Financial lease met lening.com

Je financial lease opties berekenen

Vul een bedrag in
Bespaar € 775 per jaar!

geld lenen vandaag donderdag 23 februari!

Financial lease

Financial lease is een leasevorm die de laatste jaren steeds populairder wordt. Voorheen kozen veel mensen vaak voor private lease, maar hierbij word jij zelf geen eigendom van de auto na afloop van het leasecontract. Dit is wel het geval wanneer jij een lening afsluit om een auto te kopen. De aankoop van het voertuig wordt in dat geval gefinancierd door een leasemaatschappij. Jij mag de auto gebruiken, zolang je maandelijks het afgesproken bedrag aflost. Hierdoor komt de auto steeds meer op jouw naam te staan. Aan het einde van het leasecontract ben jij de economische eigenaar en mag je in het voertuig blijven rijden zonder dat je hier nog voor moet betalen. 

Zowel particulieren als ondernemers kunnen voor financial lease kiezen. Voor ondernemers is deze leasevorm om verschillende redenen interessant. Zij betalen de auto namelijk niet in één keer, waardoor hun eigen vermogen intact blijft. Hierdoor zijn zij in staat om in te springen op veranderingen en te investeren wanneer dit nodig is. Daarbij komt dat zij de btw terug kunnen vragen en rente- en afschrijvingskosten aftrekbaar zijn. Voor particulieren heeft financial lease geen financiële voordelen, maar door deze leasevorm kunnen zij wel in een nieuwe auto rijden. 

Financial lease voor je auto

Ondanks dat een auto leasen steeds populairder wordt, is financial lease nog lang niet bij iedereen bekend. Bij deze leasevorm wordt een auto gefinancierd door een leasemaatschappij. Hierdoor kun jij toch in een nieuwe auto rijden, ook wanneer je niet over het geld beschikt om hem te kopen. Bij financial lease betaal je namelijk iedere maand een afgesproken deel aan de leasemaatschappij, die de auto gekocht heeft. Hierdoor wordt de auto steeds meer jouw eigendom. Wanneer je het leasecontract hebt uitgediend, is de auto van jou. Dit maakt deze leasevorm bijzonder interessant. 

Minilening

Waarom financial lease met lening.com

Heb je niet genoeg geld om een nieuwe auto te kopen? Kies dan voor lease. Bij Lening.com kun jij een auto leasen met behulp van finanical lease. Deze vorm verschilt van private lease, want hier ben jij na afloop van het contract wél de economische eigenaar van de auto. Althans, wanneer jij voldoet aan de maandelijkse betalingsverplichting die onderdeel uitmaakt van deze leasevorm.

Je kiest voor financial lease van Lening.com omdat je bij ons ruime keuze hebt. Via onze website vergelijk jij namelijk makkelijk en snel de verschillende aanbieders van deze leasevorm met elkaar. Wij zijn transparant, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor addertjes onder het gras. Zodoende weet je direct wat financial leasen jou gaat kosten en hoe lang je aan het contract vastzit. 

3.5% rente

lage maandlasten

Financial Lease financieren

de beste financial lease financieringen

veilig en anoniem

9.5

gemiddelde klantwaardering

Auto financiering
een score van 9.5 op basis van 123 ervaringen
Ervaringen met Financial lease

Ervaringen met financial lease voorziening bij Lening.com

sterren 

Ik was al een tijdje bezig met de keuze maken voor een nieuwe auto en moest ik eerst een geschikte lening vinden welke bij mij past. Bij Lening.com kreeg ik een goed gevoel, Chapeau!

– R te Nijmegen

sterren 

De isolatie van mijn koopwoning kon ik zonder sparen direct laten uitvoeren met een lening. Ik kreeg direct een voorstel wat ik online kon accepteren.

– M te Eindhoven

sterren 

Mijn oude auto was niet meer te repareren en moest geld lenen om een andere auto te kopen. Via lening.com heb ik een aanvraag ingediend en snel ontving ik een voorstel van de bank.

– V te Kerkrade

Hoe werkt het afsluiten?

Door het invullen van de gewenste hoogte van de financiering, en de daarbij behorende vragen, krijgt je een overzicht van de verschillende aanbieders. Wanneer je een keuze hebt  gemaakt voor een verstrekker ga je het vervolg in door het invullen van de gegevens.

