Geld lenen kost geld

Huwelijkslening

Medewerker
Geschreven door Pascal Financieel adviseur

Heb je trouwplannen, mooi zo. Een nieuwe stap in je leven, een verbintenis met je partner die je gans je leven zal herinneren. Een huwelijk moet de mooiste dag in jullie leven worden en dat mag wat kosten. Ontdek de huwelijkslening.

Voor sommige mensen komt dit helaas veel te duur uit en zijn de leuke ideeén niet te betalen. Met een huwelijkslening los je dat probleem zo op. Banken hebben deze formule bedacht als vorm van persoonlijke lening, maar met deze kan je alles wat met het huwelijk te maken heeft betalen. Je zal zien dat daar heel wat kosten bij komen zien. Het huwelijksfeest alleen al is een kostelijk iets, zeker als er wat familie en vrienden komen.huwelijk

Want die speciale dag wil je met zoveel mogelijk mensen delen. Niemand uitsluiten en geen keuzes moeten maken in wie wel mag komen en wie niet. Want dan ontstaan er nare situaties en die wil je natuurlijk vermijden. Een huwelijkslening stelt je in staat om alles te laten verlopen zoals het hoort. Iedereen kan aanschuiven aan de feesttafel en van een lekkere maaltijd genieten. Eens de dansvloer geopend is van de leuke muziek genieten die de DJ speelt. Alle organisatie voor, tijdens en na het feest moet ook voorzien worden en daar heb je iemand voor nodig. Iemand die alles voor je regelt en in goede banen kan doen verlopen. Je denkt misschien dat je dat allemaal zelf kan doen, samen met je partner zelfs, maar wat als je iets vergeet. Of het feest loopt helemaal in het honderd. Dan heb je een naar gevoel en is de speciale dag toch misschien niet zo speciaal.

Om te weten hoeveel de huwelijkslening je zal kosten kan je enkele banken afgaan, eventueel via het internet, om een lening simulatie uit te voeren. Dat is een makkelijke en snelle manier om een eerste berekening te maken van de kosten. Voer daar het bedrag in dat je wenst te ontlenen en op hoeveel tijd je de lening wil terug betalen. Nu heb je misschien een grof idee van hoeveel het huwelijk je zal kosten. Maar misschien moet je ook al enkele offertes hebben om daarna een huwelijkslening simulatie uit te voeren. Dan heb je een idee van wat het precies zal kosten en kan je naar dat bedrag een lening aanvragen.

Maak samen met je partner een lijst op van welke zaken je zeker wil zien op het huwelijksfeest. De gekste ideeén kan je er in de beginfase ook nog bij vermelden, maar naderhand zal je wel enkele zaken schrappen. Die kunnen ofwel geen goed idee zijn, of te duur. Eén van de belangrijkste zaken zijn natuurlijk ook de kledij. Een jurk en kostuum voor het bruidspaar zijn ook dure aankopen. Die je tenslotte maar één keer in je leven zal gebruiken. Maak daar de keuze van hoeveel het precies mag kosten, bespaar je er liever wat op om meer aan het feest te kunnen uitgeven of net andersom. Een keuze die je zelf moet maken. De huwelijkslening zorgt voor de financiële kant