Geld lenen kost geld

ESIC Formulier

Medewerker
Geschreven door Pascal Financieel adviseur

Het Europese Standaardinformatie Inzake Consumentenkrediet Formulier, kortweg het ESIC Formulier is een formulier dat u inzicht geeft in de leningofferte die u heeft gekregen.

Bij iedere lening die u afsluit moet het ESIC formulier zijn gevoegd. Dit formulier zorgt ervoor dat u meer inzicht krijgt in de door u ontvangen kredietofferte, zonder dat u alle kleine lettertjes van de lening offerte door moet pluizen. Het formulier is ervoor bedoeld om te zorgen dat er door heel Europa geld geleend zou kunnen gaan worden, terwijl u eenvoudig de voorwaarden met elkaar kan vergelijken. Een voorbeeld van het ESIC formulier vind u hier. Het ESIC formulier moet overigens zowel bij een doorlopend krediet als bij een persoonlijke lening verstrekt worden.

Opbouw van het ESIC Formulier

Het ESIC formulier geeft u op vijf verschillende onderdelen inzicht in de door u ontvangen kredietofferte. Wij sommen ze hieronder voor u op.

Identiteit en contactgegevens van de aanbieder van krediet/bemiddelaar in krediet

Beschrijving van de belangrijkste kenmerken van het kredietproduct

Kosten van het krediet

Overige juridische aspecten die van belang zijn

Aanvullende gegevens in geval van de verkoop op afstand van financiële diensten

Sommige onderdelen van het formulier klinken wellicht wat ingewikkeld, maar als u rustig de tijd neemt om het formulier door te nemen, en de uitleg rustig doorneemt, merkt u al snel dat het formulier oprecht de bedoeling heeft om u zo goed mogelijk te informeren over de leningofferte die u voor u heeft liggen. Het prettige is dat de belangrijkste aspecten van de lening in het formulier duidelijk worden uitgelicht. Wij raden u aan om het ESIC formulier altijd goed door te nemen. U komt dan niet voor onaangename verrassingen te staan.

Altijd een ESIC formulier?

Bij alle kredietoffertes die worden uitgebracht moet het ESIC formulier worden toegevoegd. Dit moet u namelijk helpen om een goed inzicht te krijgen in uw geldlening. Belangrijk dus om even de tijd te nemen om dit door te nemen. Niet het leukste onderdeel van geld lenen. Maar wel van belang om een goede lening af te sluiten!

Wat anderen over Lening.com zeggen

91 klanten beoordelen ons met een 4.3/5

Veel beroeps

Heel wat ervaringen

Mijn ervaring is bouw werk

Mijn ervaring is bouw werk

Goed

Goed

Mooi

Erg mooi

goede

goed

Goed

Goed

Goed

Cijfer8

Goed

Goed

good

good

Goed

Goed