Lening Oversluiten

Bereken nu de mogelijkheden voor een lening oversluiten

Vul een bedrag in
Bespaar € 775 per jaar!

geld lenen vandaag donderdag 23 februari!

Geld lening oversluiten

Een geld lening oversluiten, veel mensen denken er niet snel aan. Wanneer jij jouw lening voortijdig beëindigt, moet je hiervoor vaak een boete betalen. Bij het aangaan van de lening zijn er namelijk bepaalde afspraken gemaakt rondom de looptijd van de lening en de aflossing. Indien jij jouw lening oversluit, voldoe je niet langer aan deze voorwaarden. De kredietverstrekker brengt hiervoor een boete in rekening, omdat zij inkomsten mislopen bij een geld lening oversluiten.

Deze boete weerhoudt jou er mogelijk van om jouw lening over te sluiten. Soms brengt de kredietverstrekker inderdaad een fors bedrag in rekening. Laat je hierdoor echter niet weerhouden jouw bestaande lening over te sluiten. Mogelijk kun je bij een andere kredietverstrekker een lening afsluiten tegen een veel lagere rente. Hierdoor kost geld lenen je minder. Je bespaart hierdoor mogelijk behoorlijk wat. Het kan zelfs zo zijn dat de besparing met de rente jou meer oplevert dan de boete je kost. In dat geval is een goedkope lening oversluiten zeker verstandig.

 

Let bij het lening oversluiten op de volgende zaken

Wanneer je een lening gaat oversluiten, moet je op een aantal zaken letten. Zo weet je namelijk zeker dat je de beste keuze maakt! Kies bijvoorbeeld altijd voor de lening met de laagste rente. Soms zit er wel een verschil van 5% tussen. Een bedrag dat dus daadwerkelijk wat uitmaakt. De goedkoopste lening oversluiten is dus vrijwel altijd een juiste keuze! Een tweede tip is om diverse leningen samen te voegen bij het oversluiten van een nieuwe lening. Waarom? Omdat de kosten voor een lening voor een kredietverstrekker bij een hoog bedrag relatief lager zijn dan dat je diverse kleinere leningen afsluit. Die rentekosten liggen relatief vaak hoger. Dus het is best het overwegen waard om bijvoorbeeld je autofinanciering en doorlopend krediet samen over te sluiten.

Kies bij het oversluiten van een lening ook voor een kortere looptijd. Je bent namelijk sneller klaar met het aflossen van de lening en betaalt dus ook minder lang rente! De voordelen kunnen per lening wel oplopen tot honderden euro’s. Let echter wel op dat je bij een kortere looptijd een hoger bedrag per maand kunt betalen. Tot slot kan het handig zijn om een persoonlijke lening over te sluiten. Bij deze leenvorm los je elke maand een vast bedrag af en mag je afgeloste bedragen niet meer opnieuw opnemen. Het teveel lenen van geld is hierdoor verleden tijd. Bovendien staan de rente en looptijd van een persoonlijke altijd vast, waardoor je precies weet wat een lening kost.

Lening oversluiten vergelijken

Indien je besloten hebt jouw lening over te sluiten, kun je hiervoor bij verschillende kredietverstrekkers terecht. Kies echter nooit lukraak een kredietverstrekker uit, maar kijk altijd wat in jouw situatie de beste optie is. Lening.com helpt je hier een handje bij. Bij ons kun je met behulp van onze handige vergelijkingstool verschillende kredietverstrekkers met elkaar vergelijken. Je ziet onder meer de hoogte van de rente en de voorwaarden van de lening. Hierdoor wordt het eenvoudiger een geschikte partij te kiezen voor een geld lening oversluiten.

Zo werkt de vergelijkingstool om een lening oversluiten te berekenen

De eerste stap is het bepalen van het doel van de lening en het gewenste leenbedrag. Daarnaast voer je je geboortedatum en je burgerlijke staat in en klik je op de button start vergelijken. Vervolgens worden er een aantal vragen over je woonsituatie gesteld. Denk bijvoorbeeld aan de vraag of je over een koop- of huurwoning beschikt, of dat je op kamers woont. Daarnaast wordt de vraag gesteld of je kinderen hebt en over welk soort inkomen en contract je beschikt. Tot slot is het belangrijk om te weten over welke financiële (middelen) jouw partner beschikt. Dit geldt alleen wanneer je hebt aangegeven dat je een geregistreerd partnerschap hebt, samenwoont of getrouwd bent.

Goedkoopste lening oversluiten

Ben je op zoek naar een nieuwe kredietverstrekker om een lopende lening bij onder te brengen? Dan ben je bij Lening.com aan het juiste adres. Wij bieden jou namelijk een overzicht aan van verschillende kredietverstrekkers die aantrekkelijke rentes hanteren. Hierdoor wordt jouw goedkope lening oversluiten interessant. Geld lenen kost je namelijk aanzienlijk minder wanneer jij jouw lening oversluit naar één van deze kredietverstrekkers. Op deze manier houd je geld over voor andere dingen en dat is ook weleens lekker.

