Zakelijk Krediet

Gratis uw zakelijk krediet berekenen
Rentes zojuist bijgewerkt op maandag 26 juli!
3.5% rente

lage maandlasten

Zakelijk krediet

Zakelijke kredieten berekenen

veilig en anoniem

9.5

gemiddelde klantwaardering

Ervaringen met onze zakelijke kredieten

Veel klanten gingen al voor om te kiezen voor het juiste zakelijk krediet die bij hen persoonlijk past.

5/5

Ik was al een tijdje bezig met de keuze maken voor een nieuwe auto en moest ik eerst een geschikte lening vinden welke bij mij past. Bij Lening.com kreeg ik een goed gevoel, Chapeau!

– R te Nijmegen

5/5

De isolatie van mijn koopwoning kon ik zonder sparen direct laten uitvoeren met een lening. Ik kreeg direct een voorstel wat ik online kon accepteren.

– M te Eindhoven

5/5

Mijn oude auto was niet meer te repareren en moest geld lenen om een andere auto te kopen. Via lening.com heb ik een aanvraag ingediend en snel ontving ik een voorstel van de bank.

– V te Kerkrade

Zakelijk krediet afsluiten bij
een score van 9.5 op basis van 123 ervaringen
Hoe gaat het afsluiten van een zakelijk krediet te werk?
Net overgestapt

 “Fantastisch snel geholpen”

 • Dhr A uit Amsterdam
 • Dhr R uit Reuver
 • Dhr Y uit ’s-Hertogenbosch
 • Mvr E uit Groningen
 • Mvr K uit Oostdijk
 • Mvr M uit Oirschot
 • Mvr Q uit Amsterdam
 • Meer weten over een zakelijk krediet?
  Ons unieke systeem biedt binnen 2 minuten duidelijkheid over de financiering op basis van uw boekhouding. We geven u gratis een overzicht van de kansen, kosten en voorwaarden per financier. Daarna is het tekenen van de beste deal een fluitje van een cent.
  Onze financiële experts zijn persoonlijk beschikbaar om u te helpen via chat, telefoon of e-mail. Elk bedrijf is uniek en het is onze specialiteit om de oplossing te vinden die het beste bij uw situatie past.

  Als u de beste deal wilt krijgen, moet u eerst financiers kunnen vergelijken. We doen dit online en onafhankelijk voor u.

  Je weet snel of je een zakelijke lening kunt krijgen en waar.
  U kunt het financieringsverzoek rechtstreeks naar meerdere geldschieters sturen. Veel financiers geven u korting op de rente en / of de instapkosten. U kunt online samenwerken in de applicatie met uw accountant, adviseur of accountant. No cure no pay, dus u betaalt alleen wanneer u een lening krijgt.

  We willen zoveel mogelijk ondernemers, accountants en administratiekantoren mogelijk helpen. Daarom werkt Lening.com altijd op basis van no cure no pay. Dat betekent dat we alleen worden betaald als we erin slagen een deal voor u te realiseren. Soms hoeft u niets te betalen, zelfs niet in geval van succes, omdat we met de financier hebben afgesproken dat hij ons een vergoeding betaalt in geval van succes. Ongeacht wie betaalt, de beste keuze staat bovenaan de vergelijking die u ontvangt, ongeacht de vergoeding die we ontvangen. U kunt de vergelijking ook zelf sorteren op bijvoorbeeld de kans op succes of kosten.
  De financiers achter Lening.com bieden zakelijke leningen en andere vormen van krediet aan wanneer uw bedrijf in Nederland is gevestigd en is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De meeste financiers hebben ook een minimale duur van 1 of 2 jaar om uw prestaties te kunnen beoordelen. De (rechts) vorm van het bedrijf is meestal minder belangrijk, maar een btw-nummer is noodzakelijk. Tot slot is het vooral belangrijk hoe uw bedrijf presteert. Op basis van onder meer het verlies en de winst en balans wordt bepaald of uw bedrijf de zakelijke lening kan terugbetalen.
  De meeste financiers die zijn aangesloten bij Lening.com werken met een (eenmalige) afsluitingsvergoeding en rente gedurende de looptijd van de lening. De commissie kan een vast bedrag zijn of kan worden berekend over de hoofdsom van de lening. De rente wordt altijd berekend op de financieringssom die op dat moment nog openstaat. Op de financierspagina kunt u de kosten en structuur per financier bekijken en ook financiers vergelijken om een ​​goed inzicht te krijgen in de kosten verbonden aan het afsluiten van een zakelijke lening.
  Dit verschilt per financier. Afhankelijk van de financiers die u op Lening.com selecteert, wordt u gevraagd om ook een businessplan te verstrekken. Meer en meer financiers leggen meer de nadruk op de historische cijfers in plaats van het businessplan. Financiers, zoals crowdfunders, die wel om een ​​businessplan vragen, doen dit voornamelijk om de toekomstige kredietwaardigheid en levensvatbaarheid van uw bedrijf te testen. Op basis van het businessplan proberen ze te schatten of de toekomstige prestaties goed genoeg zullen zijn om de terugbetaling en rente van de bedrijfsfinanciering te betalen.
  Dit hangt vooral af van de prestaties van uw bedrijf. Het belangrijkste is dat u de financieringskosten kunt betalen, bestaande uit rente en aflossing. Dit hangt ook af van de looptijd van de zakelijke lening. Bij een langere termijn, bijvoorbeeld voor de aankoop van een bedrijfsgebouw, wordt de terugbetaling gespreid over een langere periode. Als gevolg hiervan zijn de terugbetalingsbedragen op jaarbasis vaak kleiner. Met een kortere looptijd kunt u vaak minder lenen, omdat dit uw bedrijf meer onder druk zet. Het is vooral belangrijk om niet te veel geld te lenen om uw bedrijf niet in de problemen te brengen.
  Als uw bedrijf een BV, NV, VOF, eenmanszaak, CV, coöperatie, partnerschap, stichting of vereniging is, kunt u Lening.com gebruiken. U bent persoonlijk aansprakelijk voor de meeste rechtsvormen. Bij een BV of NV hoeft dit niet het geval te zijn. In principe is het bedrijf daar aansprakelijk. De financier kan echter om een ​​persoonlijke garantie vragen. Als u persoonlijk aansprakelijk bent of als de financier een persoonlijke garantie van een BV of NV verwacht, kunt u ook persoonlijk aansprakelijk worden gesteld als het bedrijf de schulden niet kan terugbetalen.

