Geld lenen kost geld

Tussenpersoon of Direct

Medewerker
Geschreven door Pascal Financieel adviseur

Vooral bij Verzekering en Hypotheken, maar natuurlijk ook bij Sparen en Geld Lenen, zijn er twee soorten maatschappijen waar je je Verzekeringen (of Hypotheken, Leningen of Spaargeld) kunt onderbrengen, of misschien zelfs wel drie zoals je hieronder zult zien.

Het grote verschil is daarbij de mate waarop het contact verloopt tussen jou als klant en de betreffende maatschappij. Die mate waarop het contact verloopt, heeft echter ook veel te maken met de prijs die je moet betalen.

Meestal zijn de zogenoemde directe verzekeringsmaatschappijen, maar ook internetbanken, goedkoper. Maar geld is in dit geval niet echt alles. Klantcontact is minstens net zo belangrijk, en dat is het in veel gevallen wel waard om daar een beetje extra voor te betalen.

In het kort is het als volgt onder te verdelen

  • Maatschappijen, bijvoorbeeld bij Verzekeringen of internet sparen, die geen buitendienst hebben, maar je alleen via telefoon of email te woord staan. Het grote nadeel hierbij is de afstand tussen jou als klant en de persoon die je helpt (bijvoorbeeld bij schade). Die afstand is groot, je kent elkaar niet, en het contact kan moeizaam lopen.
  • Maatschappijen, maar ook banken, die een eigen buitendienst hebben of een regionaal of plaatselijk kantoor waar je terecht kunt bij vragen en of problemen.
  • De gespecialiseerde Tussenpersoon.

Het lijstje hierboven gaat van weinig contact naar veel contact. Hoe dichter de medewerker of tussenpersoon bij jou staat, hoe beter hij of zij jou kent, hoe plezieriger dat contact is, hoe beter je wordt begrepen bij vragen en of problemen.

Daarbij is de prijs ook automatisch hoger. Persoonlijk benadering en hulp moet natuurlijk betaald worden, en bijvoorbeeld een direct verzekeraar is natuurlijk goedkoper omdat die buitendienst niet betaald hoeft te worden. Maar, als het om de schadeafhandeling gaat, om hulp en begrip (let op, er zijn ook uitzonderingen), is het dat kleine beetje extra aan kosten meer dan waard.

Ons advies, kan je goed omgaan met geen of weinig contact, en vindt je het niet erg dat schadeafhandeling, vraag beantwoording en dergelijke wat minder persoonlijk en misschien wat minder snel gaat. Dan kan je best direct via Internet met een maatschappij zaken doen. Heb je liever een persoonlijk contact, een adviseur die bij je thuis komt? Breng je Verzekeringen en dergelijke dan of onder bij een maatschappij met een eigen buitendienst of regionale kantoren, of een gespecialiseerd Tussenpersoon.

Wat anderen over Lening.com zeggen

91 klanten beoordelen ons met een 4.3/5

Veel beroeps

Heel wat ervaringen

Mijn ervaring is bouw werk

Mijn ervaring is bouw werk

Goed

Goed

Mooi

Erg mooi

goede

goed

Goed

Goed

Goed

Cijfer8

Goed

Goed

good

good

Goed

Goed