geld lenen kost geld

Geld lenen met lening.com

Bereken jouw manier van Geld lenen
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!
geld lenen vandaag dinsdag 17 mei!

Geld lenen vergelijken in 2022

Geld lenen is altijd een lastig vooruitzicht, en het kan vooral moeilijk zijn om te beslissen of je in de toekomst wel of niet geld gaat lenen. Op deze pagina vergelijken we geld lenen in 2022. We bekijken de voor- en nadelen van elke optie en helpen je beslissen welke optie voor jou geschikt is.

Soms wil je iets leuks en luxe voor jezelf kopen, of is het gewoon een uitbreiding van je huis of een nieuwe auto. Met geld lenen kun je sneller bij je einddoel komen zonder lang te hoeven sparen. Met de huidige lage rentestanden kan het daardoor extra interessant zijn om geld te lenen.

Bij Lening.com kijken we met je mee wat een verstandige lening is, we verstrekken enkel haalbare leningen met duidelijke leningsvoorwaarden.

Welke vormen van geld lenen zijn er?

Aan wat wil je het geld besteden? Die vraag moet jij je eerst stellen om te kunnen bepalen welke vorm je moet kiezen. Er bestaan diverse leenvormen de meest voorkomende zijn persoonlijke lening en doorlopend krediet. Bij een persoonlijke lening wordt een bedrag in zijn geheel aan jou overgemaakt. De rente en looptijd staan vast en het terugbetaalde bedrag kan niet meer worden opgenomen. Bij een doorlopend krediet wordt er een afgesproken bedrag ter beschikking gesteld waarover je, tot aan het kredietlimiet, altijd kan beschikken. De rente en looptijd staan niet vast. De maandelijkse termijnen worden berekend door middel van een vast percentage van het opgenomen bedrag of van het limiet. Je kan bij een doorlopend krediet iedere keer opnieuw het ingeloste bedrag opnemen.

3.5% rente

lage maandlasten

Geld Lenen financieren

de beste geld leningen

veilig en anoniem

9.5

gemiddelde klantwaardering

Waarom leningen vergelijken?

Wanneer je in de markt bent voor een nieuwe lening, is het belangrijk om je opties te vergelijken. Door leningen te vergelijken, kunt u de beste rentevoet en voorwaarden vinden die bij uw behoeften passen.

Leningen vergelijken is eenvoudig met online tools zoals lening.com. U kunt direct offertes krijgen van verschillende kredietverstrekkers, zodat u de beste deal voor u kunt vinden.

Het is ook belangrijk om tarieven te vergelijken. Sommige kredietverstrekkers rekenen aanvraag- of opstartkosten, terwijl andere boetes voor vooruitbetaling hebben. Zorg ervoor dat u weet wat alle kosten zijn voordat u een geldschieter kiest.

Het vergelijken van leningen kan u op de lange termijn geld besparen, dus het is zeker de moeite waard.

Hoe werkt geld lenen?

Wanneer u geld leent, leent u in wezen het vermogen van iemand anders voor een bepaalde periode. In de voorwaarden van de lening staat hoeveel geld u leent, hoeveel rente u over dat bedrag betaalt en wanneer de lening moet worden terugbetaald.

Geld lenen kan een geweldige manier zijn om financieel vooruit te komen. Door een lening af te sluiten, kunt u een grote aankoop financieren of een hoge renteschuld aflossen. Het is echter belangrijk om de risico’s van geld lenen te begrijpen voordat u een lening aangaat.

Een van de grootste risico’s is dat u de lening mogelijk niet op tijd kunt terugbetalen. Als u uw maandelijkse betalingen niet kunt doen, kunt u in de schulden komen en hoge boetes en vergoedingen krijgen.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat wanneer u geld leent, u een financiële verplichting aangaat die in de loop van de tijd moet worden terugbetaald.

Geld lenen en rente

Wanneer u geld leent, berekent de kredietverstrekker rente over de lening. De hoogte van de rente die u betaalt, is afhankelijk van de voorwaarden van uw lening. Als u bijvoorbeeld geld leent van een bank, kunt u ermee instemmen om gedurende de looptijd van de lening een vaste rente te betalen. Of u stemt ermee in een variabele rente te betalen die in de loop van de tijd verandert.

