Geld lenen kost geld

Een lening met je huis als onderpand

Medewerker
Geschreven door Pascal Financieel adviseur

Wanneer je een eigen woning hebt zijn er soms meer mogelijkheden om een goed krediet te krijgen of een lening.

Zeker wanneer het gaat om een verbouwing en dus om een waardevermeerdering van de woning. Het is belangrijk om te weten welke mogelijkheden er allemaal zijn om zo een goede financiering te krijgen.

Wat is het doel van de lening?

Wanneer je een lening wilt afsluiten voor consumptieve doeleinden dan zijn de mogelijkheden vaak anders dan wanneer het gaat om een verbouwing en dus woningverbetering. Het laatste kan gaan om een verandering van de keuken, badkamer, een dakkapel, uitbouw, andere garage en natuurlijk ook tal van andere opties. Het is goed om de mogelijkheden te ontdekken om je woning te verbouwen met geld van de bank.

Wanneer het om consumptieve doeleinden gaat dan moet je denken aan een lening voor een auto, boot, motor, vakantie, bruiloft of voor een studie bijvoorbeeld. Het is dan soms moeilijker om een lening te krijgen met het onderpand van je woning als zekerheid. Wanneer je echter voldoende overwaarde hebt is het mogelijk om hier gewoon gebruik van te maken. Kies ervoor om dan ook geld te lenen met je woning als onderpand. Kijk wat er mogelijk is en hoe je hier gebruik van kunt maken.

Verschillende leenvormen!

Er zijn meerdere vormen van leningen als het gaat om een hypotheek. In de meeste gevallen zal een normale hypotheek afgesloten worden. Het gaat hier om een geldverstrekking in eens. Je moet dan vaak wel naar de notaris en een taxatie verzorgen. De aflossing en rentebetalingen staan vooraf vast en hiermee weet je precies waar je aan toe bent. Ook de rentevaste periode staat vast voor een langere periode als je hiervoor gekozen hebt. Je kunt namelijk ook voor een variabele rente kiezen, waardoor je maandlasten iedere keer anders kunnen zijn.

Hetzelfde geldt voor een hypothecair krediet. Het is hierbij mogelijk om met wat meer flexibiliteit gebruik te maken van een financiering. Je kunt tot de opnamelimiet geld opnemen en ook weer vrij het geldbedrag aflossen. Later kun je het weer opnemen. Het is ideaal voor kleinere uitgaven of bedragen welke je in een jaar weer kunt inlossen. Hierna heb je de vrijheid om het geld weer voor wat anders op te nemen.

Kies slim!

Het is natuurlijk belangrijk om op een verstandige manier geld te lenen. Kies ervoor om te kijken naar het leendoel en hoe lang het gaat duren, tot je het geld gaat aflossen. Het is slim om op een verstandige manier geld te lenen. Geld lenen heeft vaak een groot effect op je besteedbare inkomen in de toekomst. Door slim geld te lenen voorkom  je, dat je in de problemen komt of teveel betaalt voor het lenen van het geld.

Wat anderen over Lening.com zeggen

88 klanten beoordelen ons met een 4.3/5

Mooi

Erg mooi

goede

goed

Goed

Goed

Goed

Cijfer8

Goed

Goed

good

good

Goed

Goed

great

great

D

D

Geweldige site

Direct geholpen