geld lenen kost geld

Hoeveel kan ik lenen?

Krijg nu inzicht in hoeveel geld ik kan lenen.

Bereken gratis hoeveel je kunt lenen

Vul een bedrag in
Bespaar € 775 per jaar!

Rentes zojuist bijgewerkt op vrijdag 30 december!
3.5% rente

lage maandlasten

Lenen financieren

de beste lenen financieringen

veilig en anoniem

9.5

gemiddelde klantwaardering

Maximale lening berekenen

Hoeveel kan ik lenen is een vraag die veel Nederlanders zich stellen wanneer zij op zoek zijn naar een financiering voor een huis, auto of verbouwing. Het is op voorhand niet te zeggen hoeveel geld jij kunt lenen. Dit hangt namelijk af van een aantal zaken. Allereerst speelt de hoogte van jouw inkomen mee bij de vraag hoeveel kan ik lenen. Daarnaast wordt er ook gekeken naar of je al dan niet een vast contract hebt. Ook de kredietverstrekker speelt een rol in de hoogte van de lening. Wil je weten hoeveel kan ik lenen? Maak dan altijd eerst een vergelijking. Hierdoor weet je direct hoeveel geld jij los kunt krijgen bij een bank of kredietverstrekker. 

 

Lening vergelijken met Lening.com
Leningverstrekkers
een score van 9.5 op basis van 123 ervaringen
Wat kan ik maximaal lenen?

Bent u benieuwd hoeveel geld u kunt lenen? Online is het bij alle banken en kredietverstrekkers mogelijk om een lening berekening te doen. Ook vergelijkingssites hebben tools beschikbaar die voor u kunnen uitrekenen wat uw maximale lening kan zijn. Toch is er maar 1 betrouwbare manier waarmee u achter uw definitieve leenbedrag komt, en dat is door een offerte aan te vragen. Een leenofferte geeft u uitsluitsel. Daar kan geen vergelijkingssite tegenop!

 

Factoren die uw leenbedrag bepalen

Het maximale leenbedrag is natuurlijk niet voor iedereen gelijk. Dat is logisch. Want dat zou betekenen dat iemand met een topinkomen evenveel zou kunnen lenen als iemand met een gemiddeld inkomen. De hoogte van het inkomen is dus allesbepalend. Maar er zijn meer factoren die belangrijk zijn voor de bank bij het toekennen van een bepaald leenbedrag. Zo is uw leeftijd ook bepalen evenals uw woonsituatie (koopwoning of huurwoning?), uw gezinssituatie (kinderen?) en zelfs de buurt waar u woont. Hieronder noteren wij bij welke situaties u meer of minder kunt lenen.

 

Uw woonsituatie

Consumenten met een koopwoning kunnen doorgaans meer geld lenen dan mensen met een huurhuis. Dit zit zo: Bij leningen dient een koophuis niet als onderpand maar u geeft daarmee de bank wel extra zekerheid. Dat resulteert meestal in een lagere rente. Daardoor kunt automatisch meer lenen.

 

Gezin of geen gezin?

Informatie over uw gezinssituatie is voor de bank belangrijk, immers, een gezin maakt meestal meer kosten dan een alleenstaande of een huishouden zonder kinderen. In dit geval zal een alleenstaande met een eigen koopwoning dus net iets meer kunnen lenen.

 

Arbeidscontract

Heeft u een tijdelijk arbeidscontract of een vast contract? Dat maakt nogal veel verschil. Met een tijdelijk contract kunt u vaak zelfs niet eens een lening afsluiten. En als dat wel het geval is, dan zal dat minder zijn dan wanneer u vast werk heeft. Met een vast dienstverband kunt u meestal lenen, afhankelijk van de hoogte van uw inkomen.

Lening vergelijken met Lening.com
Vragen over hoeveel je kunt lenen

Meer weten over geld lenen? Wij proberen al je vragen te beantwoorden.

Het bedrag dat je kunt lenen voor een hypotheek, verschilt per persoon. Wij kunnen dan ook geen concreet antwoord geven op de vraag hoeveel kan ik lenen voor hypotheek. Dit hangt namelijk af van een aantal zaken, waaronder jouw inkomen. Wanneer je veel verdient en een vast contract hebt, kun je meer lenen dan wanneer er weinig binnenkomt en je geen vast contract hebt. Indien je wilt weten hoeveel je kunt lenen, raden wij je aan gebruik te maken van de gratis berekeningstool. 

Je kunt een lening afsluiten om jouw droomauto te kunnen kopen. Hoeveel kan ik lenen voor een auto verschilt per persoon. Jouw inkomen speelt mee, maar ook de looptijd van de lening is belangrijk. En dan hebben we het nog niet gehad over de kredietverstrekker waarbij je de lening afsluit. Dit is namelijk ook van invloed op het bedrag dat jij kunt lenen. Met onze gratis berekeningstool weet je binnen de kortste keren hoeveel geld jij kunt lenen voor een auto. 

Wanneer je een vast contract hebt bij jouw werkgever, is geld lenen een stuk makkelijker. Wanneer dit niet het geval is, vraag jij je mogelijk af hoeveel geld kan ik lenen zonder vast contract. Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Zo kijkt een kredietverstrekker allereerst naar jouw inkomen. Hoe meer je verdient, des te meer je kunt lenen. Je kunt meestal niet meer lenen dan iemand met een vast contract. Zonder vast contract neemt een  kredietverstrekker namelijk risico bij het uitlenen van geld, waardoor de lening lager uitvalt. Om te achterhalen hoeveel jij zonder vast contract kunt lenen, gebruik je onze gratis berekeningstool. 

Veel Nederlanders vragen zich af hoeveel kan ik lenen. Om de hoogte van het te lenen bedrag te bepalen, kijkt een geldverstrekker altijd eerst naar jouw inkomen. Wanneer je veel verdient, kun je veel lenen. Indien je ook nog een vast contract hebt, krijg je mogelijk wel een leuk geldbedrag los. Het bedrag dat je maximaal kunt lenen verschilt per persoon. Indien je voor jouw situatie wilt bekijken hoeveel je kunt lenen, raden wij je aan de bovenstaande gratis berekeningstool te gebruiken. Hierdoor weet je binnen de kortste keren hoeveel kan ik lenen maximaal. 

Wanneer je geld wilt lenen, kun jij je tot een bank richten. Maar hoeveel kan ik lenen bij een bank is vaak niet voor iedereen duidelijk. Dat is niet gek, want dit verschilt per persoon. Een Nederlander met een goede baan en een vast contract kan meer geld lenen dan iemand zonder inkomen of iemand met een laag inkomen en zonder vast contract. Met de bovenstaande berekeningstool kun je bekijken hoeveel geld jij kunt lenen bij een bank. 

Je kunt een verbouwing bekostigen met een lening. Hierdoor kun je jouw woning geheel naar eigen smaak aanpassen. Maar hoeveel kan ik lenen voor een verbouwing is lang niet voor iedereen duidelijk. Logisch, want dit verschilt per persoon. Zonder vaste baan krijg je een lagere lening dan iemand met een goed inkomen en een vast contract. Wanneer je benieuwd bent hoeveel jij kunt lenen voor een verbouwing, gebruik je onze berekeningstool. Je weet hierdoor binnen een paar tellen hoeveel geld jij los kunt krijgen bij een geldverstrekker.