De rente op een lening wordt ook beïnvloed door of u meerdere leningen heeft uitstaan of wellicht achterstanden heeft. Partijen die leningen verschaffen rekenen doorgaans hogere rentetarieven aan leners met lagere kredietscores. Dit komt omdat leners met lagere kredietscores worden gezien als risicovollere investeringen.

Als u overweegt een lening af te sluiten, kijk dan rond voor de beste rentevoet. U kunt online of persoonlijk tarieven van verschillende kredietverstrekkers vergelijken. En onthoud, het is altijd belangrijk om de voorwaarden van een lening te lezen voordat u iets ondertekent!

Hoeveel geld kun jij lenen?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het kan variëren afhankelijk van een aantal factoren. Over het algemeen kunnen de meeste mensen echter tot € 25.000 of meer lenen, afhankelijk van hun kredietscore en andere financiële criteria.

Het is belangrijk om te onthouden dat het maximale bedrag dat u kunt lenen ook afhangt van het type lening dat u kiest. Zo kun je met een hypotheek meestal meer geld lenen dan met een persoonlijke lening.

Dus hoeveel geld kun je eigenlijk lenen?

Kan je ook geld lenen zonder rente?

Geld lenen kost geld. Wanneer je geld leent van een bank moet er altijd een vergoeding over worden betaald. Bij een doorlopend krediet betaal je geen rente wanneer je geen geld ervan opgenomen hebt of alweer terug hebt betaald tot aan het kredietlimiet. Hiermee heb je wel altijd de mogelijkheid om over geld te beschikken wanneer het nodig is.

Wat is de gemiddelde rente bij een Geld lening?

Het lenen van geld kost geld. Hoeveel geld het kost is afhankelijk van de rente die je betaald. Bij een persoonlijke lening staat de rente de gehele looptijd vast en weet je precies hoeveel het lenen van geld kost. Bij een doorlopend krediet is staat de rente niet vast en kan je moeilijker berekenen hoeveel het lenen kost over de gehele periode. Wel kan je proberen om de een verstrekker te vinden waarbij de rente het laagst is. Wij van lening.com kunnen jou daar goed bij helpen.

Geld Lenen bij verschillende Kredietverstrekkers

een score van 9.5 op basis van 123 ervaringen

Eigen lening ervaringen

Je eigen persoonlijke lening kan ruimte bieden voor de aankoop van je droom. Wij helpen je met onze gratis overzichtstool om een snel een vergelijking te maken.

sterren 

Ik was al een tijdje bezig met de keuze maken voor een nieuwe auto en moest ik eerst een geschikte lening vinden welke bij mij past. Bij Lening.com kreeg ik een goed gevoel, Chapeau!

– R te Nijmegen

sterren 

De isolatie van mijn koopwoning kon ik zonder sparen direct laten uitvoeren met een lening. Ik kreeg direct een voorstel wat ik online kon accepteren.

– M te Eindhoven

sterren 

Mijn oude auto was niet meer te repareren en moest geld lenen om een andere auto te kopen. Via lening.com heb ik een aanvraag ingediend en snel ontving ik een voorstel van de bank.

– V te Kerkrade

Geld lenen - snel en gemakkelijk

Ben je op zoek naar een gerenommeerde bank waar je snel en gemakkelijk geld kunt lenen? Heb je een geldinjectie nodig tot je volgende salaris of ben je van plan een grote investering te doen waarvoor je kapitaal nodig hebt?

Lening.com helpt je gratis een reeks kredietmakelaars en banken te vergelijken en een soepele en goedkope online lening te vinden.

Het kost je maar een paar minuten om de lening af te ronden en het voordeel is dat je alles van thuis uit kunt doen en jezelf een reis naar het filiaal kunt besparen. We helpen je ook om direct een geldlening aan te vragen.

 

Met onze snelle aanvraagstraat krijg je binnen 1 dag een snelle leningsbeslissing en het geld staat dan, na het ondertekenen van de leningdocumenten, snel op je rekening. 

