Inventaris Financieren?

Inventaris Financiering berekenen
Rentes zojuist bijgewerkt op dinsdag 21 september!
3.5% rente

lage maandlasten

Inventaris Financiering

Inventaris Financiering berekenen

veilig en anoniem

9.5

gemiddelde klantwaardering

Ervaringen met onze Inventaris Financiering

Wij helpen je graag verder met de mogelijkheden voor een inventarisfinanciering voor jouw organisatie.

5/5

Een nieuw bedrijf starten is een spannend iets. Wij hadden startgeld nodig en hebben met Lening.com een goed portaal gevonden die ons correct verder hielpen.

– R te Zutpen

5/5

Nieuwe machines zijn een kostbare aangelegenheid die een grootdeel van onze cashflow in zouden nemen. Lening.com heeft ons perfect geholpen met een adequate zakelijke lening.

– M te Eindhoven

5/5

Onze debiteuren financieren ging snel en gemakkelijk bij Lening.com. Daardoor een stuk meer ruimte om andere investeringen te doen waarop we eigenlijk niet meer konden wachten.

– L te Amsterdam

Inventaris financiering afsluiten bij
een score van 9.5 op basis van 123 ervaringen
Hoe gaat het afsluiten van een Inventaris financiering?
Net overgestapt

 “Fantastisch snel geholpen”

 • Dhr A uit Amsterdam
 • Dhr R uit Reuver
 • Dhr Y uit ’s-Hertogenbosch
 • Mvr E uit Groningen
 • Mvr K uit Oostdijk
 • Mvr M uit Oirschot
 • Mvr Q uit Amsterdam
 • Meer weten over een Inventaris financiering?

  Laten we zeggen dat een autodealer zijn voorraad wil vergroten, door meer auto’s te kopen vanwege een verwachte toename van de verkoop van nieuwe auto’s. De dealer moet de voorraad van de autofabrikant kopen, en voertuigen zijn duur.

   

  De dealer krijgt een lening van een financieringsmaatschappij, gebaseerd op de waarde van de auto’s. Voorraadfinanciering maakt deel uit van de productiecyclus van kopen, maken en verkopen. Wanneer een auto wordt verkocht, kan de dealer het deel van de lening dat betrekking heeft op die auto afbetalen, of meer voorraad kopen om te verkopen.

   

  Omdat de voorraad in waarde afneemt, is deze minder liquide (minder snel omgezet in contant geld tegen de volledige waarde), dan debiteuren, dus u zult niet in staat zijn om de volledige waarde van uw financiering te krijgen. Op een vergelijkbare manier zal de financiering die u krijgt van debiteurenfinanciering aanzienlijk worden verminderd vanwege de moeilijkheid om betalingen te krijgen.

   

  Als uw inventaris goed verkoopt en u meer geld nodig heeft om te blijven verkopen, kunt u overwegen om de inventaris te financieren. Als uw inventaris verouderd is of niet verkoopt (u heeft een langzame omzet), is het misschien niet verstandig om te proberen de inventaris te financieren, omdat u misschien geen bereidwillige geldschieter vindt.

  Net als bij andere vormen van financiering heeft u een goede kredietwaardigheid nodig en een lijst van de inventaris die u wilt financieren, samen met de waarden. U moet de waarderingsmethode voor de inventaris die u gebruikt (LIFO of FIFO of gemiddelde kosten) kunnen uitleggen.

   

  U hebt ook een businessplan nodig om te laten zien wat uw plannen zijn voor het gebruik van de opbrengst van de lening en hoe u deze gaat terugbetalen. De kredietverstrekker zal u een schatting geven van hoeveel u kunt lenen ten opzichte van de inventaris.

   

  Terwijl uw inventaris wacht om te worden verkocht, moet u het bijhouden en ervoor zorgen dat het in goede staat van onderhoud en in vorm is. Uw geldschieter heeft het recht om de inventaris te inspecteren om er zeker van te zijn dat deze zijn waarde heeft behouden.

   

  Debiteurenfinanciering

   

  Debiteuren, oftewel AR (bedragen verschuldigd aan uw bedrijf door klanten), worden gefinancierd door te worden verkocht aan een bedrijf dat een factoring agent wordt genoemd. Het factoringbedrijf probeert de fondsen te innen. De lening wordt sterk verdisconteerd van het oorspronkelijke bedrag van de vorderingen, vanwege de moeilijkheidsgraad en de kosten van het innen.

   

  Hoe een overeenkomst voor inventarisfinanciering werkt De financiering van de inventaris is een financiële regeling, wat betekent dat beide partijen hun overeenkomst schriftelijk moeten vastleggen, met een overeenkomst voor de financiering van de inventaris.

   

  Naast de gebruikelijke voorwaarden in een zakelijke leningovereenkomst, zijn hier de belangrijkste onderdelen van een inventarisfinancieringsovereenkomst voor de auto-industrie:

   

  Verlenging van het krediet. De kredietverstrekker kan van tijd tot tijd krediet verlenen aan de dealer.

  Financieringsvoorwaarden. De voorwaarden omvatten de rentevoet en de wijze waarop deze wordt toegepast. Zekerheidsrente. De “persoonlijke eigendommen” van de dealer (in dit geval, specifieke voertuigen) is het onderpand dat wordt gebruikt om de transactie te beveiligen.

  De voorwaarden omvatten de rentevoet en de wijze waarop deze wordt toegepast. Zekerheidsrente. De “persoonlijke eigendommen” van de dealer (in dit geval, specifieke voertuigen) is het onderpand dat wordt gebruikt om de transactie te beveiligen.