Geld lenen kost geld

Hoeveel kan ik lenen?

Maximale lening berekenen

Hoeveel kan ik lenen is een vraag die veel Nederlanders zich stellen wanneer zij op zoek zijn naar een financiering voor een huis, auto of verbouwing. Het is op voorhand niet te zeggen hoeveel geld jij kunt lenen. Dit hangt namelijk af van een aantal zaken. Allereerst speelt de hoogte van jouw inkomen mee bij de vraag hoeveel kan ik lenen. Daarnaast wordt er ook gekeken naar of je al dan niet een vast contract hebt. Ook de kredietverstrekker speelt een rol in de hoogte van de lening. Wil je weten hoeveel kan ik lenen? Maak dan altijd eerst een vergelijking. Hierdoor weet je direct hoeveel geld jij los kunt krijgen bij een bank of kredietverstrekker.

Op zoek naar de Goedkoopste lening?

Wat kan ik maximaal lenen?

Bent u benieuwd hoeveel geld u kunt lenen? Online is het bij alle banken en kredietverstrekkers mogelijk om een lening berekening te doen. Ook vergelijkingssites hebben tools beschikbaar die voor u kunnen uitrekenen wat uw maximale lening kan zijn. Toch is er maar 1 betrouwbare manier waarmee u achter uw definitieve leenbedrag komt, en dat is door een offerte aan te vragen. Een leenofferte geeft u uitsluitsel. Daar kan geen vergelijkingssite tegenop!

Factoren die uw leenbedrag bepalen

Het maximale leenbedrag is natuurlijk niet voor iedereen gelijk. Dat is logisch. Want dat zou betekenen dat iemand met een topinkomen evenveel zou kunnen lenen als iemand met een gemiddeld inkomen. De hoogte van het inkomen is dus allesbepalend. Maar er zijn meer factoren die belangrijk zijn voor de bank bij het toekennen van een bepaald leenbedrag. Zo is uw leeftijd ook bepalen evenals uw woonsituatie (koopwoning of huurwoning?), uw gezinssituatie (kinderen?) en zelfs de buurt waar u woont. Hieronder noteren wij bij welke situaties u meer of minder kunt lenen.

Uw woonsituatie

Consumenten met een koopwoning kunnen doorgaans meer geld lenen dan mensen met een huurhuis. Dit zit zo: Bij leningen dient een koophuis niet als onderpand maar u geeft daarmee de bank wel extra zekerheid. Dat resulteert meestal in een lagere rente. Daardoor kunt automatisch meer lenen.

 

Gezin of geen gezin?

Informatie over uw gezinssituatie is voor de bank belangrijk, immers, een gezin maakt meestal meer kosten dan een alleenstaande of een huishouden zonder kinderen. In dit geval zal een alleenstaande met een eigen koopwoning dus net iets meer kunnen lenen.

Arbeidscontract

Heeft u een tijdelijk arbeidscontract of een vast contract? Dat maakt nogal veel verschil. Met een tijdelijk contract kunt u vaak zelfs niet eens een lening afsluiten. En als dat wel het geval is, dan zal dat minder zijn dan wanneer u vast werk heeft. Met een vast dienstverband kunt u meestal lenen, afhankelijk van de hoogte van uw inkomen.

Vragen over hoeveel je kunt lenen

00 / 00

Je kunt een verbouwing bekostigen met een lening. Hierdoor kun je jouw woning geheel naar eigen smaak aanpassen. Maar hoeveel kan ik lenen voor een verbouwing is lang niet voor iedereen duidelijk. Logisch, want dit verschilt per persoon. Zonder vaste baan krijg je een lagere lening dan iemand met een goed inkomen en een vast contract. Wanneer je benieuwd bent hoeveel jij kunt lenen voor een verbouwing, gebruik je onze berekeningstool. Je weet hierdoor binnen een paar tellen hoeveel geld jij los kunt krijgen bij een geldverstrekker.