geld lenen kost geld

Zonnepanelen financieren

Geld lenen voor een zonnepanelen
Vergelijk financieringen voor je zonnepanelen
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!
Rentes opgehaald op vrijdag 26 november!
3.5% rente

lage maandlasten

Zonnepanelen financieren

de beste zonnepanelen financieringen

veilig en anoniem

9.5

gemiddelde klantwaardering

Financiering voor zonnepanelen

Door zonnepanelen op het dak van jouw woning te leggen, draag jij een steentje bij aan het klimaat. Je wekt immers energie op met zonlicht, waardoor er minder CO2-uitstoot is. Daarbij komt dat zonnepanelen jou een flinke besparing op kunnen leveren. Wil je ook zonnepanelen, maar heb je hier niet genoeg geld voor? Dan kun je voor een financiering voor zonnepanelen kiezen. Dankzij een financiering voor zonnepanelen wordt het toch mogelijk om de panelen aan te schaffen. Je kunt zonnepanelen financieren met jouw hypotheek, maar je kunt er ook een extra lening voor afsluiten.

Restschuld FInanciering
Zonnepanelen voor je huis
een score van 9.5 op basis van 123 ervaringen
Zonnepanelen financieringservaringen

Zonnepanelen financieren gebeurt steeds meer, snel je zonnepanelen kopen zonder er eerst voor te moeten sparen.

5/5

Overzichtelijk en duidelijk Overzichtelijk en duidelijk. Nu het gesprek afwachten en dan kan ik meer zeggen. Dus nu als goed en dat is een mooi begin.

– Mike

5/5

Overzichtelijk en duidelijk Overzichtelijk en duidelijk. Nu het gesprek afwachten en dan kan ik meer zeggen. Dus nu als goed en dat is een mooi begin.

– Mike

5/5

Overzichtelijk en duidelijk Overzichtelijk en duidelijk. Nu het gesprek afwachten en dan kan ik meer zeggen. Dus nu als goed en dat is een mooi begin.

– Mike

Hoe werkt het financieren van zonnepanelen?

Door het invullen van de gewenste hoogte van de financiering, en de daarbij behorende vragen, krijgt je een overzicht van de verschillende aanbieders. Wanneer je een keuze hebt  gemaakt voor een verstrekker ga je het vervolg in door het invullen van de gegevens.

Zojuist

 “Fantastisch snel geholpen”

 • Dhr A uit Amsterdam
 • Dhr R uit Reuver
 • Dhr Y uit ’s-Hertogenbosch
 • Mvr E uit Groningen
 • Mvr K uit Oostdijk
 • Mvr M uit Oirschot
 • Mvr Q uit Amsterdam
 • Geld lenen voor zonnepanelen?

  De overheid wil ervoor zorgen dat Nederland in 2050 een duurzaam energiesysteem heeft. Zonnepanelen spelen hier een belangrijke rol in. Deze panelen vangen zonlicht op en zetten dit om in energie. Om de doelstelling van de overheid te behalen, moeten er meer zonnepanelen komen. Wil jij ook zonnepanelen op jouw daken maar heb je hier geen geld voor? Dan kun je zonnepanelen financieren met een lening. Je kunt kijken of je in aanmerking komt voor de duurzaamheidslening of de energiebespaarlening. Daarnaast is er in jouw gemeente mogelijk subsidie voor zonnepanelen. 

   

  Heb je niet genoeg geld om de aankoop van zonnepanelen zelf te financieren? En krijg je ook geen of niet genoeg subsidie om de panelen te kopen? Dan kun je zonnepanelen financieren met behulp van jouw hypotheek. Allereerst is het mogelijk om een hogere hypotheek af te sluiten, waardoor je meer geld leent. Het extra geld dat je leent, gebruik je vervolgens om zonnepanelen te kopen. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om een tweede hypotheek af te sluiten wanneer je zonnepanelen wilt financieren met een hypotheek. 

  Zonnepanelen en veelgestelde vragen

  Meer weten over geld lenen? Wij proberen al je vragen te beantwoorden.

  De meeste mensen die zonnepanelen kopen, financieren deze met hun eigen vermogen. Wanneer je hier niet genoeg geld voor hebt, kun je zonnepanelen financieren met een lening. Dit is een goede keuze, want met zonnepanelen op jouw dak bespaar je geld. Je betaalt maandelijks namelijk minder energie, want je wekt zelf stroom op. Het geld dat je bespaart, kun je vervolgens gebruiken om de lening die je hebt afgesloten voor de zonnepanelen af te betalen. Hierdoor is het slechts een kwestie van tijd voordat jij een lening voor zonnepanelen hebt afbetaald.

