geld lenen kost geld

Doorlopende krediet

Doorlopend krediet met Lening.com

Vul een bedrag in
Bespaar € 775 per jaar!

geld lenen vandaag donderdag 23 februari!

Doorlopende krediet afsluiten op Lening.com

Een doorlopende krediet kan uitermate geschikt zijn als u niet precies weet hoeveel geld u nodig heeft, en voor welke periode. Bijvoorbeeld als er een dure investering gepland staat waarvoor u het geld nog niet paraat heeft. Denk hierbij aan het geld voor een nieuwe auto, een grote verbouwing, caravan of de inrichting voor uw nieuwe huis. Niet iedereen heeft het geld ervoor om de investering uit eigen zak te betalen. Is dat bij u ook zo? In dat geval kunnen wij u vast en zeker geruststellen. Met een doorlopend krediet kunt u een gewenst bedrag binnen een handomdraai afbetalen. De flexibele kenmerken van deze vorm van geld lenen zorgen ervoor dat u altijd geld achter de hand heeft. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Check dan snel deze pagina!

Doorlopend krediet vergelijken

Het is altijd slim om de rentepercentages en voorwaarden van verschillende geldverstrekkers met elkaar te vergelijken. Daardoor kunt u een hoop geld besparen en aan de kant leggen voor andere toekomstige bestedingen. Met behulp van de handige vergelijkingstool op onze website kunt u eenvoudig in kaart brengen welke kredietverstrekker het beste bij u past. Bovendien kunt u daardoor meteen zien waar u het voordeligst een doorlopend krediet kunt afsluiten.

Doorlopend krediet betekenis

Misschien vraagt u zich op dit moment af wat een doorlopend krediet precies inhoudt. In feite is een doorlopend krediet een lening waarbij u te allen tijde boetevrij extra mag aflossen op uw lening, en weer op mag nemen tot aan uw kredietlimiet. Het is een uitermate flexibele vorm van geld lenen. U bepaalt zelf wanneer u extra stortingen doet. Uiteraard betaalt u bij deze kredietvorm alleen rente over het geleende bedrag. Echter kan de rente van het doorlopende krediet doorgaans stijgen of dalen. Zorg er dus wel voor dat u het doorlopende krediet op tijd weer aflost.

Alle voordelen van een doorlopend krediet op een rijtje

Naast het voordeel dat u een doorlopend krediet boetevrij kunt aflossen, profiteert u ook van een lagere rente dan bij een persoonlijke lening of een tweede hypotheek. Dat is slim als u nog niet weet of er in de komende jaren nog grote uitgaven op uw pad terecht komen. Wilt u ook een doorlopende krediet afsluiten? Dan helpt Lening.com u graag verder!

Doorlopend krediet rente

Zoals eerder gezegd kan de rente doorlopend krediet schommelen. In het ene moment valt het stukken lager uit waarna de rente weer op kan lopen. Houd hiermee rekening mee voordat u een krediet afsluit. Door daarnaast nog op de looptijd van het doorlopende krediet te letten bent u bij Lening.com verzekerd van een voordelig krediet. De kredietverstrekkers die wij meenemen in onze vergelijking zijn stuk voor stuk betrouwbaar.

3.5% rente

lage maandlasten

Doorlopend krediet financieren

de beste doorlopend krediet financieringen

veilig en anoniem

9.5

gemiddelde klantwaardering

Een doorlopend krediet afsluiten?

Zoals reeds aangegeven is het doorlopende krediet een flexibele vorm van geld lenen. Als u geld achter de hand wilt hebben, of als u binnenkort een financiële meevaller verwacht. Dan kan deze flexibele vorm van lenen een uitkomst zijn. U mag namelijk boetevrij inlossen, wanneer u maar wilt. Wel moet u er rekening mee houden dat de rente bij deze kredietvorm variabel is. Dit betekend dus dat de rente op uw lening dan kan stijgen of dalen.

Door het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in te vullen kunt u direct een krediet aanvragen. Wij zullen uw krediet aanvraag zo spoedig mogelijk in behandeling nemen.

Doorlopend krediet

Om het voor u overzichtelijk te maken nog even een korte samenvatting van de voordelen:

Altijd geld achter de hand tot uw kredietlimiet Boetevrij inlossen zoveel u wilt Lagere rente dan de persoonlijke lening U mag de lening in delen opnemen.

Om het voor u overzichtelijk te maken nog even een korte samenvatting van de nadelen:

Variabele rente, de rente kan dus stijgen Risico op het blijven doen van opnames

Tip:Laat een doorlopend krediet geen doodlopend krediet worden. Zorg dat u uw lening ook gaat inlossen. Merkt u dat uw doorlopend krediet bijna altijd volledig open staat? Sluit dan uw krediet om naar een persoonlijke lening, zodat u uw lening ook gaat afbouwen.