Net overgestapt

 “Fantastisch snel geholpen”

 • Dhr A uit Amsterdam
 • Dhr R uit Reuver
 • Dhr Y uit ’s-Hertogenbosch
 • Mvr E uit Groningen
 • Mvr K uit Oostdijk
 • Mvr M uit Oirschot
 • Mvr Q uit Amsterdam
 • Auto financieren met Financial Lease

  Een nieuwe auto kopen is een flinke investering. Sommige mensen tikken de prijs voor een auto zonder problemen af, maar dat geldt niet voor iedereen. Ondanks dat het geld ontbreekt, ontkom jij er mogelijk niet aan een nieuwe auto te kopen. Geen probleem, want je kunt hier tegenwoordig een auto financiering voor gebruiken.


  Voor het aanschaffen van een auto kun je namelijk een beroep doen op financial lease. Bij deze vorm van auto financiering betaal je het aankoopbedrag van het voertuig in kleine stukjes. Een leasemaatschappij koopt de auto en jij lost maandelijks een deel af bij financial lease. Hierdoor kun je ook met weinig geld in een nieuwe auto rijden. 

  Ben je zzp’er en zoek je een nieuwe auto? Dan kun je deze aankoop financieren met eigen vermogen. Indien je dit liever niet doet, is financial lease een optie voor jou. Grote voordeel van deze vorm van financieren is dat je het bedrag voor de auto niet in één keer op hoeft te hoesten. Je betaalt namelijk iedere maand een deel van het aankoopbedrag terug. 


  Niet iedere zzp’er is even happig op financial lease. Zo beschouw jij het mogelijk als een dure vorm om in een nieuw voertuig te rijden. Je betaalt maandelijks flink, maar dit is niet alleen voor de auto. Wanneer je leaset betaal je namelijk ook voor afschrijvingen en onderhoud. Indien je een auto koopt, komen deze kosten er nog overheen. 

  Wil je in een nieuwe auto rijden, maar heb je hier het geld niet voor? Lease dan een auto. Leasen is niet alleen mogelijk voor bedrijven, maar ook voor personen. Het gaat in dat geval om private lease. Steeds meer mensen zien de voordelen van deze vorm van leasen in, waardoor de populariteit van private lease de laatste jaren alleen maar groter is geworden. 


  Indien je voor deze optie kiest, koop je eigenlijk een auto met geleend geld. Je dient het volledige aankoopbedrag van de auto terug te betalen, maar dit hoeft niet in één keer. Nee, want je smeert het aankoopbedrag namelijk uit over een bepaalde periode. Je lost iedere maand een deel van de schuld af, waardoor je in de nieuwste auto kunt rijden. 

  Wanneer je een nieuwe auto wilt, kun je deze kopen of leasen. Leasen wordt steeds populairder, waardoor jij mogelijk ook wel naar deze optie gaat kijken. Je betaalt in dat geval maandelijks voor het gebruik van het voertuig. Hierdoor hoef je niet in één keer het volledige aankoopbedrag voor de auto neer te tellen en dat is voor sommige mensen een uitkomst.


  Leasen is niet altijd interessant. Kies hier dan ook niet voor zonder eerst de leaseprijs te berekenen. Zodoende weet je wat een nieuwe auto jou per maand gaat kosten. Je kunt tegenwoordig op verschillende websites de leaseprijs berekenen. Hierdoor weet je binnen de kortste keren of leasen in jouw situatie interessant is. 

  Binnen financial lease kun je niet alleen kiezen voor private lease. Nee, want ook zakelijke lease behoort tot de mogelijkheden. Deze optie kan bijzonder interessant zijn voor ondernemers. Je betaalt namelijk een maandelijks bedrag voor zakelijke financial lease. Hierdoor blijft er voldoende geld aanwezig voor (noodzakelijke) investeringen. 


  Zakelijke lease heeft echter ook een aantal fiscale voordelen voor jou als ondernemer. Zo kun je bijvoorbeeld de btw die over jouw zakelijke leaseauto geheven wordt terugvragen bij de aangifte omzetbelasting. Daarnaast is er bij zakelijke lease sprake van rente- en afschrijvingskosten. Deze zijn fiscaal aftrekbaar voor ondernemers. 

  Heb je  een mooie auto gezien, maar is er niet genoeg geld aanwezig om deze te kunnen kopen? Met behulp van financial lease zorg je er toch voor dat je binnen de kortste keren in deze auto rijdt. Wie denk dat dit enkel is weggelegd voor ondernemers, heeft het mis. Particuliere lease behoort namelijk ook tot de mogelijkheden. 