   

  Wanneer je geld leent om zonnepanelen te financieren, krijg je te maken met rente. Voordat je een lening afsluit, wil je ongetwijfeld eerst weten wat de rente voor zonnepanelen is. Dit is op voorhand helaas niet te zeggen. Het rentepercentage hangt namelijk af van een aantal factoren. Zo speelt allereerst de hoogte van het bedrag mee dat je leent om zonnepanelen te financieren. Daarnaast speelt ook de looptijd van de lening mee bij het bepalen van de hoogte van de rente. En dan hebben we het nog niet gehad over de verschillende geldverstrekkers. Zij hanteren vaak andere rentes voor financieringen. Vergelijk leningen daarom eerst goed met elkaar voordat je er eentje afsluit. 

  Bij de meeste hypotheekverstrekkers kun je zonnepanelen financieren bij een hypotheek. Indien het om een nieuwbouwwoning gaat, kun je de hypotheek direct verhogen. Hierdoor is er genoeg financiële ruimte om zonnepanelen op jouw dak te laten leggen. Wanneer je de panelen op het dak van een bestaande woning wilt leggen, kun je jouw hypotheek verhogen. Je kunt ook een tweede hypotheek afsluiten om zonnepanelen te financieren, maar hier komt vaak van alles bij kijken. Het is makkelijker om de panelen direct mee te nemen in jouw hypotheek of de lening te verhogen om zonnepanelen te financieren.

  Een financiering voor zonnepanelen is in sommige gevallen aftrekbaar. Dit hangt af van de lening die je gebruikt om de zonnepanelen aan te schaffen. Wanneer je dit met een persoonlijke lening doet, is de rente fiscaal aftrekbaar. Naast de rente over de financiering voor zonnepanelen kun je ook de btw op de aanschaf en installatie terugvragen. 

  Voor wat betreft zonnepanelen financieren zijn er tegenwoordig verschillende mogelijkheden. Allereerst kun je zonnepanelen meefinancieren in jouw hypotheek. Je leent in dat geval meer geld dan nodig is voor de aankoop van een huis. Hierdoor heb je ook direct geld om zonnepanelen aan te schaffen. Een tweede mogelijkheid is het verhogen van jouw huidige hypotheek. Je krijgt hierdoor extra geld van de kredietverstrekker, waardoor je zonnepanelen kunt financieren. Tot slot kun je een persoonlijke lening afsluiten om zonnepanelen te kopen.

   

  In sommige gevallen kun je ook gebruikmaken van bepaalde voorwaarden om de aanschaf van zonnepanelen aantrekkelijker te maken. Zo zijn er gemeenten in Nederland waar je subsidie kunt krijgen voor zonnepanelen. Daarnaast zijn er gemeenten die werken met een duurzaamheidslening. Zo´n lening heeft een lage rente, waardoor zonnepanelen financieren makkelijker wordt. Indien er in jouw gemeente geen subsidie en/of duurzaamheidslening is, kun je nog kijken naar de landelijke energiebespaarlening. 

  Een aantal jaar geleden kon je subsidie krijgen wanneer je zonnepanelen kocht. Je krijgt inmiddels lang niet altijd meer subsidie op zonnepanelen. Er zijn overigens nog wel gemeenten die subsidie geven aan mensen die zonnepanelen kopen. Indien je subsidie krijgt, wordt zonnepanelen financieren een stuk makkelijker. Controleer daarom altijd eerst goed of je in jouw gemeente subsidie krijgt voordat je zonnepanelen aanschaft. Het zou zonde zijn wanneer je een dure lening afsluit terwijl je ook minder geld had kunnen lenen dankzij een subsidie op zonnepanelen.

  Zonnepanelen financieren

  Heb je zelf niet voldoende financiële middelen om zonnepanelen te kopen? Denk dan niet direct dat je deze panelen uit jouw hoofd moet zetten. Nee, want je kunt zonnepanelen financieren met behulp van een lening. Zoek je nog een geschikte financiering voor zonnepanelen? Dan ben je bij Lening.com aan het juiste adres. Bij ons kun je namelijk verschillende geldverstrekkers met elkaar vergelijken, zodat je de beste en goedkoopste lening vindt. Wij tonen jou onder meer de looptijd van een lening, de rente en de aflossing. Indien je kiest voor Lening.com, kom jij niet voor verrassingen te staan. Je weet direct waar je aan toe bent en bovendien vind je bij ons de beste lening om zonnepanelen te financieren.