Uiteenlopende kredietverstrekkers

Er zijn vandaag de dag talloze kredietverstrekkers die jou de mogelijkheid bieden om jouw lening over te sluiten. Lang niet iedere kredietverstrekker hanteert dezelfde voorwaarden. Hierdoor kan een goedkope lening oversluiten nadelige gevolgen voor jou hebben. Mogelijk betaal je toch meer dan je voorgehouden is of misschien zit er ergens een ander addertje onder het gras.

Maak daarom altijd gebruik van Lening.com, voordat je jouw lening onderbrengt bij een andere kredietverstrekker. Wij geven jou namelijk een duidelijk overzicht hoe je de goedkoopste lening oversluiten kunt financieren. Wij maken het niet mooier dan het is, waardoor je weet waar je aan toe bent. Hierdoor vind je bij ons altijd een geschikte kredietverstrekker voor het oversluiten van jouw lening.

Goedkoopste lening oversluiten

Wil je jouw goedkope lening oversluiten? Of wil je een lening oversluiten berekenen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij helpen je namelijk bij het vinden van de beste kredietverstrekker om jouw lening bij onder te brengen. Hier houdt het overigens niet op, want wij vertellen je daarnaast waar je rekening mee moet houden bij het oversluiten van een lening. Zo gaan we bijvoorbeeld in op de redenen waarom een oversluiten lening interessant is. Daarnaast besteden we aandacht aan de boete die je aan jouw huidige kredietverstrekker moet betalen. Dankzij onze hulp weet je straks of het verstandig is jouw lening over te sluiten of niet. Een bestaande lening oversluiten? Lening.com helpt jou graag verder!

Lening Oversluiten
3.5% rente

lage maandlasten

Lening Oversluiten financieren

de beste lening oversluiten financieringen

veilig en anoniem

9.5

gemiddelde klantwaardering

Geld lenen voor je Lening Oversluiten?

Heb je momenteel een lening lopen, maar is deze wat jou betreft niet hoog genoeg? Kies dan voor een lening oversluiten en bijlenen. Je brengt jouw lening in dat geval onder bij een andere kredietverstrekker. Veel mensen denken hier niet over na, maar toch kan het oversluiten van een lening voor jou voordelig zijn. 

 

Een lening oversluiten heeft allereerst als voordeel dat je vaak geld bij kunt lenen. In veel gevallen levert het oversluiten van jouw lening je ook een besparing op. Een lening oversluiten en bijlenen kan namelijk resulteren in een lagere rente. Hierdoor ben je goedkoper uit, zeker wanneer het een langlopende lening betreft.

 

Heb je momenteel nog een persoonlijke lening lopen? Dan kan dit nadelige gevolgen hebben wanneer je een hypotheek af wilt sluiten. Een lening wordt namelijk gezien als schuld en daar zijn de meeste kredietverstrekkers niet happig op. Gelukkig kun je tegenwoordig steeds vaker een lening oversluiten naar hypotheek.

 

 

Bij een lening oversluiten naar hypotheek wordt de persoonlijke lening meegenomen in het bedrag dat jij leent voor de aankoop van een huis. Hierdoor heb je slechts schulden lopen bij één kredietverstrekker. Bij een lening oversluiten naar hypotheek heb je in het begin hogere lasten. Je moet de oude lening namelijk ook nog aflossen.

Een persoonlijke lening oversluiten kan in sommige gevallen interessant zijn. Heb je de lening jaren geleden afgesloten? Dan was er destijds mogelijk nog sprake van een hoge rente. De rente is de laatste jaren aanzienlijk gedaald. Sluit je jouw persoonlijke lening over naar een kredietverstrekker met een lagere rente? Dan wordt geld lenen een stuk goedkoper.

Wanneer jij jouw lening onderbrengt bij een andere kredietverstrekker kost dit je geld. Voor het oversluiten van een lening wordt namelijk een boete in rekening gebracht. Laat je hier echter niet door afschrikken, zeker niet bij een hele lage rente. Bij een lagere rente bespaar je namelijk meer geld dan dat de boete voor het oversluiten kost. 

Het oversluiten van een lening brengt voordelen met zich mee. Zo kun je mogelijk extra geld bijlenen en daarnaast betaal jij misschien wel minder rente. Besef je echter wel dat een lening oversluiten kosten met zich meebrengt. Bij oversluiten betaal je in veel gevallen namelijk een boete aan de huidige kredietverstrekker. 

 

 

Uiteraard wil je de goedkoopste lening oversluiten. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Kies daarom niet voor de eerste de beste aanbieder, maar neem de tijd om de goedkoopste optie te vinden. Vergelijk de verschillende kredietverstrekkers bijvoorbeeld met elkaar. De goedkoopste lening oversluiten is dan een fluitje van een cent. 

Heb je een persoonlijke lening afgesloten en wil je meer geld lenen? Kies dan voor oversluiten en verhogen. Je moet namelijk een nieuwe lening afsluiten wanneer je extra wilt lenen bij een persoonlijke lening. Het is makkelijk om alle kosten onder te brengen bij één kredietverstrekker. Vandaag de dag staan veel partijen open voor oversluiten en verhogen. 