Als je geld wilt lenen en goede voorwaarden wilt krijgen, moet je een minimum inkomen hebben. Er zijn echter ook mogelijkheden voor werklozen om een lening te krijgen zonder bewijs van inkomen.

 

Vereisten voor het lenen van geld

Het maakt niet uit of je het geld leent van een particulier of via een bank – er zijn bepaalde voorwaarden waaraan je moet voldoen. Deze voorwaarden variëren naar gelang de lening verstrekker, maar in de meeste gevallen gelden de volgende eisen: 1: Leeftijd 2; Woonplaats en bankrekening in Nederland 3; Voldoende kredietwaardigheid (regelmatig inkomen) Zorg er ook voor dat je alle documenten op tijd indient. Dit geldt vooral als je op korte termijn geld leent en het snel nodig hebt. De lening kan pas uitbetaald worden als de leningsmakelaar alle gegevens en documenten van je ontvangen heeft. Documenten die je nodig hebt De documenten variëren ook naar gelang de aanbieder. Meestal is het echter voldoende om de volgende documenten bij de hand te hebben: 1: Identiteitskaart 2: Bewijs van inkomen 3: Bankafschriften van de laatste drie maanden In het geval van geoormerkte leningen kan het zijn dat je nog meer papieren of onderpand moet voorleggen om een lening te krijgen. Hoe eerder je je documenten indient, hoe eerder je geld voor je lening zult ontvangen.

Hoe online geld lenen

Bij Lening.com kun je online geld lenen vergelijken en afsluiten. Het duurt meestal maar een paar minuten van het vinden van de juiste aanbieder tot het afsluiten van de lening.

 

stap 1
Vergelijk de aanbiedingen Bij Lening,.com heb je de mogelijkheid om kleine leningen af te sluiten van zo weinig als 2500 euro tot grote leningen van meer dan 100.000 euro. In onze lening calculator voer je het bedrag in dat je wilt lenen en de looptijd van de lening. Bovendien bevat de calculator toepasbare filters.
stap 2
Vul de leningsaanvraag in Als je een kredietinstelling gekozen hebt, word je doorgestuurd naar het digitale aanvraaggedeelte. De geldschieter heeft informatie over je nodig, en ook je salaris en beroepssituatie. Op basis van deze informatie wordt je kredietwaardigheid berekend. De verstrekker zal dan enkele documenten van je nodig hebben, zoals een bewijs van inkomen of bankafschriften.
stap 3

Sluit de leningsovereenkomst af

De laatste stap is het bevestigen van je identiteit. Nadat je de leningsovereenkomst getekend hebt, duurt het een paar werkdagen voor het bedrag op je rekening staat. Als je voor onmiddellijke uitbetaling gekozen hebt, staat het geleende geld binnen 24 uur op je rekening.

Geld lenen: Tips voor het afsluiten van een lening

Voordat je de beslissing neemt om geld te lenen, bekijk je je financiële situatie nauwkeurig.

Vraag jezelf af hoeveel geld je nodig hebt, hoeveel tijd je nodig hebt om de lening terug te betalen en vooral – hoe je de schuld zult afbetalen.

Hieronder geven we je enkele tips die je zullen helpen betere voorwaarden te bedingen als je geld leent:

 

Tweede lener

Een tweede lener biedt verschillende voordelen. Met z’n tweeën kun je een beter inkomen aantonen, en dat verbetert bijgevolg je kredietwaardigheid. Dit verhoogt de kans op een positieve goedkeuring van de lening en een lagere rentevoet. De tweede lener deelt in de verantwoordelijkheid voor de lening, dus het moet iemand zijn die je vertrouwt – bijvoorbeeld een familielid of partner.

 

Geef het doel van de lening aan

De meeste leningen van Lening,.com zijn discretionair, dus je beslist zelf waaraan je het geld wilt besteden. Als je een doel opgeeft, kun je een goedkopere lening krijgen, maar het grootste deel van het geld dat je leent moet ook dat doel financieren. Bekende voorbeelden van leningen met geoormerkte doeleinden zijn autoleningen en leningen voor onroerend goed.

