Geld lenen kost geld

Geld lenen voor zonnepanelen

Medewerker
Geschreven door Pascal Financieel adviseur

Geld lenen voor zonnepanelen is een vraag waarover we op deze pagina duidelijkheid proberen te geven. Zonnepanelen plaatsen is enorm populair.

Steeds vaker ziet men in dat hiermee veel geld te besparen is. Natuurlijk is geld besparen een belangrijke reden om voor zonnepanelen te kiezen maar je ontlast hier ook het milieu een beetje mee. Zonnepanelen zijn redelijk prijzig. Als je geld kan sparen voor een dergelijke uitgave is dat natuurlijk het allerbeste maar beschik je niet over eigen spaargeld, dan kan lenen ook een goede optie zijn. Daarover op deze pagina meer.

Geld lenen voor zonnepanelen: Kan dat?

Je kan zeker geld lenen voor de aanschaf van zonnepanelen. We raden je aan om voor deze uitgave een persoonlijke lening af te sluiten. Een doorlopend krediet is voor dit soort uitgaven minder geschikt. Een andere optie is om een WOZ krediet af te sluiten. Dit krediet kan je aanvragen indien je woning overwaarde heeft, je beschikt over een vast inkomen en geen andere leningen elders hebt afgesloten. Het WOZ krediet is een nog beter alternatief dan geld lenen met de persoonlijke lening. Er bestaan echter ook speciale leningen voor zonnepanelenzonnepanelen geld lenen

Speciale zonnepanelen lening

Wat veel mensen niet weten is dat er ook speciale leningen worden aangeboden voor zonnepanelen. Maar we raden het je af om dit soort leningen af te sluiten, aangezien het meestal dure leningen zijn. Het allerbeste kan je dus gewoon een WOZ krediet of een persoonlijke lening afsluiten. Probeer vooraf wel alle aanbieders met elkaar te vergelijken. Let niet alleen op de rentetarieven maar vooral op de voorwaarden.

Rente is aftrekbaar

De rente voor de persoonlijke lening kan je aftrekken van de belasting indien je een koopwoning hebt. Daardoor is de maandlast veel lager. Je mag alleen aanspraak maken op renteaftrek indien de lening gebruikt wordt voor het verbeteren van je woning of voor zaken die te maken hebben met onderhoud van de woning. Het duurzamer maken van woning wordt ook hiertoe gerekend. Ben je van plan om voor je zonnepanelen een geldlening af te sluiten? Bedenk vooraf wel dat je, door een lening af te sluiten, langer bezig bent met het terugverdienen van de kosten. Je betaalt de kosten voor de zonnepanelen maar daarnaast betaal je ook nog eens rente. Wel zal de aanschaf van zonnepanelen resulteren in lagere stroomkosten.

Wat anderen over Lening.com zeggen

91 klanten beoordelen ons met een 4.3/5

Veel beroeps

Heel wat ervaringen

Mijn ervaring is bouw werk

Mijn ervaring is bouw werk

Goed

Goed

Mooi

Erg mooi

goede

goed

Goed

Goed

Goed

Cijfer8

Goed

Goed

good

good

Goed

Goed