  De looptijd van een lening verschilt per financier en per doel. Sommige financieringsdoelen, bijvoorbeeld een bedrijfsgebouw, hebben een langere looptijd. De duur hiervan is vaak 20 tot 30 jaar. Zakelijke leningen voor andere doeleinden hebben een looptijd die gekoppeld is aan wat u met het geld wilt doen. Een machine of een transportmiddel gaat vaak uit van een levensduur van 5 jaar, wat dan ook de looptijd van de lening is. Verder is de looptijd afhankelijk van het gevraagde bedrag en in hoeverre u binnen een bepaalde periode kunt terugbetalen. Een lopende rekening vormt hierop een uitzondering. U kunt een bankkrediet vaak onbeperkt gebruiken tot een maximumbedrag, de kredietlimiet.

  De meeste financiers verwachten een bepaalde vorm van onderpand. Als de financiering wordt gebruikt voor de aankoop van een bedrijfsgebouw, een machine of een vervoermiddel, wordt dit vaak gegeven als onderpand voor de zakelijke lening aan de financier. Daarnaast kan een financier ook om extra onderpand vragen, bijvoorbeeld in de vorm van een persoonlijke garantie, aandelen of debiteuren. Financiers vragen om onderpand als extra zekerheid, zodat als u de lening niet kunt terugbetalen, de financier het onderpand als zekerheid kan gebruiken.
  Vroeger was een boeterente heel gewoon, tegenwoordig verschilt deze per financier en soms ook per looptijd. Als een financier u voor een lange termijn een lening verstrekt, houdt de financier rekening met bepaalde inkomsten. Als u de financiering eerder aflost en de financier het geld alleen tegen een lagere rente aan iemand anders kan lenen, moet u mogelijk een boete betalen. Soms kan het echter nog steeds betalen om de financiering over te dragen, omdat het rentevoordeel groter is dan de boeterente die u moet betalen.
  Hoe snel u over uw zakelijke lening kunt beschikken, hangt van een aantal factoren af. Of uw aanvraag compleet is en welke processen een financier gebruikt in zijn beoordelingsproces. Veel financiers streven ernaar om binnen enkele dagen financiële duidelijkheid te geven. Sommige financiers achter LoanStreet bieden duidelijkheid, zelfs binnen 24 of 48 uur. Het geld kan dan snel op uw account staan. Meestal staat het geld na een positieve kredietbeslissing binnen 1 dag tot 1 week op uw rekening. Bij sommige financiers, waaronder crowdfunders, is de doorlooptijd langer. Je hebt ook invloed op hoe snel je financieringsaanvraag wordt beoordeeld. Via Lening.com kunt u een volledige aanvraag indienen bij financiers, dit zorgt ervoor dat de beoordelingstijd aanzienlijk wordt verkort en u het geld op uw account hebt. Je hebt het papierwerk ingevuld, je documenten verzameld en een bedrijfsplan opgesteld. Nu staat er alleen nog een interview tussen u en wat uw bedrijf nodig heeft om het naar een hoger niveau te tillen. Niet elke geldschieter vraagt leners om binnen te komen en ze weg te blazen, maar als je schiet voor een banklening, moet je dat misschien wel doen. Bekijk de vragen die je kredietverstrekker kan stellen en onthoud enkele handige tips voor je grote dag.