Geld lenen kost geld

Informatie over de virtuele creditcard

Medewerker
Geschreven door Pascal Financieel adviseur

Wat is een virtuele creditcard? De laatste tijd lezen we hier het een en ander over. Of het echt een groot succes wordt, dat is natuurlijk afwachten. Wel denken we dat een kleine doelgroep iets aan deze online kredietkaart zou kunnen hebben.

Wat is een virtuele creditcard

Dit is een online creditcard. Hier zijn een aantal van in omloop. U kunt ze (meestal) gratis aanvragen. Dan ontvangt u een csv-code en een nummer. Deze virtuele pas wordt op uw naam gezet. U doet al uw online betalingen met de csv-code. Anders dan met traditionele creditcards, kunt u geen krediet opnemen. Deze ‘virtual card’ lijkt daarom best veel op een gewone prepaid card, met het verschil dat u hiermee razendsnel kleine online betalingen kunt doen. U waardeert de kaart op met tegoed via iDeal. Als u een creditcard zoekt waarmee u altijd en overal kunt betalen, ook offline, dan is de virtuele creditcard voor u ongeschikt.

Heeft een virtuele creditcard voordelen?

Als u vandaag een virtuele creditcard bestelt, dan kan u er direct mee betalen. Op reguliere kredietkaarten moet u vaak een paar weken wachten. Online betalen met deze pas is zeer veilig. U kunt niet kopen op afbetaling. Zo werkt u zich ook niet in de schulden. Een virtuele creditcard kan ook een origineel cadeau zijn. Laadt er een tegoed op en geef de gegevens via WhatsApp door aan de ontvanger.

De nadelen

Een nadeel is natuurlijk dat u deze creditcard als enige online kan gebruiken. U kunt er geen betalingen mee doen in fysieke winkels of in andere offline situaties. Ook kunt u hiermee niet kopen op afbetaling. De meeste kaarten zijn daarnaast alleen geschikt om kleine betalingen mee te doen. Een nadeel is ook dat u er tot maximaal 150 euro op kunt storten. Bij de meeste aanbieders tenminste. En mocht u na verloop van tijd niets meer met de kaart doen, dan blijft er waarschijnlijk een klein restbedrag op staan. Daar kan u niets mee. Het terugstorten daarvan kost u geld.

Prepaid creditcard in plaats van virtual creditcard?

Met de meeste prepaid creditcards kan u ook gewoon online betalen. Vooralsnog zijn prepaid creditcards, denken wij, iets handiger in gebruik. Ook omdat u deze in offline situaties natuurlijk kan gebruiken.

Aanvragen en kosten

In Nederland is het sinds enkele maanden ook mogelijk om de virtuele creditcard aan te vragen. Dit kan bij aanbieders zoals Visa of Mastercard. De Mastercard virtual creditcard bijvoorbeeld is makkelijk in gebruik en u kunt deze gratis online aanvragen. Hij is dan wel gratis aan te vragen. Toch betaalt u per transactie een kleine vergoeding. Op de website van MasterCard leest u meer over deze transactiekosten.

Wat anderen over Lening.com zeggen

91 klanten beoordelen ons met een 4.3/5

Veel beroeps

Heel wat ervaringen

Mijn ervaring is bouw werk

Mijn ervaring is bouw werk

Goed

Goed

Mooi

Erg mooi

goede

goed

Goed

Goed

Goed

Cijfer8

Goed

Goed

good

good

Goed

Goed