Geld lenen kost geld

Veilig betalen met de creditcard

Medewerker
Geschreven door Pascal Financieel adviseur

Creditcard gebruiken is veilig betalen. Of je nou uit eten gaat of heerlijk een paar weken op vakantie naar het buitenland: Betalingen met een creditcard is gemakkelijk en bovendien erg veilig. Maar naar onze mening kan het altijd veiliger.

Vandaar dat we op deze pagina extra aandacht besteden aan veilig betalen met de creditcard. Daarnaast informeren we je ook over de nieuwste creditcard op de markt, die van MasterCard. Met deze betaalkaart kunnen eigenaren daarvan namelijk betalen met hun vingerafdruk.

Controleer altijd alles!

Het lijkt een simpele basisregel maar nogal veel mensen vergeten alles te contoleren en betalen gewoon. Maar ook je moet altijd bepaalde zaken uitvoerig controleren voordat je een betaling doet.

Waar je zoal op moet letten: Uiteraard moet je op het geldbedrag letten: Komt de hoogte van het geldbedrag overeen? En ook belangrijk: Betaal je wel met de juiste valuta? Wanneer je een creditcard moet afgeven is het erg belangrijk dat deze in zicht blijft. Met name in het buitenland worden mensen op die manier nog wel eens opgelicht. Controleer daarom of het wel jouw creditcard is die je weer terug krijgt. Oplichters wisselen namelijk kaarten in. Bij betalingen via internet let je erop dat je betaalt in een veilige omgeving. Begint de URL van het websiteadres met ‘https’, dan weet je zeker dat je in een beveiligde websiteomgeving zit. Via deze omgeving zien hackers geen kans om eventuele informatie van jou te achterhalen. Daarnaast raden we je aan om al je afschriften altijd te controleren.

creditcard veilig betalen

Creditcard met pincode

Betalingen met creditcards worden veiliger en veiliger. Vrijwel alle kaarten beschikken over de mogelijkheid om te beveiligen met een eigen pincode. Alleen een handtekening zetten om een aankoop te doen is al lang niet meer de normaalste zaak van de wereld. Met deze kaarten toets je de pincode in. De pincode is als het ware je persoonlijke handtekening en niet te vervalsen. Deze code is van jou alleen en geef je dus nooit af aan anderen!

De vingerafdrukscanner van MasterCard

Het bedrijf MasterCard heeft een nieuw soort creditcard ontwikkelt. De kaart maakt het mogelijk om te betalen door middel van een persoonlijke vingerafdruk. De afdruk wordt in de creditcard zelf veilig opgeslagen. Naast het betalen met je vingerafdruk is het ook gewoon nog mogelijk om te betalen met de ingebouwde chip.