Wat gebeurt er met de restschuld?

By: Robin

Restschuld

Het aantal mensen met een restschuld is in het 1e kwartaal van 2013 flink gestegen. Dit is vooral te wijten aan de dalende woningprijzen en de negatieve prijsontwikkeling. Dit blijkt uit cijfers van de stichting Waarborgfonds Eigen Woning. De grote vraag voor vele mensen; Wat gebeurt er nu met de restschuld?

Oplossing?

De restschuld kan worden omgezet in een consumptief krediet (in de vorm van een persoonlijke lening). De restschuld kan ook worden meegefinancierd in een nieuwe hypotheek.

Voor een persoonlijke lening wordt wel een hoge rente betaald in vergelijking met de hypotheekrente. Dit komt vooral omdat de bank hier geen onderpand op heeft. Ook het voordel van hypotheekrente aftrek verdwijnt met een persoonlijke lening.

Rente

De rente van een persoonlijke lening hang af van de hoogte van de lening. Bij een kleine lening van bijvoorbeeld 2.500 euro wordt er vaak tussen de 10 en 15% rente berekend. Bij 50.000 euro is dit vaak lager, zo tussen de 7.5 en 10%. De maximale looptijd van een persoonlijke lening is 60 maanden.

Lees ook:   Verlaging NHG 2013

Related post