Lening

Als u een lening wilt gaan afsluiten zijn er verschillende zaken waar u aandacht voor zou kunnen hebben. Als u een voordelige lening wilt gaan afsluiten is het belangrijk te kijken naar een kredietverstrekker die bij u past. Er zijn veel aanbieders van leningen. Maar hoe weet u nu zeker dat u echt de voordeligste aanbieder heeft. Waar kunt u voordelig een lening afsluiten en wat zijn de valkuilen bij het aanvragen van een lening?

Bij Frisia geldt dat er altijd gezocht wordt naar het voordeligste aanbod en de goedkoopste rente. Frisia rekent voor de dienstverlening geen kosten. Zo worden de kosten voor geld lenen zo laag mogelijk gehouden en kunt u echt zo goedkoop mogelijk lenen! Persoonlijke lening vanaf 4,1% rente!

Goedkoop geld lenen tegen de laagste rente bij bij Frisia Leningen? Vraag eenvoudig een offerte aan. LET OP: negatieve BKR registraties worden niet geaccepteerd! Zoekt u een lening zonder BKR check? Bij Ferratum kunt u geld lenen zonder BKR toetsing tot 1500 euro.

Waarom wordt een lening niet geaccepteerd ?

• Negatieve BKR codering (achterstand in betalen)
• Geen structureel inkomen (WW/bijstand-uitkering, oproepkracht, uitzendbureau fase A)
• Jonger dan 21 of ouder dan 69 jaar
• Studenten
• Thuis- of inwonend of op kamers

leningEen verantwoorde lening

Als u geld wilt gaan lenen wilt u natuurlijk dat dit verantwoord is. De meeste aanbieders van leningen willen dit ook. Dat is dus een prettige bijkomstigheid. De richtlijnen van de banken zijn tegenwoordig vrij uniform. Zeker als u een doorlopend krediet of een persoonlijke lening wenst af te sluiten zal uw aanvraag niet alleen getoetst worden bij het BKR, maar zal uw financiering ook getoetst worden aan de VFN norm. Deze normen zijn in het leven geroepen door de kredietbranche, en bepaald door een samenwerking tussen de AFM, het Nibud en de verstrekkers. Deze norm is in het leven geroepen om een gezonde leenmarkt te verkrijgen. Een markt waarbij er op een gezonde en verantwoorde wijze krediet wordt verstrekt.

Een lening zonder BKR toetsing tot 1500 euro aanvragen

Bij Ferratum kunt u geld lenen zonder BKR toetsing. Ferratum heeft een eigen geautomatiseerde scoringssysteem ontwikkeld die bepaald of u in aanmerking komt voor het gebruik van de diensten van Ferratum. De reden dat Ferratum een eigen scoringssysteem hanteren is dat ferratum iedereen willen beoordelen op basis van de huidige financiële situatie. Lees ook ons BKR Dossier.

Een lening met BKR toetsing aanvragen

Informatie over: Frisia Leningen
Informatie over Krediet Groep Nederland
Informatie over Kredietspotter
Informatie over: A-Krediet
Informatie over: Findio

LET OP: negatieve BKR registraties worden niet geaccepteerd!

Lening België

kredietje belgie

Onafhankelijke informatie

Op onze website lening.com informeren wij u graag over de mogelijkheden en onmogelijkheden van het geld lenen. Lening.com is een website met onafhankelijke informatie. Wij verstrekken zelf geen leningen. En hebben dus geen belang bij de gegeven informatie. Wij kunnen u dus vrijuit alle informatie geven die u nodig heeft om een goede keuze te kunnen maken voor een eerlijke en goed lening.

Voordelige lening

Naast verantwoord lenen, moet lenen natuurlijk ook een voordelige geld lenen zijn.
Een lening kunt u via diverse instellingen krijgen. U kunt lenen bij de “Grootbanken” ofwel uw huisbank zoals ING, Rabo of ABN. U kunt kiezen voor een direct writer. Of u kunt geld lenen via een tussenpersoon. Tenminste als het gaat om een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Er zijn natuurlijk ook nog de verstrekkers van creditcards etc.
Verbazingwekkend is hierin overigens dat de meeste particulieren hun lening hebben lopen bij “hun eigen bank”. Dit zal zeer waarschijnlijk zijn in verband met het kiezen voor de meest bekende weg. Toch is het in veel gevallen ook de duurste vorm van een lening. De grootbanken rekenen hoge(re) rentepercentages dan de direct writers en de lening via een tussenpersoon.

Lening offertes aanvragen

Een van de beste tips die wij u kunnen geven is dat u het best bij diverse aanbieders uw lening kunt gaan aanvragen. Het aanvragen van meerdere lening heeft namelijk een aantal voordelen. Ten eerste kunt u dan uiteraard offertes met elkaar vergelijken. Door deze vergelijking kunt u een afgewogen keuze maken om na te gaan welke lening voor u het best, en het meest voordelig is. Ten tweede krijgt u bij de verschillende aanbieders wellicht een verschillend advies. En leert u dus meer over de opbouw van de kosten van de lening en beter te begrijpen hoe de leningmarkt in elkaar steekt. Dit kan u uiteindelijk ook nog eens een flink voordeel opleveren.

Goedkoopste lening

Een belangrijk punt als u een lening gaat aanvragen is natuurlijk dat u de meest voordelige lening wilt hebben. Een lening met een lage rente, en bij voorkeur ook met niet te hoge maandlasten. De vraag blijft natuurlijk: Waar moet u op letten als u een lening gaat afsluiten? Kijkt u alleen naar de rente? Of kijkt u alleen naar de maandlasten?

Het beste is om naar een combinatie van deze twee te kijken. Er is een eenvoudig trucje om na te gaan waar u het minst aan betaald. Dit trucje hebben de banken enige tijd geleden voor u ingesteld, en is het ESIC formulier. Dit is een formulier dat in duidelijke Jip en Janneke taal moet aangeven wat de belangrijkste voorwaarden van de lening zijn. Een van de zaken die dan benoemd moeten worden zijn de totale kosten van de lening. Als u aanbieders met elkaar gaat vergelijken, kunt u dus ook kijken naar de totale kosten zoals deze zijn opgenomen in het ESIC formulier. Dit zal u snel een beeld geven van wat u in totaliteit aan de lening moet terugbetalen. En des te hoger te totale kosten, des te duurder de lening over het algemeen zal zijn. Houdt u er wel rekening mee dat in deze berekening geen rekening gehouden wordt met extra inlossingen en opnames uit het krediet.