Geld lenen kost geld

Geld lenen bij Knab

knab logo

Hoeveel geld kan je lenen bij Knab?

Een bedrijf kan tussen de € 10.000 en € 100.000 lenen bij Knab. Hoeveel een bedrijf maximaal kan lenen hangt af van de financiële situatie van het bedrijf. De looptijd van een zakelijke lening bij Knab ligt tussen de 6 en 60 maanden. Het geleende geld moet binnen maximaal 60 maanden terugbetaald moeten worden. Het is niet mogelijk om als particulier geld te lenen bij Knab. Wel kun je als particulier een hypotheek aanvragen. Bereken hier je maximale hypotheek bij Knab.

Wat kost geld lenen bij Knab?

De rente op een zakelijke lening is opgebouwd uit 5 onderdelen: 
 • Fundingkosten:  Dit zijn de kosten die Knab maakt om geld te lenen op de geld- en kapitaalmarkten en de kosten die bovenop de rente betaald worden om geld te lenen op de financiële markten. 
 • Risicokosten: dit zijn de kosten voor het risico van de lening. De hoogte van de risicokosten hangt samen met het risicoprofiel van je onderneming.
 • Operationele kosten: dit zijn de kosten voor het personeel, systemen en het kantoor van Knab.
 • Kapitaalkosten: dit is de buffer voor onverwachte kosten voor Knab bank. 
 • Commerciéle marge: dit is de winst die Knab maakt
De rente op een zakelijke lening start vanaf 8,37%. Met een kredietbedrag van € 25.000, een rente van 9% en een looptijd van 52 weken betaal je in totaal € 26.309,93. Voorbeeld van een betalingsschema: knab rente berekening Je betaalt eenmalig € 300 afsluitkosten.

Wie kan geld lenen bij Knab?

Knab verstrekt alleen zakelijke leningen aan eenmanszaken. Als ZZP’er kun je een lening aanvragen bij Knab. Een eenmanszaak moet aan een aantal voorwaarden voldoen om geld te kunnen lenen bij Knab:
 • De eenmanszaak bankiert minimaal één jaar bij Knab Zakelijk.
 • De eenmanszaak staat minimaal 24 maanden ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
 • De eenmanszaak heeft het afgelopen boekjaar winst gemaakt.
 • De eenmanszaak heeft het afgelopen boekjaar minimaal € 50.000 omzet gedraaid.

Waarom geld lenen bij Knab?

Een aantal voordelen van het lenen van geld bij Knab:
 • Je ontvangt binnen 2 dagen een aanbod
 • Je kunt onbeperkt boetevrij aflossen
 • Knab biedt veel informatie over financiering voor ZZP’ers.

Waar kan ik geld voor lenen bij Knab?

De zakelijke lening van Knab is bedoeld om te investeren in je eenmanszaak. Met het geleende geld kun je onder andere een nieuwe product lanceren, je kantoor verbouwen, of investeren in machines en voertuigen. Bij Knab kun je geen persoonlijke lening aanvragen. Het is niet mogelijk om geld te lenen voor persoonlijke doeleinden als de aanschaf van een nieuwe auto. De verbouwing van een koophuis kun je eventueel financieren met een hypotheek van Knab.

Hoe snel heb je je geld wanneer je leent bij Knab?

Knab beoordeelt je aanvraag binnen 2 dagen na het ontvangen van de benodigde documenten. Als er geen problemen zijn, zoals een BKR achterstandsregistratie, wordt er een aanbod gedaan. Geld ontvang je dus in 2 dagen op zijn vroegst.

Leningen vergelijken

Vind de lening die bij jouw past met de vergelijker van lening.com Vragen over kredietverstrekkers, lening oversluiten of lening aanvragen? Neem contact op met de financieel adviseurs van lening.com