geld lenen kost geld

Zakelijke kredieten: Ondernemers en ZZP’ers kunnen weer makkelijker lenen

Bereken de lening die bij jouw past
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!
geld lenen vandaag dinsdag 17 mei!
Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Zakelijke kredieten voor ondernemers. Na jaren van wachten, hopen en bidden is het dan voor veel ondernemers en ZZP’ers eindelijk dan zo: Zij kunnen weer voor geld bij de banken en kredietverstrekkers aankloppen.

Dit is ook broodnodig, want veel bedrijven hebben sinds de kredietcrisis niet kunnen investeren en hun bedrijf. Groei in het MKB bleef duidelijk achter bij de groei van grotere bedrijven in Nederland. De overheid helpt banken maar ook verzekeraars en grotere pensioenfondsen om weer geld te kunnen steken in het bedrijfsleven. De overheid maakt daarvoor ongeveer 2.000.000.000 euro vrij (2 miljard euro). Dit nieuws is onlangs naar buiten gekomen. MKB’ers en ZZP’ers worden ook wel aangemerkt als de motoren van de economie. Waar zij voorheen nauwelijks meer geld konden lenen omdat banken te bang waren om investeringen te steunen, komt daar dus nu, met behulp van de Nederlandse overheid, verandering in. Meer investeringen betekent meer banen en groei Nu ondernemend Nederland weer makkelijker aan bedrijfsleningen en bedrijfskredieten kan komen, zal dit in de toekomst leiden tot meer banengroei en dus automatisch meer economische groei. Minister Kamp heeft er alles aan gedaan om te investeren in dit project. Bedrijven kunnen zodoende weer investeren in onderzoek en in nieuwe producten. Het project dat minister Kamp voor ogen heeft wordt voor een belangrijk deel met behulp van 2 fondsen gerealiseerd. 2 fondsen Er zullen dus 2 fondsen komen die door meerdere grotere pensioenfondsen en verzekeraars worden gevuld. Als ZZP’er en MKB’er heb je de mogelijkheid om geld te lenen uit een van deze fondsen via een omweg, namelijk via de bank. De Nederlandse staat zal garant staan voor de helft bij het eerste fonds. Dit fonds verstrekt de zogenoemde risicovollere leningen. Als de Nederlandse staat voor de helft garant staat, durft het fonds dit bedrag te verdubbelen. Het tweede fonds verstrekt kleinere leningen en is dus minder risicovol.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen

Onderwerpen op de pagina

Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!