Lening.com voor geld lenen is nog nog niet Live!
Let op! Geld lenen kost geld

Een reisverzekering sluit je af om jezelf te verzekeren tegen schade die je op kan lopen tijdens het reizen. Een reisverzekering valt dus onder een schadeverzekering.

Een reisverzekering is een aanvullende verzekering voor een al afgesloten verzekering, bijvoorbeeld een zorgverzekering, inboedelverzekering of autoverzekering. Net zoals bij elke verzekering kun je verschillende reisverzekeringen afsluiten. Je hebt een aflopende en een doorlopende reisverzekering. Een aflopende reisverzekering sluit je af voor de duur van één vakantie. Een doorlopende reisverzekering loopt het hele jaar, je bent dus verzekerd voor elke reis die je maakt. Ook zijn er verzekeraars die een speciale verzekering ontwikkeling voor de mensen die niet in de “gewone” reisverzekering passen. Bij reisverzekeringen is het belangrijk om te kijken wat voor verzekering je afsluit. Je moet eerst bedenken wie je allemaal wilt verzekeren, jezelf, je partner en je kinderen of alleen jezelf. Ga je dit jaar een keer op vakantie is het handiger om een aflopende reisverzekering af te sluiten, maar al ben je van plan een wereldreis te maken komt een doorlopende verzekering beter van pas. Daarnaast moet je ook kijken waar je op vakantie wilt, blijf je in Europa of ga je alle landen en alle werelddelen kunnen bezoeken. Soms is het handig om een annuleringsverzekering af te sluiten, zo kun je, als je om onverwachte redenen naar huis toe moet of niet meer heen kunt, geld terug krijgen. Je moet kijken hoelang je op vakantie wilt, wat voor dekkingen je nodig hebt en of je je contante geld wilt verzekeren. Dit alles kun je op internet vergelijken en bekijken.

Verschillende soort reisverzekeringen
Een reisverzekering sluit je af om jezelf te verzekeren tegen schade die je op kan lopen tijdens het reizen. Een reisverzekering valt dus onder een schadeverzekering. Een reisverzekering is een aanvullende verzekering voor een al afgesloten verzekering, bijvoorbeeld een zorgverzekering, inboedelverzekering of autoverzekering. Net zoals bij elke verzekering kun je verschillende reisverzekeringen afsluiten. Je hebt een aflopende en een doorlopende reisverzekering. Een aflopende reisverzekering, ook wel kortlopende reisverzekering genoemd, is voor een korte vakantie. Ga je niet vaak per jaar op vakantie kan je het best een aflopende reisverzekering nemen. Dat is namelijk het voordeligst voor als je minder dan 21 dagen per jaar weg bent. Ga je alleen in de zomervakantie twee weken naar Portugal dan is een aflopende reisverzekering dus prima. De doorlopende reisverzekering is een reisverzekering voor als je vaker dan 21 dagen per jaar op vakantie bent. Zoek je in de kerst vakantie een weekje de zon op, ga je in de voorjaarsvakantie 10 dagen skiën en ben je van plan er in de zomer ook nog 2 weekjes tussen uit te gaan dan is het dus handig om een doorlopende reisverzekering te nemen. Als je een doorlopende reisverzekering hebt afgesloten dan hoef je er de rest van het jaar niet meer naar om te kijken. Ook hoef je niet voor elke vakantie een losse reisverzekering af te sluiten. Je bent met een doorlopende verzekering het hele jaar verzekerd, tegen buitenlandse reizen. Er is ook nog een annuleringsverzekering, deze verzekering vergoedt de kosten wanneer je je reis annuleert. Een annuleringsverzekering verzekerd wanneer je de reis door ongewone omstandigheden moet annuleren. Je moet een annuleringsverzekering gelijk bij het boeken van je vakantie afsluiten en anders kan het tot 7 dagen daarna nog. Ook zijn er verzekeraars die een speciale verzekering ontwikkeling voor de mensen die niet in de “gewone” reisverzekering passen. Hier kun je denken aan zakenreis verzekeringen.