 

Je betaalt meestal een boete wanneer je jouw lening oversluit naar een andere kredietverstrekker. Laat je hierdoor echter niet weerhouden om voor oversluiten en verhogen te kiezen. Mogelijk ligt de rente bij de nieuwe kredietverstrekker wel aanzienlijk lager. Hierdoor leen je niet alleen extra geld, maar bespaar je ook op jouw lening.

 

Wanneer je een lening afsluit, wil je geld lenen tegen de laagste rente. Loopt jouw lening inmiddels al een aantal jaar? Dan is de kans groot dat er geen sprake is van de laagste rente. Zonde, want hierdoor kost jouw lening je onnodig veel geld. Kijk in dat geval of het aantrekkelijk is om jouw lening onder te brengen bij een andere kredietverstrekker. 

 

 

Betaal je behoorlijk veel rente over jouw lening? Kijk dan hoe het zit met de rente bij andere kredietverstrekkers. Vergelijk partijen met elkaar en kijk waar je de laagste rente krijgt. Bereken vervolgens of overstappen de moeite waard is. Je betaalt weliswaar een boete aan jouw huidige geldverstrekker, maar mogelijk bespaar je wel meer door de laagste rente. 

De verschillende kredietverstrekkers ​​

een score van 9.5 op basis van 123 ervaringen

Lening Oversluiten ervaringen

Leningen oversluiten kan nu in een sneller overzicht bij Lening.com. Een gratis overzicht van meerdere kredietverstrekkers geven je een beter beeld van de mogelijk. En uiteraard kosteloos online afsluiten.

sterren 

Ik was al een tijdje bezig met de keuze maken voor een nieuwe auto en moest ik eerst een geschikte lening vinden welke bij mij past. Bij Lening.com kreeg ik een goed gevoel, Chapeau!

– R te Nijmegen

sterren 

De isolatie van mijn koopwoning kon ik zonder sparen direct laten uitvoeren met een lening. Ik kreeg direct een voorstel wat ik online kon accepteren.

– M te Eindhoven

sterren 

Mijn oude auto was niet meer te repareren en moest geld lenen om een andere auto te kopen. Via lening.com heb ik een aanvraag ingediend en snel ontving ik een voorstel van de bank.

– V te Kerkrade

Hoe een lening oversluiten?

Door het invullen van de gewenste hoogte van de financiering, en de daarbij behorende vragen, krijgt je een overzicht van de verschillende aanbieders. Wanneer je een keuze hebt  gemaakt voor een verstrekker ga je het vervolg in door het invullen van de gegevens.

Overgestapt

 “Fijn geholpen”

 • Dhr A uit Amsterdam
 • Dhr R uit Reuver
 • Dhr Y uit ’s-Hertogenbosch
 • Mvr E uit Groningen
 • Mvr K uit Oostdijk
 • Mvr M uit Oirschot
 • Mvr Q uit Amsterdam
 • Vragen over lening oversluiten

  Meer weten over geld lenen? Wij proberen al je vragen te beantwoorden.

  Wanneer je ervoor kiest om jouw lening over te sluiten, breng je deze onder bij een andere geldverstrekker. De huidige partij waarbij jouw lening loopt, brengt hier doorgaans een boete voor in rekening. Desondanks kan het toch interessant zijn om jouw lening over te sluiten. De rente over het geleende bedrag ligt elders mogelijk aanzienlijk lager dan bij jouw huidige kredietverstrekker. In sommige gevallen bespaar je meer op de nieuwe lening dan de boete over jouw oude lening je kost. Besef je wel dat je bij het oversluiten van een lening vaak te maken krijgt met andere voorwaarden.

   

  Het onderbrengen van jouw lening bij een andere kredietverstrekker is niet altijd verstandig. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer het verschil in rente tussen twee partijen niet bijzonder groot is. In dat geval kost een lening oversluiten je meer dan het jou oplevert. Je betaalt immers een boete, maar je bespaart nauwelijks op de nieuwe lening. 

   

  Indien het verschil in rente een paar procent bedraagt, is oversluiten wel verstandig. Je betaalt namelijk aanzienlijk minder rente over het bedrag dat je leent. Dit houdt in dat geld lenen jou minder kost. De kosten voor de boete verdien je in dat geval snel weer terug, waardoor oversluiten wel degelijk verstandig is. 

  Er kunnen verschillende redenen zijn om jouw lening over te sluiten. De meeste mensen doen dit wanneer zij vinden dat de rente van hun huidige lening te hoog is. Indien de lening jaren geleden is afgesloten, is het bijzonder interessant om eens naar oversluiten te kijken. Als de rente de afgelopen periode gedaald is, kun je elders namelijk goedkoper geld lenen. Hierdoor betaal je minder voor jouw lening. 

   

  Je kunt ook kiezen voor een lening oversluiten wanneer je extra geld wilt lenen. Indien je een persoonlijke lening hebt afgesloten, kun je bij de huidige kredietverstrekker vaak geen extra geld lenen binnen jouw huidige lening. Je moet in dat geval een tweede lening afsluiten. Het kan dan makkelijker zijn om alles in één lening onder te brengen bij een andere kredietverstrekker.