  Lease je een auto particulier via financial lease? Dan wordt de auto stukje bij beetje steeds meer van jou. Je betaalt maandelijks namelijk een vooraf afgesproken bedrag. Aan het einde van de leaseperiode ben jij eigenaar van de auto. Grote voordeel van particuliere lease is dat onder meer reparatie(s) en onderhoud bij de maandelijkse kosten zijn inbegrepen.

  Vragen over Financial Lease

  Meer weten over geld lenen? Wij proberen al je vragen te beantwoorden.

  Indien je kiest voor financial leasen, wordt de aankoop van jouw auto gefinancierd door een leasemaatschappij. Zij betalen de aanschafkosten voor de auto, waardoor jij erin kunt rijden. Je hebt in dat geval wel een schuld bij de maatschappij waarvan je de auto leaset. Deze los je af door maandelijks een bedrag te betalen. Wanneer het contract is afgelopen en jij aan jouw betalingsverplichtingen hebt gedaan, ben je de economische eigenaar van het voertuig.

   

  Bij deze leasevorm koop je eigenlijk een auto met geleend geld. Je financiert de aankoop niet zelf, maar dit wordt gedaan door een leasemaatschappij. Jij hebt het gebruiksrecht van de auto, maar deze is eigendom van de leasemaatschappij. De auto wordt stukje bij beetje meer jouw eigendom wanneer je het maandelijks afgesproken bedrag aflost. Indien je dit tot het einde van het contract volhoudt, ben je de economische eigenaar van het voertuig. Dit houdt in dat je er daarna in mag blijven rijden, want de auto is in dat geval jouw eigendom. 

  Als ondernemer kan financial leasen interessant zijn. Je koopt de auto in dat geval niet zelf, maar leaset deze van een leasemaatschappij. Je hoeft hierdoor niet aan jouw eigen vermogen te komen om in een nieuw voertuig te kunnen rijden. Bij deze leasevorm wordt de auto steeds meer jouw eigendom. Je lost maandelijks namelijk een afgesproken bedrag af. Wanneer het contract is afgelopen en jij alles keurig betaald hebt, is de auto van jou. 

  Financial lease zakelijk is niet alleen interessant omdat je geen aanspraak hoeft te maken op (een groot deel van) jouw eigen vermogen. Nee, want het brengt namelijk ook fiscale voordelen met zich mee. Zo kun je de gevorderde btw bijvoorbeeld terugvragen bij de aangifte omzetbelasting. Daarnaast zijn de rente- en afschrijvingskosten ook nog eens fiscaal aftrekbaar.

  Veel mensen denken dat financial lease alleen mogelijk is voor ondernemers. Dit is een misvatting, want als particulier kun je namelijk ook financial leasen. Je sluit in dat geval eigenlijk een lening af om in een nieuwe auto te kunnen rijden. Deze lening loopt bij een leasemaatschappij, die de aankoop van de auto financiert. Als particulier betaal je iedere maand een beetje van het aankoopbedrag terug. Het voertuig wordt hierdoor op den duur van jou. 

  Voordat je kiest voor financial leasen, ben je ongetwijfeld benieuwd naar de kosten die dit met zich meebrengt. Dit is op voorhand niet te zeggen. De prijs voor deze leasevorm is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Zo speelt allereerst het soort auto dat je wilt leasen mee. Hoe duurder de auto, des te hoger het maandelijkse bedrag dat jij betaalt. Ook de looptijd van het leasecontract voor financial lease speelt mee. Bij een korte looptijd betaal je maandelijks meer dan bij een langlopend contract. Bereken daarom altijd eerst de leaseprijs voordat je voor deze leasevorm kiest. Hierdoor weet je direct of financial leasen financieel interessant is voor jou. 

  Nee, financial lease is exclusief verzekering. Dit wil zeggen dat je de vrijheid hebt zelf een verzekering te kiezen.

  We horen regelmatig dat financial lease en huurkoop in één adem genoemd worden, maar toch verschillen beide vormen van elkaar. Het verschil is echter minimaal en heeft betrekking op het juridisch gebied. Bij financial lease is er namelijk sprake van een andere rechtsgrond. Daarnaast gaat een auto bij huurkoop altijd over naar de eigenaar. Indien je kiest voor financial leasen gebeurt dit meestal ook, alleen niet wanneer er sprake is van wanbetaling.