 

Flexibele lening

Vooral als je een hoger leenbedrag over een langere termijn afsluit, is het belangrijk dat je een flexibele lening afsluit. Kenmerkend is dat je gratis ongeplande aflossingen kunt doen en de lening zonder kosten vervroegd kunt aflossen. Een flexibele lening geeft je ook de mogelijkheid een pauze in te lassen om je lening in termijnen terug te betalen.

 

Restschuldverzekering

Je moet wel twee keer nadenken voor je een restschuldverzekering afsluit. Dit verhoogt de kosten van een lening met gemiddeld 10% en er zijn veel uitsluitingen waarbij de verzekering niet van toepassing is. Ook de consumentenbescherming heeft gewaarschuwd tegen het afsluiten van een restschuldverzekering.

 

Pas de looptijd van de lening aan

Er is geen optimale leentermijn, want die hangt af van je financiële situatie. De vuistregel is echter dat korte leningstermijnen een lagere rentevoet met zich meebrengen dan lange leningstermijnen.

 

Veelgestelde vragen over een geld lenen

Wil je meer weten over geld lenen…

Nadat je jouw behoefte voor de hoogte van de geldlening hebt aangegeven krijg je een aantal keuze opties voor de aanbieders. Na het selecteren en invullen van de laatste gegevens zullen wij contact met u opnemen.
Je hebt verschillende voordelen als je online geld leent. Vooreerst kun je met enkele muisklikken talrijke aanbiedingen vergelijken en de lening onafhankelijk van de openingstijden van de banken afsluiten – van thuis uit en zonder papierwerk. Omdat online banken geen netwerk van filialen hebben, minder personeel en dus lagere kosten, krijg je met online leningen lagere rentevoeten.
In april van 2021 staan er een aantal wetgevingen klaar welke het moeilijker maken om een lening te krijgen, dan wel dat de hoogte van de lening flink naar beneden gaat. Dit is vanuit de AFM en allemaal gedaan om achterstanden te voorkomen.
Ja, in sommige gevallen zijn persoonlijke leningen aftrekbaar. Dit is lang niet altijd het geval. Het hangt er namelijk af waarvoor je het geleende geld gebruikt. Indien je dit besteedt aan een auto, kun je het niet aftrekken van de belasting. Dit is wel het geval wanneer je persoonlijk krediet gebruikt om bijvoorbeeld jouw keuken te verbouwen. Wanneer het geld gebruikt wordt om aanpassingen te doen aan een koopwoning, is persoonlijk krediet aftrekbaar. Het gaat in dit geval alleen om de rente, de lening zelf kunt u niet aftrekken. >
Natuurlijk heeft niet iedereen een spaarrekening en is het goed om te weten dat er ook nog andere mogelijkheden zijn. U kunt bijvoorbeeld vragen aan uw werkgever of het mogelijk is om een voorschot te krijgen op uw loon van volgende maand. Het is niet zo leuk om toe te moeten geven tegenover uw werkgever dat u even een financieel dipje heeft, maar hij is wel de persoon die u op de eenvoudigste manier uit de nood kan helpen. Houd in deze situatie wel rekening met twee belangrijke punten. In eerste instantie heeft de werkgever het recht om een bepaalde rente in rekening te brengen (hij betaalt u namelijk vroeger uit dan hij eigenlijk verplicht is en zo mist hij dus een bepaalde rente). U dient er echter ook rekening mee te houden dat u een voorschot krijgt op uw loon van volgende maand en dat u het de volgende maand dus met een bepaald inkomen minder moet zien te redden. Alles bij elkaar gezien is dit echter de eenvoudigste en goedkoopste manier om snel aan wat extra geld te komen.
Dat hangt helemaal af van welke lening je kiest. In het algemeen is het echter belangrijk dat je meerderjarig bent en een bankrekening en woonplaats in Nederland hebt. Je moet ook een bewijs van inkomen hebben.
Natuurlijk speelt de rentevoet een grote rol – die hangt trouwens af van je kredietwaardigheid. Behalve de rente moet je er ook voor zorgen dat je een soepele lening afsluit, vooral als je een hoger bedrag leent. Zorg ervoor dat de bank geen voorschotkosten of verwerkingskosten aanrekent. Denk ook goed na of je een restschuldverzekering nodig hebt.
Lening vergelijken met Lening.com
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!