Geld lenen kost geld

Krediet aanvragen online

Medewerker
Geschreven door Pascal Financieel adviseur

Krediet aanvragen

Wil je een krediet aanvragen? Dan hoef je er deze dagen niet al te veel moeite meer voor te doen. Tegenwoordig kun je eenvoudig online krediet aanvragen gewoon vanaf uw huis. Op die manier bespaar je een hoop tijd komt uiteindelijk tot hetzelfde resultaat. Banken hebben allemaal een zeer goede website, om klanten te informeren en indien nodig een lening berekening te laten uitvoeren. Ook het krediet aanvragen kan je al via het internet uitvoeren. Je bent in enkele stappen klaar en het krediet komt jouw kant op.

Waar kan ik het beste een krediet aanvragen?

Dat neemt niet weg dat het alsnog heel slim is de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Immers wil je er uiteindelijk voor zorgen dat je een lage rente hebt en een krediet hebt dat perfect bij jouw situatie past. Vergelijk bijvoorbeeld de diensten die de bank aanbiedt, maar ook de voorwaarden van een krediet aanvragen. Een bank wil vanzelfsprekend ook winst maken en zoveel mogelijk klanten aantrekken. Houdt speciale acties in de gaten om een zo voordelig mogelijke krediet lening aanvragen te kunnen. Misschien heb je geluk en heb je lagere kosten op het krediet.

Bij een lening simulatie, die je bij elke bank kan uitvoeren, moet je letten op het JKP. Dat staat voor Jaarlijks Kosten Percentage. Hoe hoger dit percentage is, hoe meer je maandelijks moet betalen aan kosten en dat wil je natuurlijk voorkomen. Om te kunnen profiteren van lage kosten moet je dus de banken met elkaar vergelijken. Je bepaalt zelf hoeveel werk je daarin wilt steken, maar vergeet niet dat er heel wat banken in Nederland zijn.

Voorwaarden krediet lening

Je kan een krediet lening aanvragen als je akkoord gaat met de voorwaarden. De berekening wordt door de bank gemaakt op basis van de duurtijd, de leningsvorm en het bedrag dat je wilt lenen. Uiteraard worden ook jouw inkomsten in deze berekening opgenomen, net als jouw maandelijkse uitgaven. De bank wil zekerheid hebben dat jij het bedrag ook terug kan betalen. Door bewijzen voor te leggen van een vast inkomen, bijvoorbeeld door een loonfiche van de laatste de maanden bij je werkgever toon jij aan dat kredietwaardig bent. Heb je geen werk, dan is de kans zeer klein dat je een lening kan krijgen. Het risico moet immers zo klein mogelijk blijven voor een bank, zij willen het geld terugzien dat ze aan je lenen.

Online krediet aanvragen

Kijk verder dan enkel de bekende banken, er zijn tal van nieuwe banken en ook internet banken die kredieten verstrekken. Dat maakt het interessant voor jou, want je kan heel wat vergelijken en zo het goedkoopste krediet kiezen. Wil jij snel een krediet aanvragen? Bekijk dan gerust even onze website. Hier vindt je verschillende aanbieders die je met elkaar kunt vergelijken.