Geld lenen kost geld

Krijg direct toegang tot geld met onze persoonlijke lening

Medewerker
Geschreven door Pascal Financieel adviseur

Een persoonlijke lening kan een uitkomst zijn als u behoefte heeft aan extra financiële middelen. Met een persoonlijke lening krijgt u namelijk direct toegang tot geld dat u naar eigen inzicht kunt besteden. Het is dus een handige oplossing als u bijvoorbeeld onverwacht hoge kosten heeft, uw huis wilt verbouwen of een grote aankoop wilt doen. In dit artikel leest u alles over hoe u met onze persoonlijke lening direct toegang kunt krijgen tot geld.

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een leenvorm waarbij u een vast bedrag leent voor een vastgestelde periode. De rente die u betaalt, staat vast gedurende de looptijd van de lening. Daardoor weet u precies waar u aan toe bent en wat uw maandelijkse kosten zijn. U betaalt de lening terug in gelijke termijnen, inclusief rente. Dit maakt een persoonlijke lening een geschikte oplossing als u eenmalig een groot bedrag nodig heeft.

Wat zijn de voordelen van een persoonlijke lening?

Het grootste voordeel van een persoonlijke lening is dat u direct toegang heeft tot geld dat u naar eigen inzicht kunt besteden. Bovendien weet u precies waar u aan toe bent omdat de rente vaststaat en de looptijd van tevoren is vastgesteld. Dit maakt een persoonlijke lening een betrouwbare en duidelijke oplossing voor uw financiële behoeften.

Hoeveel kunt u lenen?

Hoeveel u kunt lenen, hangt af van uw persoonlijke situatie en uw inkomsten en uitgaven. Onze kredietverstrekkers kijken daarbij naar uw financiële verleden en heden. Zij beoordelen of u in staat bent om de lening terug te betalen. Het maximale leenbedrag is afhankelijk van uw financiële situatie en kan variéren van enkele duizenden euro’s tot enkele tienduizenden euro’s.

Wat zijn de voorwaarden voor het afsluiten van een persoonlijke lening?

Om in aanmerking te komen voor een persoonlijke lening, moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moet u minimaal 18 jaar zijn, in Nederland wonen en een vast inkomen hebben. Ook mag u niet geregistreerd staan bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) met een negatieve codering. Daarnaast wordt er gekeken naar uw inkomsten en uitgaven om te bepalen of u de lening kunt terugbetalen.

Hoe werkt het afsluiten van een persoonlijke lening?

Het afsluiten van een persoonlijke lening is heel eenvoudig. Bij ons kunt u online een aanvraag doen voor een persoonlijke lening. Daarbij vult u uw persoonlijke gegevens in en geeft u aan hoeveel geld u wilt lenen. Wij kijken dan of u in aanmerking komt voor de lening en welk leenbedrag en rentevoet van toepassing is. Als u akkoord gaat met het aanbod, ondertekent u de leningsovereenkomst. Daarna wordt het geld direct naar uw bankrekening overgemaakt en kunt u het bedrag naar eigen inzicht besteden.

Wat zijn de kosten van een persoonlijke lening?

Bij een persoonlijke lening betaalt u rente en aflossing. De rente wordt bepaald door de kredietverstrekker en is afhankelijk van de hoogte van het leenbedrag en de looptijd van de lening. De aflossing bestaat uit de terugbetaling van het geleende bedrag en de rente in gelijke termijnen gedurende de looptijd van de lening. Over het algemeen geldt dat hoe hoger het leenbedrag is en hoe langer de looptijd van de lening, hoe hoger de totale kosten zullen zijn.

Waar moet u op letten bij het afsluiten van een persoonlijke lening?

Bij het afsluiten van een persoonlijke lening is het belangrijk om goed te letten op de voorwaarden van de lening. Zo moet u niet alleen kijken naar de rente, maar ook naar de looptijd van de lening en de eventuele boete bij vervroegd aflossen. Daarnaast is het verstandig om meerdere aanbieders te vergelijken, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Header 8: Conclusie Een persoonlijke lening kan een uitkomst zijn als u direct toegang tot geld nodig heeft. Bij onze kredietverstrekkers kunt u online een aanvraag doen voor een persoonlijke lening. Als u aan de voorwaarden voldoet en akkoord gaat met het aanbod, ontvangt u het geld direct op uw bankrekening. Houd bij het afsluiten van een persoonlijke lening wel rekening met de voorwaarden en de kosten, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Hier een voorbeeld van een calculatie voor en persoonlijke lening.

Laten we als voorbeeld een persoonlijke lening nemen van €10.000 met een looptijd van 36 maanden en een rente van 6%. Om de maandelijkse aflossing te berekenen, moeten we de totale kosten van de lening berekenen.

Totale kosten van de lening = (leenbedrag) x (rente) x (looptijd) + leenbedrag Totale kosten van de lening = (€10.000) x (0,06) x (36) + €10.000 Totale kosten van de lening = €10.000 + €2.160 Totale kosten van de lening = €12.160

De maandelijkse aflossing is dan de totale kosten van de lening gedeeld door het aantal termijnen:

Maandelijkse aflossing = (totale kosten van de lening) / (aantal termijnen) Maandelijkse aflossing = €12.160 / 36 Maandelijkse aflossing = €338,89

In dit voorbeeld zou u dus elke maand €338,89 moeten aflossen gedurende de looptijd van 36 maanden om de persoonlijke lening van €10.000 af te lossen. Houd er rekening mee dat dit een vereenvoudigde berekening is en dat de werkelijke kosten van een persoonlijke lening afhankelijk zijn van meerdere factoren, zoals de looptijd van de lening, het rentepercentage en eventuele extra kosten. Het is belangrijk om altijd de voorwaarden van de lening goed te bekijken en meerdere aanbieders te vergelijken voordat u een persoonlijke lening afsluit.

Wat anderen over Lening.com zeggen

91 klanten beoordelen ons met een 4.3/5

Veel beroeps

Heel wat ervaringen

Mijn ervaring is bouw werk

Mijn ervaring is bouw werk

Goed

Goed

Mooi

Erg mooi

goede

goed

Goed

Goed

Goed

Cijfer8

Goed

Goed

good

good

Goed

Goed