Wat is een minilening

Het begrip minilening is eigenlijk een verzamelnaam voor een bepaald type lening. Het gaat dan over het algemeen om kleine leningen, tot een maximaal bedrag van 1500,-. En met een looptijd tot maximaal 45 dagen. Deze maximale 45 dagen is overigens al een redelijk uitzondering. De normale maximale looptijd van de minileningen is een periode van 30 dagen. Een minilening is eigenlijk geboren als voorschot op het salaris. Op deze wijze is er ook jarenlang reclame gemaakt door de verstrekkers van de minileningen.

Nadat de AFM echter scherper is gaan controleren op de verstrekking van de minilening. Worden de minileningen door Nederlandse verstrekkers nauwelijks nog verstrekt. Er zijn door een aantal aanbieders constructies gemaakt vanuit andere landen waardoor er nu weer minileningen aangeboden kunnen worden. Ook op de Nederlandse kredietmarkt.

Minilening in Nederland:


Minilening in Belgie:

 

kredietje belgie

Wat zijn de voordelen van een minilening?

Een van de weinige voordelen die we met betrekking tot de minileningen kunnen bedenken, is dat de minilening geld lenen met BKR mogelijk maakt. Daarnaast zijn er meer nadelen dan voordelen aan de minileningen. Zo moet u ontzettend opletten als het gaat om de torenhoge kosten die in rekening gebracht kunnen worden voor de minileningen. Deze kosten kunnen oplopen tot tientallen procenten van het bedrag dat u leent. De goedkoopste lening is de minilening daarmee zeker niet. Meer info over BKR toetsing.

Wat kost een minilening?

Zoals aangegeven is de minilening een verzamelnaam, voor kleine kredieten van verschillende aanbieders. Hierdoor is het eigenlijk niet aan te geven wat een minilening kost. Wel kunnen we aangeven dat de kosten voor het afsluiten van een minilening zeer fors zijn. Een minilening afsluiten is dan ook vaak een uiterste redmiddel. Waarbij veelal vergeten wordt, dat de lening al na dertig dagen weer moet worden terugbetaald.

Waar kunt u een minilening afsluiten

Minilening in Nederland:

Minilening in Belgie:

kredietje belgie

Even “Googlen” op het woord minilening zal u al snel duidelijk maken waar het mogelijk is om een minilening af te sluiten. Er zijn diverse aanbieders van minileningen die nog actief zijn op dit moment. Een van de grootste is de bovenstaande aanbieder.

Minilening en het BKR

Een van de grote voordelen van de minileningen is natuurlijk dat er voor de minileningen geen BKR toetsing en registratie van toepassing is. Aanbieders van minileningen kunnen u dus niet afwijzen op uw negatieve BKR registratie indien u deze onverhoopt heeft bij het BKR.