Geld lenen kost geld

Autolening afsluiten online

Medewerker
Geschreven door Pascal Financieel adviseur

Je sluit uiteraard een autolening online af zodat je een auto kunt financieren. Maar je leest op deze plek hoe zo’n dergelijke lening er eruitziet en ook waarop je moet letten als je een autolening afsluit.

Een autofinanciering vraag je aan bij een bank maar je kunt dit soort leningen ook bij een kredietverstrekker of tussenpersoon afsluiten. Een autofinanciering sluit je in de meeste gevallen af voor een vaste looptijd. Het is niet toevallig dat persoonlijke leningen in de meeste gevallen als autolening worden afgesloten. Want speciale autoleningen bestaan niet. Wel leningen die geschikt zijn om als autofinanciering te fungeren. Soms kiest men als lening voor de auto ook voor het doorlopend krediet. Maar deze consumptieve kredieten zijn niet de meest ideale autoleningen. Daarover hieronder meer. Persoonlijke lening om auto mee te financieren De persoonlijke lening is de meest populaire leenvorm die uitstekend als autofinanciering doorgaat. Met name de kenmerken van deze lening maken hem daarvoor zo geschikt. Lees hieronder waarom dat zo is. Kenmerken van de persoonlijke lening Er zijn een aantal kenmerken van de persoonlijke lening die hem zo geschikt maken als autolening. Want kenmerkend voor deze leningsoort is dat de looptijden, rentes, de aflossing en het leenbedrag altijd vooraf bekend zijn. Al deze facetten veranderen niet tijdens de looptijd. Dit heeft voor zowel de lener als aanbieder meerdere voordelen. Zo weet je als lener namelijk exact hoeveel de autolening je kost. Om nog even iets verder te gaan: Je weet exact wat jouw auto in totaal gaat kosten. Je betaalt als lener iedere maand precies hetzelfde bedrag aan aflossing en rente. In bepaalde gevallen dient je auto als onderpand. Geld staat direct op de rekening Een ander voordeel van deze leningen is dat het totale leenbedrag in een keer uitbetaald wordt. Dankzij dat kan je direct beschikken over het geld. Een ander voordeel is dat je als geldlener rente betaalt over het totaal geleende bedrag. Dit is in vergelijking met het doorlopend krediet -waarbij je rente betaalt over het geld dat je opneemt- handig, aangezien je daarmee precies kan achterhalen wat de totale kosten van de autolening zijn. Je kan als klant kiezen voor diverse looptijden. Zo kan je een looptijd kiezen die past bij de economische levensduur van je auto. Is je wagen eenmaal niets meer waard? Dan stopt op dat moment ook de lening. Het is onverstandig om een persoonlijke lening met een lange looptijd af te sluiten. Maak je brokken met je auto en moet je deze naar de sloop brengen? Dan heb je geen auto meer maar nog wel een schuld. Tips

  • Het klinkt tegenstrijdig maar soms is het juist verstandiger om iets meer geld te lenen. Op hogere leningen geldt namelijk in de meeste gevallen ook een lagere rentevoet.
  • Zorg ervoor dat je, als het even kan, nooit meer leent dan 1/3 van je maandinkomen. Dit kan je zien als een basisregel.
  • Het aanvragen van een lening via het internet verloopt doorgaans sneller dan wanneer je dit via een fysieke bankvestiging zou doen.

Autolening afsluiten Je kan natuurlijk een autolening aanvragen bij je eigen bank maar er zijn meerdere manieren om aan een goede autofinanciering te komen. Zo kan je online autoleningen vergelijken via vergelijkingssites en direct offertes aanvragen. Op je gemak kan je deze thuis doornemen en vervolgens een keuze maken. Tegenwoordig is het ook mogelijk om op Crowdfunding websites voor particulieren geld te lenen. Je leent dan meestal tegen veel gunstiger rentetarieven.

Wat anderen over Lening.com zeggen

88 klanten beoordelen ons met een 4.3/5

Mooi

Erg mooi

goede

goed

Goed

Goed

Goed

Cijfer8

Goed

Goed

good

good

Goed

Goed

great

great

D

D

Geweldige site

Direct geholpen