Geld lenen kost geld

Snel geld nodig, de minilening voor bedragen tot 800 euro

Medewerker
Geschreven door Pascal Financieel adviseur

Je kent het waarschijnlijk wel, een onverwachte panne met je auto en je moet helaas enkele honderden euro’s betalen voor de herstelling. Maar je hebt net veel geld uitgegeven aan een nieuwe keuken of een reis. En je bankrekening staat bijna op nul.

Als het niet mag gebeuren dan zal het pas eerst voorvallen dat je ineens geld nodig hebt. Daar hebben banken gelukkig oplossingen voor. Eén ervan is een minilening. Het woord zegt het zelf al, je kan een klein bedrag lenen.

In dit geval een minilening tot 800 euro. Op zich niet zoveel geld, maar als je het echt nodig hebt dan is elke cent de moeite waard. Een minilening kan dus goed dienen om die herstelling te betalen en dan op eigen tempo terug te betalen. Aangezien het maar over een klein bedrag gaat zullen de kosten op de minilening ook zeer goed meevallen. En lang zal je ook niet moeten terug betalen. Een bedrag van 800 euro heb je al op enkele maanden terug betaald aan de bank. Jij bent blij dat je de kosten kon betalen en de bank is blij met een klant die alles vlot kan terug betalen.

Het is natuurlijk belangrijk voor een bank om te weten of je de minilening ook effectief zal terug betalen. Zelfs met een laag bedrag kan het een groot risico zijn om iemand een minilening te geven. Daarom kijkt een bank eerst naar de geschiedenis van de persoon. De inkomsten en uitgaven worden goed bekeken en een berekening zal worden gemaakt wat je nog kan lenen. De terugbetaling van een minilening is geen groot bedrag, maar een bank wil zich veilig stellen en het risico bekijken.

Een minilening kan je vaak al online aanvragen. Bij eender welke bank kan je dit doen. Vele banken hebben dit in hun aanbod van diensten. Dus kijk eens goed rond waar je het beste bent. Uiteraard kan je naar de kosten kijken die bovenop de minilening komen. Neem de juiste beslissing en kies voor de minilening met de laagste kosten. Zo betaal je nog minder af per maand. Eens de aanvraag binnen is bij de bank zullen ze je dossier bekijken en het risico bepalen. Als alles goed lijkt, dan krijg je een positief antwoord en kan je beschikken over de gelden. Daarna is het aan jou om dat geld te spenderen. Is het voor de auto of een andere uitgave, aan jou de keuze, het geld is vrij te spenderen. De terugbetaling zal automatisch beginnen lopen en via domiciliéring van je bankrekening gaan.  Alles gaat snel en jij hoeft je over bijna niets zorgen te maken. Zo makkelijk kan het ook gaan bij een bank. Niet altijd een rompslomp aan papieren en informatie vergaren. Gewoon de minilening aanvragen en de gelden op je bankrekening krijgen.

Als je in een benarde situatie zit en echt snel geld nodig hebt, twijfel dan niet langer en vraag een minilening tot 800 euro aan. Zo kan je de scheve situatie omzetten naar een zorgeloze situatie en daarna op eigen tempo terugbetalen.