Geld lenen kost geld

Gemakkelijker geld lenen voor flexwerkers

Medewerker
Geschreven door Pascal Financieel adviseur

Bent u flexwerker? Dan kon u tot voor kort geen geld lenen bij de bank of een kredietverstrekker. Sinds enkele maanden hebben kredietverstrekkers en hypotheekverstrekkers de acceptatie- en leennormen voor deze doelgroep echter flink verruimd. Zo heeft ook u als flexmedewerker een grotere kans dat uw aanvraag voor een consumptief krediet (zoals een doorlopend krediet) wordt geaccepteerd. Dat is goed nieuws voor o.a. alleenstaanden die voorheen te weinig verdienden om te kunnen lenen.

Inkomen uit flexwerk wordt voor 100% meegenomen

Flexwerkers konden tot voor kort als ze geld konden lenen maar tot 70% van hun inkomen lenen. Tenminste, het inkomen werd voor maar 70% in de berekening meegenomen. Tegenwoordig wordt het inkomen van hen voor de volle 100% meegerekend. Voor deze groep mensen wordt een lening afsluiten dus weer mogelijk.

Voorwaarden geld lenen voor flexwerkers

Wel moet u als flexwerker/uitzendkracht aan voorwaarden voldoen. Zo kan u alleen een lening aanvragen als u in het bezit bent van een eigen woning. En natuurlijk is ook de hoogte van uw inkomen belangrijk. Als u een laag inkomen heeft, dan heeft de nieuwe leennorm voor u weinig nut. Er wordt dan ook door de kredietverstrekker of bank bekeken naar de betaalbaarheid op basis van het inkomen. Daarvoor wordt een reguliere inkomenstoetsing gedaan.

Groeiend aantal flexmedewerkers en daarom versoepeling noodzakelijk

Omdat het aantal flexwerkers in Nederland flink groeit, hebben een aantal uitzendorganisaties samen met hypothekers/banken en het NHG besloten om de leennormen te versoepelen. Voor de banken is de versoepeling natuurlijk in hun voordeel. Met het groeiend aantal werkenden zonder vast dienstverband, zijn ze bang dat de omzet in de toekomst daalt. Voor flexwerkers is het nu eenvoudiger om een hypotheek af te sluiten. Nu ook kredietverstrekkers hierin meegaan, wordt het afsluiten van een consumptieve lening ook gemakkelijker.

Grote doelgroep geholpen

Dankzij de nieuwe regeling is een zeer grote doelgroep geholpen. Zo kunnen ook flexwerkers bijvoorbeeld een persoonlijke lening aanvragen voor het financieren van restschulden of verbeteringen aan woningen. Deze leningen hebben, evenals hypotheken, precies dezelfde fiscale omgang. U mag tevens de rentekosten opvoeren als aftrekpost op uw belastbaar inkomen. Doordat mensen met een tijdelijk en vast contract gelijk worden gesteld, zijn veel mensen geholpen.

Wat anderen over Lening.com zeggen

89 klanten beoordelen ons met een 4.3/5

Goed

Goed

Mooi

Erg mooi

goede

goed

Goed

Goed

Goed

Cijfer8

Goed

Goed

good

good

Goed

Goed

great

great

D

D