Auto Financieren in 2022 met lening.com

Bereken de auto financiering die bij jouw past
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!
geld lenen vandaag woensdag 26 januari!

Auto financiering berekenen

Ben je toe aan een nieuwe auto, maar ontbreekt het jou aan de financiële middelen om er eentje te kopen? Dan biedt een autolening uitkomst. Een lening geniet niet ieders voorkeur, maar hierdoor heb jij wel de mogelijkheid een nieuwe auto te kopen.

Voordat je voor een auto financiering kiest, wil je eerst weten hoeveel jij precies kunt lenen. Dit is op voorhand niet te zeggen, want dit verschilt namelijk per persoon. Ook de partij waarbij jij de lening afsluit, is van invloed op de hoogte en de looptijd van de financiering. Wil je precies weten hoeveel jij kunt lenen? Maak dan een berekening met behulp van onze tool. Hierdoor weet jij binnen de kortste keren wat de mogelijkheden zijn voor wat betreft een auto financiering.

Auto financiering berekenen

Als particulier heb je verschillende manieren om een auto te financieren. De meest mensen kopen een auto met behulp van hun eigen geld. Helaas beschikt niet iedereen over voldoende eigen vermogen om een auto te kunnen kopen.

Ontbreekt het jou ook aan het geld? Dan kun je een auto financieren met behulp van een autolening. Je sluit een lening af bij een geldverstrekker en gebruikt dit geld om een auto te kopen. De meeste mensen kiezen voor een persoonlijke lening, maar een auto financieren met doorlopend krediet behoort ook tot de mogelijkheden. Benieuwd welke financieringsvorm het beste bij jou past? Gebruik dan onze tool om de leningen met elkaar te vergelijken.

3.5% rente

lage maandlasten

Auto financieren

de beste auto financieringen

veilig en anoniem

9.5

gemiddelde klantwaardering

Meer weten over een auto financieren?

Wil je een nieuwe auto, maar ontbreekt het aan het geld om de aankoop te doen? Denk dan niet direct dat je de auto uit jouw hoofd kunt zetten. Met behulp van financial lease kun jij namelijk toch de gewenste auto financieren.  

 

Bij financial lease wordt het voertuig aangekocht door een leasemaatschappij. Jij sluit hier een contract af en betaalt maandelijks een bedrag voor de auto. Aan het einde van de looptijd heb jij het gehele bedrag afgelost. Grote verschil met private lease is dat de auto bij financial lease wel jouw eigendom is na afloop van het leasecontract. 

Wanneer je een auto financiert met eigen vermogen, tik je het aankoopbedrag voor een auto in één keer af. Dit is ook het geval wanneer je een autolening afsluit om de auto te kunnen kopen. Gebruik je een lening? Dan krijg je te maken met extra kosten bovenop het geleende bedrag. Er wordt namelijk rente geheven over een lening. Hierdoor betaal je altijd meer dan het bedrag dat je geleend hebt. 

De rente van een autolening verschilt regelmatig sterk van elkaar. Sluit zo’n lening daarom nooit af zonder een vergelijking te maken. Door autoleningen te vergelijken zie je namelijk direct hoe hoog de rente over een autolening is bij verschillende kredietverstrekkers. Dit helpt jou om de beste lening te vinden om jouw auto te financieren.

Classic car

Heb je een lening nodig om de aankoop van een auto te financieren? Dan richt jij je mogelijk tot een bank. Zij kunnen jou geld lenen voor een auto, maar dit gebeurt lang niet altijd. Lukt het je niet om bij een bank geld los te krijgen of krijg je te weinig? Richt je dan eens tot het internet. Bij een online geldverstrekker krijg je mogelijk wel een autolening.

 

 

Grote voordeel van een online auto financiering is dat je de deur niet uit hoeft. Bovendien dien jij binnen de kortste keren een aanvraag in. Vergeet niet om een vergelijking te maken alvorens je de aanvraag doet. Een vergelijking helpt jou om de de beste auto financiering voor jouw situatie te vinden.

Een auto financieren met behulp van een lening heeft één nadeel: je betaalt rente. Dit percentage wordt berekend over de totale geldsom die je leent. Door de rente betaal je uiteindelijk meer voor de lening dan alleen het geleende bedrag. 


Voordat je een auto financiering afsluit, moet je weten dat de rente niet overal hetzelfde is. Sterker nog, er kunnen zelfs flinke verschillen in zitten. Maak daarom altijd eerst een vergelijking voordat jij een autolening selecteert. Met een vergelijking breng jij in kaart wat de hoogte van de verschillende leningen is. Dit helpt jou om een auto financiering tegen de laagste rente te vinden. 

