen? Of heb je een koopwoning op het oog waar veel aan gedaan moet worden? Dan moet je de verbouwing financieren. Wanneer het een kleine aanpassing betreft, kun je dit mogelijk met eigen spaargeld betalen.