Lening aanvragen

Via een van de partners op de website kunt u eenvoudig en snel een Lening aanvragen. Het aanvragen van een lening kan u enkele minuten van u tijd kosten omdat er te allen tijden een volledig aanvraagformulier ingevuld dient te worden. Hierbij vergaart de bank informatie over uw inkomen uw uitgaven, en natuurlijk uw personalia. Uw aanvraag zal op verschillende factoren getoetst worden. Niet alleen zal er een toetsing plaatsvinden bij het BKR. Er zal ook een toetsing gedaan worden op basis van uw inkomsten en lasten. Hierbij wordt vooral gekeken of uw leningaanvraag voldoet aan de VFN normering. Deze norm is door de branche, in overleg met het NIBUD en de AFM samengesteld en moet ervoor zorgen dat overcreditering wordt tegen gegaan. Dit om ervoor te zorgen dat de problematische schulden in een snel tempo zullen afnemen.

Lening aanvragen Belgie

En na het Lening aanvragen?

Als u uw werk heeft gedaan door de lening aan te vragen gaan wij voor u aan de slag. Een van de lening experts zal uw aanvraag beoordelen op volledigheid en betaalbaarheid. Indien uw lening aanvraag compleet is en u kunt een lening krijgen. Dan ontvangt u over het algemeen, afhankelijk van de aanbieder, een melding dat geld lenen voor u mogelijk is. Deze melding kan in de vorm van een mail, een SMS of natuurlijk een telefonisch bericht zijn. Er zijn grote verschillen tussen de aanbieders. De ene aanbieder zal u direct een offerte mailen. De andere aanbieder zal u waarschijnlijk eerst telefonisch willen spreken om de offerte goed met u door te spreken.

Als uw lening aanvraag akkoord is

Als u lening akkoord is kan dit op verschillende manieren met u worden gecommuniceerd. Er zijn aanbieders die direct een offerte aan u zullen mailen zonder verder advies te geven (execution only). En er zijn aanbieders die u wel advies willen geven. Welke van deze twee voor u geschikt is hangt af van uw kennis en ervaring van het geld lenen. Wel belangrijk om te weten hierbij is dat het advies u verder niets kost. Aanbieders van execution only verdienen dus feitelijk meer aan u, dan aanbieders die u adviseren bij de lening. Voor dit advies worden zij namelijk niet extra beloond. Een lening met advies kan natuurlijk wel verstandiger zijn. Als u uw auto zelf kunt repareren wil dat niet altijd zeggen dat dit verstandig is. Dit geldt ook voor een lening. Met het verschil overigens dat u auto naar de garage brengen in dit geval gratis is, als we het voorbeeld aanhouden.