Lening.com voor geld lenen is nog nog niet Live!
Let op! Geld lenen kost geld

Er zijn in Nederland een aantal verzekeringen verplicht. De verzekering die voor iedereen verplicht is, is de basis zorgverzekering.

In de grondwet wordt dit de zorgverzekeringswet genoemd en de afkorting hiervan is Zvw. Een zorgverzekering verzekerd je tegen ziektekosten. Bij ziektekosten kan je denken aan de bezoekjes bij je huisarts en medicijnen die je nodig hebt. Ook kan je denken aan een verblijf in het ziekenhuis. Hoe duur de verzekering is, ligt aan voor wat je je allemaal verzekerd. Je krijgt van de belastingdienst tot 78,- euro zorgtoeslag terug. Andere verzekeringen die verplicht zijn hangen meer af van je situatie.
Als je in bezit bent van een huis met hypotheek ben je verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. Een opstalverzekering, ook wel een schadeverzekering, verzekerd een groot aantal schadeoorzaken. Deze verzekering is verplicht omdat als je huis ernstige beschadigd raakt door bijvoorbeeld een brand, je de verzekering nog steeds moet door betalen. Dit terwijl het huis niet meer leefbaar is. De opstalverzekering kan de schade en kosten aan je huis dekken. Je hebt verschillende soorten opstalverzekeringen, je kan bijvoorbeeld je inboedel verzekeren, maar ook je huis. Bij een inboedel kan je denken aan je meubels die kapot gaan.
Ook als je in het bezit bent van een auto moet je een verzekering afsluiten. Deze verplichte verzekering heet een WA-verzekering. Ook deze verzekering sluit je af om eventuele schade en kosten aan je auto te dekken. Je kan hier denken aan autoschade en autodiefstal. Hoe minder schade je maakt met je auto, hoe goedkoper je verzekering wordt.
Opzegtermijn verzekeringen

Als je je verzekering op wilt zeggen, moet dit wel kunnen. De meeste verzekeringen sluit je voor een jaar af. Als je dus je verzekering op wilt zeggen moet je dit op het goede moment doen. Alleen de vraag is, wanneer is het hét goede moment? Dat verschilt per verzekeringen. Een zorgverzekering loopt dus, zoals de meeste verzekeringen, een jaar. Dit jaar begint 1 januari en eindigt 31 december. Je kan bij een zorgverzekering vanaf half november afzeggen, dan moet je wel naar een andere zorgverzekering over stappen, aangezien een zorgverzekering verplicht is. Overstappen kan tot en met 31 december, daarna zit je dus tot half november vast aan je zorgverzekering. Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen. Je kan bijvoorbeeld gaan scheiden, maar samen op een polis staan. Het kan ook zijn dat je 18 jaar bent geworden en dat je een andere verzekeraar dan je ouder(s) wilt. Dan kun je vanaf het moment dat je 18 jaar bent geworden een andere verzekeraar kiezen. Het kan ook zijn dat je je autoverzekering op wilt zeggen. Ook deze verzekering duurt een jaar. Daarna kun je een autoverzekering elke maand opzeggen. Sommige verzekeringen kun je al binnen een jaar opzeggen. Ook hier zijn uitzonderingen, heb je je auto binnen een jaar in de prak gereden? Dan mag je de verzekering binnen een jaar al opzeggen. Dit mag ook als je je auto binnen een jaar verkoopt. Je woonverzekering werkt een beetje als een autoverzekering, ze hebben een looptijd van een jaar en daarna kun je je verzekering elke maand opzeggen. Het enige verschil is dat je een woonverzekering meestal voor een langere periode afsluit. Een doorlopende reisverzekering loopt meestal ook een jaar, daarna kun je je verzekering opzeggen per dag en wordt hij binnen een maand stop gezet. Een overlijdensrisicoverzekering en een uitvaartverzekering kun je per keer dat je premie betaald opzeggen. Betaal je per maand kun je je verzekering per maand opzeggen, betaal je per jaar kun je je verzekering per jaar afzeggen.