Geld lenen kost geld

Roodstand bij de bank ongedaan maken door oversluiten

[finckers_javascript_api_form_dynamic purpose="02"]
Medewerker
Geschreven door Pascal Financieel adviseur

Staat u wel eens rood bij de bank? Roodstand is een dure vorm van lenen. Samen met de minilening behoort het tot de duurste leenvorm. Het is niet erg wanneer u eens een paar weken of maanden in het rood staat, maar het wordt een ander verhaal wanneer u continu in de rode cijfers staat en geen kans ziet om dit ongedaan te maken. In dat geval kunt u roodstand bij de bank misschien ongedaan maken. Hoe dan? Gewoon door een lening af te sluiten.

Waarom mensen rood staan

Eerlijk is eerlijk: De mogelijkheid om rood te staan kan handig zijn als u eens wat minder geld te besteden heeft. Zo kunt u toch nog uw huur of hypotheek betalen of een belangrijke rekening betalen. Rood staan is van alle tijden. Ook toen er nog geen banken bestonden leenden mensen elkaar een beetje geld. Toch is dit tegenwoordig een dure vorm van lenen. De rente op het bedrag dat u rood staat loopt op naar 14%. Niet erg als u eens een maandje in het rood staat maar het wordt pas duur als u meerdere maanden per jaar in de min staat. Het oversluiten van roodstand naar een kleine lening is veel voordeliger.

Oversluiten naar een kleine lening

Het vervelende van roodstand is dat de schuld oploopt en dat het steeds lastiger wordt om weer in de blauwe cijfers te komen staan. Ons advies is om dan een kleine lening af te sluiten en daarmee uw roodstand ongedaan te maken. U betaalt een veel lagere rente op een reguliere lening en hebt een stok achter de deur, aangezien u verplicht wordt maandelijks een vast bedrag af te lossen! Wist u trouwens dat u wordt geregistreerd bij de BKR indien u rood staat op uw betaalrekening?

Overzichtelijker

U kunt natuurlijk andere bestaande leningen ook oversluiten naar 1 grote lening. Zo heeft u meer overzicht omdat u 1 rentetarief betaalt.