Geld lenen kost geld

Lening zonder bank

Medewerker
Geschreven door Pascal Financieel adviseur

Bent u op zoek naar een lening zonder bank, dan kunt u in dit artikel alles te weten komen over de mogelijkheden. Een lening zonder bank biedt namelijk kansen voor mensen die om wat voor reden dan ook niet terecht kunnen bij een normale bank. Hebt u bijvoorbeeld binnen een korte tijd geld nodig of is de te verstrekken lening te risicovol, dan kunt u aankloppen bij partijen die een lening zonder bank aan u kunnen verstrekken. In dit artikel bekijken we eerst samen met u naar de definitie van een kredietbeurs, de ideale plek voor het verkrijgen van een lening zonder bank. Vervolgens bekijken we het stappenplan om u ten slotte te wijzen op enkele factoren die uw aandacht nodig hebben en de beste manieren om direct een lening zonder bank af te sluiten.

Wat is een kredietbeurs?

Een kredietbeurs is de oplossing voor iedereen die niet in aanmerking komt voor een traditionele lening. Een kredietbeurs is een bemiddelaar tussen particulieren en iedereen die op zoek is naar een lening zonder bank. U leent dus geld van particulieren, waarbij de voorwaarden voor het krijgen van de lening in veel gevallen gunstiger zijn dan bij de bank. De kredietbeurs was tot 2010 niet populair, maar kent vanwege de lage rente op de bank inmiddels  een hoge mate van populariteit.

Kenmerken van een lening zonder bank

  • Een lening zonder bank wordt verstrekt door kredietbeurzen, de bemiddelaar tussen particulieren en mensen die op zoek zijn naar een lening;
  • Particulieren bekijken uw aanvraag en doen u een interessant voorstel;
  • Uw kredietwaardigheid wordt alleen gecontroleerd middels uw maandelijks inkomen;
  • Het geleende geldbedrag staat doorgaans al binnen enkele dagen op uw rekening.

Waar moet ik op letten bij kredietbeurzen?

Wanneer u eraan denkt een lening zonder bank af te sluiten via een kredietbeurs dan moet u erop letten dat u kiest voor de juiste termijn voor afbetaling. Kiest u een lening met een te korte looptijd, dan komt u met hogere kosten te zitten. De kredietbeurzen zelf moeten natuurlijk ook geld verdienen, maar let wel op dat de afwikkelingskosten of administratiekosten voor het verstrekken van de lening zonder bank niet te hoog zijn. Deze kosten komen namelijk nog bovenop de kosten van de lening, waardoor de totale kosten hoger kunnen uitkomen dan u van tevoren in gedachten had.

Een lening zonder bank afsluiten

Voor het afsluiten van een lening zonder bank zult u dus op zoek moeten naar een kredietbeurs in Nederland. Hier geeft u aan waar u naar op zoek bent, welk rentepercentage u bereid bent te betalen en wat de looptijd van de lening zonder bank zal zijn. Na het invullen van al deze gegevens vindt u alle kredietverstrekkers die bereid zijn u een lening zonder bank te verstrekken. Het afsluiten van een lening zonder bank wordt op deze manier ontzettend gemakkelijk. Is een lening zonder bank de ideale manier om uw doel te financieren?