De maximale leeftijd om een krediet af te sluiten ligt ongeveer tussen de 60 en 65 jaar. De reden hiervoor is dat u bij een doorlopend krediet gedurende de looptijd steeds weer opnieuw geld kunt opnemen. Daardoor lopen kredietverstrekkers het risico dat er nog een groot bedrag openstaat wanneer iemand komt te overlijden. Als 65-plusser is het dus vrij ingewikkeld om een doorlopend krediet af te sluiten. Daarnaast kunnen kredietverstrekkers in sommige gevallen extra voorwaarden aan het krediet vast maken. Bijvoorbeeld dat senioren het bedrag sneller moeten aflossen of een lager bedrag kunnen lenen. Wist u dat het wel mogelijk is om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten wanneer u een hoog bedrag wilt lenen? Daardoor kunt u voorkomen dat uw nabestaanden het nog openstaande bedrag moeten terugbetalen als u plotseling overlijdt. De verzekeringsmaatschappij betaalt de rest van de lening terug.

De verschillende kredietverstrekkers

een score van 9.5 op basis van 123 ervaringen

Goedkoopste doorlopend krediet aanvragen

Wilt u graag een doorlopend krediet aanvragen? Lening.com kan u hierbij verder helpen. Raadpleeg onze website of neem gerust vrijblijvend contact met één van onze specialisten op. Wij helpen je graag verder om een doorlopend krediet af te sluiten. Bij ons bent u verzekerd van het goedkoopste doorlopende krediet. Als u het aanvraagformulier zo volledig mogelijk invult, kunt u meteen een doorlopend krediet oversluiten. De aanvraag wordt zo snel mogelijk door één van onze specialisten behandeld. Neem gerust contact op als u nog vragen heeft over het afsluiten van een krediet.

Eigen lening ervaringen

Je eigen persoonlijke lening kan ruimte bieden voor de aankoop van je droom. Wij helpen je met onze gratis overzichtstool om een snel een vergelijking te maken.

sterren 

Ik was al een tijdje bezig met de keuze maken voor een nieuwe auto en moest ik eerst een geschikte lening vinden welke bij mij past. Bij Lening.com kreeg ik een goed gevoel, Chapeau!

– R te Nijmegen

sterren 

De isolatie van mijn koopwoning kon ik zonder sparen direct laten uitvoeren met een lening. Ik kreeg direct een voorstel wat ik online kon accepteren.

– M te Eindhoven

sterren 

Mijn oude auto was niet meer te repareren en moest geld lenen om een andere auto te kopen. Via lening.com heb ik een aanvraag ingediend en snel ontving ik een voorstel van de bank.

– V te Kerkrade

Veelgestelde vragen over een doorlopend krediet

Meer weten over geld lenen? Wij proberen al je vragen te beantwoorden.

Stel je sluit een Doorlopend Kredit af van € 25.000, en je betaald daar maandelijks € 375,00 aan. Je koopt een auto van € 10.000,00, waarna je nog een kredietruimte hebt van € 15.000 euro.Na 3 maanden koop je een nieuwe PC van € 2.000,00 euro en een nieuw bankstel van € 10.000,00 euro. Je hebt dus nog een kredietruimte van € 3.000,00, maar je hebt ook al 3 keer € 375,00 betaald.Je krediet ruimte (de kosten even voor het gemak niet meegerekend) is dan dus € 3.000,00 plus 3 keer € 375,00. Als je in dit geval, zonder voor het gemak de kosten mee te rekenen, nog twee jaar lang € 375,00 per maand aan het Doorlopend Krediet betaald, heb je na die twee jaar een kredietruimte van ruim € 10.000,00.

 

Het afgeloste of niet opgenomen bedrag kan je dus telkens weer opnemen. De looptijd bij een Doorlopend Krediet wordt gezien als een theoretische looptijd, en wordt samen met de te betalen rente in de Kredietovereenkomst vastgelegd. Daarbij is normaliter de maandtermijn bij een Doorlopend Krediet ongeveer 2% van de Kredietsom, of van het openstaande saldo. Verder is kenmerkend voor een Doorlopend Krediet, en anders als bijvoorbeeld bij een Persoonlijke Lening of een Hypotheek, dat je tussentijds boetevrij mag aflossen c.q. extra mag betalen. De rente is bij een Doorlopend Krediet vaak wel iets hoger dan bij een Persoonlijke Lening of Hypotheek.

 

Een Doorlopend Krediet is handig als je nog niet precies weet welke grotere uitgaven je in de komende jaren gaat doen, maar wilt kunnen doen op het moment dat je dit nodig hebt, en niet voor iedere uitgave een nieuwe lening wilt afsluiten. Doorlopend krediet sluit je af met lening.com. Wij helpen u graag verder.

Met doorlopend krediet wordt een situatie bedoeld waarin het krediet tot de overeengekomen drempelwaarde, de zogenaamde kredietlimiet, wordt aangevuld naarmate de klant zijn schuld aflost. Het biedt de klant toegang tot geld van een financiële instelling en stelt de klant in staat om het geld te gebruiken wanneer dat nodig is. Het wordt meestal gebruikt voor operationele doeleinden en het opgenomen bedrag kan elke maand schommelen, afhankelijk van de huidige cashflowbehoeften van de klant.

Uw rekeningsaldo wordt verminderd met eventuele betalingen die u op de rekening doet. Over het algemeen hoeft u slechts een minimale betaling per maand te doen. Maar meer terugbetalen kan u geld besparen, omdat u waarschijnlijk rente in rekening zal worden gebracht over het geld dat u leent. Als u niet elke maand uw volledige rekening op tijd kunt betalen, gaat de rest van het saldo meestal over naar de volgende factureringscyclus. U bouwt rentekosten op over het deel van uw saldo dat niet op tijd wordt betaald.