Geld lenen kost geld

Zakelijke lening aanvragen met lening.com

Wat is je leendoel?
€1.000 €75.000

Het aanvragen van een zakelijke lening kan soms een ingewikkeld en tijdrovend proces zijn. Daarom hebben we bij Lening.com de informatie verzameld die u nodig hebt om een weloverwogen keuze te maken. In deze blogpost bespreken we alles wat u moet weten over het aanvragen van een zakelijke lening, van de basisprincipes tot de rentetarieven en het aanvraagproces. Laten we beginnen!

 1. Wat is een zakelijke lening?

Een zakelijke lening is een financieel instrument dat bedrijven helpt bij het verkrijgen van de nodige financiële middelen om te investeren in bedrijfsgroei, apparatuur, voorraad, werkkapitaal of andere zakelijke behoeften. De lening wordt verstrekt door financiële instellingen en moet meestal binnen een vooraf bepaalde termijn worden terugbetaald, inclusief rente en eventuele andere kosten.

 1. Voordelen, nadelen en risico’s

Voordelen:

 • Toegang tot kapitaal voor bedrijfsgroei en investeringen
 • Flexibiliteit in het gebruik van de middelen
 • Mogelijkheid tot belastingaftrek voor rentebetalingen

Nadelen:

 • Rente en kosten die de totale kosten verhogen
 • Potentiële impact op uw kredietwaardigheid
 • Risico van verlies van bedrijfseigendommen bij wanbetaling

Risico’s:

 • Rente kan variëren, waardoor de kosten onvoorspelbaar worden
 • Het risico van het aangaan van te veel schulden
 • Het risico op het niet kunnen terugbetalen van de lening
 1. Rente en overige tarieven

De rente en kosten van een zakelijke lening variëren per aanbieder. Bij Lening.com werken we samen met meerdere banken, waaronder:

 • Bridgefund
 • Swishfund
 • Qeld
 • New10
 • Floryn
 • KredietVooruit

Vergelijk de rentetarieven en kosten van deze banken om de beste optie voor uw bedrijf te vinden.

 1. Looptijd en aflossing

De looptijd en aflossingsstructuur van een zakelijke lening zijn afhankelijk van de overeenkomst met de kredietverstrekker. Looptijden kunnen variëren van enkele maanden tot meerdere jaren. Aflossing kan maandelijks, per kwartaal of jaarlijks plaatsvinden.

 1. Rekenvoorbeelden van maandlasten

Om u een idee te geven van de maandelijkse kosten, volgen hier enkele rekenvoorbeelden:

Voorbeeld 1: Een lening van €50.000 met een rente van 6% en een looptijd van 5 jaar resulteert in maandelijkse aflossingen van ongeveer €966.

Voorbeeld 2: Een lening van €100.000 met een rente van 4% en een looptijd van 3 jaar resulteert in maandelijkse afloss

ingen van ongeveer €2.951.

Deze voorbeelden zijn bedoeld om u een algemeen idee te geven van mogelijke maandlasten. De werkelijke kosten hangen af van uw specifieke leningsvoorwaarden.

 1. Aanvraagproces

Het aanvragen van een zakelijke lening via Lening.com is eenvoudig en snel. Hier is een stap-voor-stap overzicht:

Stap 1: Vul ons online aanvraagformulier in. We vragen u om basisinformatie over uw bedrijf en uw financieringsbehoeften. Stap 2: We vergelijken uw aanvraag met de voorwaarden van de banken waarmee we samenwerken. Stap 3: U ontvangt een overzicht van passende financieringsopties. Vergelijk de voorwaarden en kies de optie die het beste bij uw bedrijf past. Stap 4: Dien de nodige documenten in voor de gekozen bank. Dit kan variëren van financiële overzichten tot bedrijfsplannen. Stap 5: Na goedkeuring van uw aanvraag zal de bank de lening verstrekken. U kunt nu beginnen met het terugbetalen van de lening volgens de overeengekomen voorwaarden.

 1. Voorwaarden

De specifieke voorwaarden van een zakelijke lening variëren per bank. Enkele algemene voorwaarden zijn:

 • Uw bedrijf moet geregistreerd zijn in Nederland.
 • Uw bedrijf moet een bepaalde periode actief zijn, meestal minimaal een jaar.
 • U moet een goed kredietprofiel hebben.

Bij Lening.com zijn we toegewijd aan het verstrekken van duidelijke, transparante informatie om u te helpen bij het vinden van de beste zakelijke lening voor uw bedrijf. Als u vragen heeft of hulp nodig heeft bij uw aanvraag, staan we klaar om u te helpen. Neem vandaag nog contact met ons op om te beginnen met het aanvraagproces.

Waarom lening.com

Een zakelijke lening kan een waardevol hulpmiddel zijn voor uw bedrijf, of u nu op zoek bent naar financiering voor groei, investeringen, of het beheren van uw cashflow. Bij Lening.com begrijpen we dat elke onderneming uniek is, en daarom bieden we een breed scala aan opties om aan uw specifieke behoeften te voldoen. We hopen dat deze blogpost u helpt bij het maken van een weloverwogen beslissing over het aanvragen van een zakelijke lening. Neem contact met ons op voor meer informatie of om uw aanvraag te starten.

Leningverstrekker Voordelen Nadelen
Bridgefund Snel aanvraagproces, Geen onderpand nodig, Flexibele aflossingsopties Hogere rentetarieven dan sommige concurrenten, Vereist een bepaald bedrag aan jaarlijkse omzet
Swishfund Snel en eenvoudig aanvraagproces, Geen onderpand nodig, Korte looptijden beschikbaar Mogelijk hogere rentetarieven, Vereist een bepaald bedrag aan maandelijkse omzet
Qeld Flexibele aflossingsopties, Geen onderpand nodig, Snel aanvraagproces Mogelijk hogere rentetarieven, Korte maximale looptijden
New10 Concurrerende rentetarieven, Langere looptijden mogelijk, Geheel online proces Striktere kredietvereisten, Onderpand kan nodig zijn
Floryn Biedt zowel leningen als kredietlijnen, Snel aanvraagproces, Flexibele aflossingsopties Vereist een bepaald bedrag aan jaarlijkse omzet, Niet alle bedrijven komen in aanmerking
KredietVooruit Geen onderpand nodig, Snel aanvraagproces, Aflossing gebaseerd op toekomstige inkomsten Mogelijk hogere rentetarieven, Korte maximale looptijden