Veel mensen gebruiken een autolening om een nieuwe auto aan te schaffen. Vind jij dit zonde van jouw geld? Dan kies je mogelijk liever voor een gebruikte auto. Ondanks dat een tweedehands auto al eens gebruikt is, kan deze nog behoorlijk wat kosten. Mogelijk kost een gebruikte auto wel zo veel dat je er alsnog een auto financiering voor nodig hebt. Kies in dat geval voor financial lease gebruikte auto.

 

 

Je leent in dat geval alsnog geld, maar de financiering kost jou minder dan een auto financiering voor een nieuwe auto. De aankoopprijs ligt zeer waarschijnlijk lager, waardoor jouw maandelijkse lasten minder zijn. Benieuwd of financial lease gebruikte auto voor jou interessant is? Maak een vergelijking via onze site en je weet het binnen de kortste keren.

De verschillende kredietverstrekkers

een score van 9.5 op basis van 123 ervaringen
Auto financiering ervaringen

Veel klanten gingen al voor om te kiezen voor de juiste lening die bij hen persoonlijk past.

sterren 

Ik was al een tijdje bezig met de keuze maken voor een nieuwe auto en moest ik eerst een geschikte lening vinden welke bij mij past. Bij Lening.com kreeg ik een goed gevoel, Chapeau!

– R te Nijmegen

sterren 

De isolatie van mijn koopwoning kon ik zonder sparen direct laten uitvoeren met een lening. Ik kreeg direct een voorstel wat ik online kon accepteren.

– M te Eindhoven

sterren 

Mijn oude auto was niet meer te repareren en moest geld lenen om een andere auto te kopen. Via lening.com heb ik een aanvraag ingediend en snel ontving ik een voorstel van de bank.

– V te Kerkrade

Veelgestelde vragen over auto financiering.

Een auto financiering is een lening die het mogelijk maakt om de aankoop van een nieuwe of tweedehands auto te financieren. Een geldverstrekker kan een consument het volledige bedrag lenen dat nodig is voor de aankoop van een auto, maar ook een gedeelte. Het bedrag dat je leent, betaal je vervolgens maandelijks terug. Aan het einde van de afgesproken looptijd bij het aangaan van de lening dien je de financiering afbetaald te hebben. Naast de geldsom die je leent, wordt er rente geheven over een auto financiering. Hierdoor vallen de kosten van de lening hoger uit dan enkel het geleende bedrag. De rentepercentages verschillen per lening en soms zelfs per geldverstrekker. Verdiep je hier dan ook eerst goed in alvorens jij een autolening afsluit. Dit kan door op onze site auto financieringen met elkaar te vergelijken.

Er is een aantal aandachtspunten waarmee je rekening moet houden alvorens je een auto financiering afsluit. Een eerste aandachtspunt is de rente. Veel kredietverstrekker hanteren namelijk een andere rente voor een autolening. Maak daarom altijd een vergelijking voordat je een lening afsluit. Over de gehele looptijd gezien kan dit je behoorlijk wat geld schelen. Naast de rente moet je ook naar de looptijd van de lening kijken. Wil je maandelijks niet al te veel geld aflossen? Kies dan voor een financiering met een lange looptijd. Je smeert de kosten dan uit over meerdere jaren. Wil je juist snel verlost zijn van de lening? Dan is een auto financiering met een korte looptijd waarschijnlijk interessant voor jou. Ook hier kun je bij een vergelijking op letten. 

De hoogte van het bedrag dat jij kunt lenen om een auto te kopen, verschilt per persoon en per kredietverstrekker. Jouw inkomen en eventuele schulden spelen hierbij een rol. Wanneer je een (grote) schuld hebt, krijg je zeer waarschijnlijk geen of een lagere autolening. Ben je benieuwd hoeveel geld jij ongeveer los kunt krijgen voor de aankoop van jouw auto? Richt je dan eens tot onze berekeningstool. Hier vul je jouw gegevens in en wij doen de rest voor je. Binnen een paar tellen weet jij hoe hoog jouw autolening ongeveer uitvalt. Zie je hier een auto financiering tussen staan die jou aanstaat? Dan kun je deze via onze site direct afsluiten.

Om een auto financiering af te sluiten, richt jij je tot een geldverstrekker. Jij dient hier allereerst een aanvraag in. Deze wordt vervolgens bekeken door de geldverstrekker. Indien er geen onduidelijkheden zijn, heb je binnen de kortste keren uitsluitsel. In sommige gevallen doet de geldverstrekker een tegenvoorstel of moet je extra documentatie aanleveren. Zodra beide partijen akkoord zijn, wordt het contract opgesteld. Deze dien je vervolgens te ondertekenen. Na ondertekening zit je aan de lening vast. De lener heeft vervolgens het recht om in de auto te rijden. Daarbij komt dat hij de eigendomstitel van de auto in ontvangst neemt. Desondanks is de auto pas officieel eigendom van de lener nadat deze de auto financiering binnen de looptijd heeft afgelost.