geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Meer geld lenen indien u toekomstige woning verduurzaamt

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Plannen om binnenkort een woning te kopen? Misschien is het verstandig om dat nog even uit te stellen. Tenminste, als u van plan bent om uw woning te verduurzamen.

Hogere hypotheek bij verduurzaming

Als u van plan bent om binnen afzienbare tij een woning te kopen en u wilt het huis ook energiezuiniger maken, dan kan u mogelijk een hogere hypotheek afsluiten. Dat schrijft het Nibud. Zo kunnen huizenkopers in 2018, als ze kunnen aantonen dat hun nieuwe stek duurzamer en minder tochtig is na een aantal aanpassingen, meer geld lenen. Dus een hogere hypotheek afsluiten. Mogelijk kunnen toekomstige woningeigenaren tot 9000 euro extra geld lenen. U kunt het allemaal nalezen in ’t rapport van het Nibud. Daarin staan de nieuwe leennormen vermeld.

Voor huizen met energielabel A++ extra geld lenen

Alleen al voor woningen die goed geïsoleerd zijn, kan straks mogelijk meer geld worden geleend. Zo kunnen toekomstige woningeigenaren voor huizen met een energielabel A++ extra geld lenen. Dus het hogere leenbedrag geldt niet voor oude, tochtige woningen, maar ook voor woningen die van zichzelf al zeer duurzaam met energie kunnen omgaan. Volgens het Nibud is ook aan woningen met energielabel A++ nog meer dan voldoende te verbeteren…

Van woonboerderij een energieneutrale woning maken

Heeft u een woonboerderij op het oog en wilt u deze energieneutraal maken? Voor extreem oude huizen waarvan een zogenoemde een ‘nul-op-de-meterwoning’ wordt gemaakt, daarvoor kan tot 25.000 euro bovenop de maximale hypotheek extra worden geleend. Wat zijn ‘nul-op-de-meterwoningen’? Vaak worden extreem oude woningen door enthousiaste eigenaar omgebouwd tot een ‘nul-op-de-meterwoning’. Zo worden ze zeer goed geisoleerd en worden zonnepanelen en eventueel een warmtepomp geinstalleerd. Men kan dan zijn eigen energie opwekken en is niet meer afhankelijk van leveranciers. Als dat laatste het geval is, dan wordt dat een ‘nul-op-de-meterwoning’ genoemd.

Jaarinkomen minimaal 33.000 euro

Kopers kunnen dat extra leenbedrag binnen 10 tot 15 jaar weer terugverdienen. Heeft u een oud huis op het oog en wilt u daarvan een ‘nul-op-de-meterwoning’ maken? Kijkt u dan eens op de website van het Nibud. Mogelijk komt u in aanmerking voor een extra leenbedrag. Overigens is een voorwaarde, om in aanmerking te kunnen komen voor deze lening, onder meer dat uw netto jaarinkomen minimaal 33.000 euro moet zijn.

Tachtig procent van de koopwoningen heeft geen energielabel

Nederland heeft een tijd geleden het Energieakkoord ondertekent. In dit akkoord staat bijvoorbeeld dat over 10 jaar alle koopwoningen minimaal energielabel A moet hebben. Op dit moment heeft nog maar 20% van de koopwoningen een energielabel. Waarschijnlijk komt het Nibud daarom dit jaar met deze nieuw leennorm.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!